2024-06-10

Miksi en nyt äänestänyt Perussuomalaisen puolueen ehdokasta EU-vaalissa?

Lähetin tällaisen viestin maanantaina 10.6.2024 klo 9:10 Perussuomalaiset -puolueen puheenjohtaja Riikka Purralle ja puoluesihteeri Harri Vuorenpäälle sekä tiedoksi Laura Huhtasaarelle ja Pekka Toverille.

Avoin kirje Perussuomalaisten vaalitappiota analysoiville.

Hei,

Lyhyesti:
Olen äänestänyt viimeisen noin 10 vuoden aikana Perussuomalaisen puolueen edustajaa kaikissa muissa vaaleissa paitsi nyt EU-parlamenttivaaleissa. Sen sijaan äänestin Pekka Toveria. Valintani ei ollut puoluepoliittinen. En kannata Kokoomusta puolueena enkä ole koskaan aiemmin äänestänyt Kokoomuksen ehdokasta. Perussuomalasilla ei ollut sellaista minulle tuttua valovoimaista ehdokasta, jolla uskon olevan vaikutusvaltaa EU-parlamentissa sekä kykyä ja rohkeutta ajaa siellä Suomen kannalta järkeviä päätöksiä muiden vastustuksesta huolimatta.  

Pidempi historia:

Olen 76-vuotias akateemisen tutkinnon suorittanut helsinkiläinen mies. Kun Laura Huhtasaari oli ehdolla, en tiennyt hänestä mitään ennestään, mutta näin somessa hänen videoitaan. Ne saivat minut lahjoittamaan muutaman kympin hänen vaalikassaansa ja äänestämään häntä. Meppinä hän julkaisi somessa videoita, joissa hän kertoi EU-parlamentissa käsiteltävistä asioista ja omat mielipiteensä niistä. Arvostin häntä ja hänen toimintaansa.

Vuonna 2024 Laura Huhtasaari ei ollut enää ehdolla. Iltalehden vaalikone ehdotti minulle useita eri puolueiden ehdokkaita, joista vain Pekka Toveri oli minulle nimeltä tuttu hänen monien Ukrainan sotaa koskevien esiintymisten ja kirjoitustensa ansiosta. Kun siinä vaalikoneen antamassa suosituslistassa ei ollut yhtään perussuomalaista, katsoin puolueenne sivustolta webistä, minkälaisia ehdokkaita  perussuomalaisilla on. Odotin näkeväni siellä kaikkien ehdokkaittenne esittelyn, mutta siellä ei ollut ollenkaan sellaista.

Kävin nyt äänestämässä ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä ja äänestin Pekka Toveria, joka oli tullut jo hyvinkin tutuksi. Ystävilleni kerroin äänestäväni Toveria, koska arvioin hänen olevan kyvyiltään, hengeltään ja moraaliltaan paras perussuomalainen ehdokas, vaikka onkin Kokoomuksen listalla. Yhdenkään Perussuomalaisen puolueen ehdokkaan esiintymistä en ollut nähnyt. Vaalitilaisuuksissa en ole koskaan käynyt, mutta Tom Packalénin näin kerran sattumalta Ylä-Malmin torilla ja äänestin häntä kolmessa vaalissa.

Ystävällisin terveisin
Timo Ahjos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset ja kommentit ovat tervetulleita! Kirjoita tähän tai Facebookiin aikajanalleni.