2018-01-03

Fürstenhof-aiheiset uneni vuonna 2018

Dokumentoin tänne sellaiset näkemäni unet, joissa on osallisena vähintään yksi roolihenkilö tai näyttelijä tv-sarjasta "Lemmen viemää" (Sturm der Liebe). Sen tapahtumapaikkana on hotelli Fürstenhof ympäristöineen. Tuorein uni on ylimpänä. Blogin kansilehden oikeassa palstassa on linkki Fürstenhofin esittelyyn niille, jotka eivät sitä ennestään tunne. Tätä artikkelia on päivitetty viimeksi 31.3.2019.- Katso myös: Fürstenhof-aiheinen sanastotaulukkoni (saksa-suomi) ja valokuva-albumi jossa on myös lyhyitä videosieppauksia.


Tähän mennessä (elokuusta 2011 alkaen) näissä unissa ovat esiintyneet tai olleet muuten osallisina:
- 15 unessa Friedrich Stahl tai häntä esittänyt Dietrich Adam,
- 14 unessa Werner Saalfeld tai häntä esittävä Dirk Galuba,
- 12 unessa Charlotte Saalfeld tai häntä esittänyt Mona Seefried,
- 8 unessa tri Michael Niederbühl tai häntä esittävä Erich Altenkopf,
- 8 unessa Alfons Sonnbichler tai häntä esittävä Sepp Schauer,
- 7 unessa André Konopka tai häntä esittävä Joachim Lätsch,
- 6 unessa Nils Heinemann,
- 5 unessa Robert Saalfeld, Goran Kalkbrenner,
 - 4 unessa Theresa Burger, Pauline Jentzsch tai Stahl, Leonard Stahl,  Patrizia Dietrich, Natascha Schweitzer, Rebecca "Becky" Herz,
- 3 unessa Xaver Steindle, Cornelia "Coco" Conradi,  Hildegard Sonnbichler,  Eva Krendlinger tai Saalfeld,
- 2 unessa Cosima Saalfeld, Tina Kessler, Daniel Brückner, Sabrina Görres, Rosalie Engel, Götz Zastrow, Barbara von Heidenberg, Sebastian Wegener, David Hofer tai häntä esittänyt Michael N. Kühl, Beatrice Hofer tai Stahl, Christoph Saalfeld,
- 1 unessa 28 muuta roolihahmoa tai näyttelijää ja 5 suomalaisen keskustelufoorumin jäsentä, eräitä sukulaisiani, entisiä työtovereitani, entisiä luokkatovereitani ja vaimoni (3 unessa).

Uni 132
Aika: Perjantai 29.3.2019  (siirrän tämän myöhemmin vuoden 2019 uniin)
Paikka: Suomessa maaseudulla
Läsnä: Paul Lindbergh, ystäväni Seija V., minä
Unen tapahtumat:

Minulla oli hallinnassa kahdesta puutalosta muodostuva loma-asuntokiinteistö. Olin siellä Paulin ja Seijan kanssa tarkoituksena tehdä siellä jotakin tietokoneilla. Minulla oli pienikokoinen kannettava tietokone, Paulilla normaalikokoinen pöytäkone. Seija ei tuonut mukanaan tietokonetta, mutta hän tilasi sinne isokokoisen tietokoneen, johon kuului monta peltipönttöä. Bussin reitti kulki toisen talon läpi ja Seijan tietokonekaapit olivat sen tiellä. Sen vuoksi kaksi Apulanta -nimisen it-konsulttifiman miestä tuli sinne ja takavarikoi kaikkien tietokoneet, myös sen minun kannettavan. Selitin heille, että  olin ottanut palkattoman vapaapäivän voidakseni työskennellä sillä siellä, ja että tuo päivä maksaa minulle 900 euroa ja että omistan sen mökin. Kun he eivät uskoneet minua, uhkasin, että ilmoitan asiasta poliisille, mutta en tiennyt, missä on lähin poliisiasema.

Uni 131
Aika: Lauantai 23.3.2019 (siirrän tämän myöhemmin vuoden 2019 uniin)
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Friedrich Stahl
Unen tapahtumat:

Friedrich Stahl oli jollakin tavalla unessa läsnä, mutta en muista tarkemmin. Olin katsonut edellisenä iltana häntä esittäneen näyttelijä Dietrch Adamin demonauhoja netistä.

Uni 130
Aika: Tiistai 19.3.2019 (siirrän tämän myöhemmin vuoden 2019 uniin)
Paikka: Baijerissa
Läsnä: Alfons Sonnbichler, joku muu
Unen tapahtumat:

Alfons käveli jollakin hautausmaalla jonkun kanssa, en tiedä kenen kanssa. Hautausmaa muistutti sitä slovenialaista, missä Jessica Bronckhorst, Paul Lindbergh ja Romy Ehrlinger olivat edellisen päivän jaksossa.

Uni 129
Aika: Torstai 28.2.2019 aamupäivällä  (siirrän tämän myöhemmin vuoden 2019 uniin)
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Goran Kalkbrenner
Unen tapahtumat:

Goran oli juuri ilmestynyt uneeni, kun vaimoni kutsui minut syömään ja heräsin.

Uni 128
Aika: Maanantai 4.2.2019
Paikka: Metsä Bichlheimissa
Läsnä: Joku sarjan pahis, Jessica Bronckhorst
Unen tapahtumat:

Joku sarjan pahis istui metsätielle pysäköidyssä henkilöautossa aseen kanssa. Ehkä hän oli Beatrice Stahl, mutta en kirjaa tätä hänelle, koska seurasin tilannetta takaa päin enkä tunnistanut häntä. Hänen oli tarkoitus ampua joku tietty henkilö, jonka hän odotti pian saapuvan. Mutta metsästä ilmestyikin iloisena juosten Jessica Bronckhorst. Ampuja joutui hämilleen, koska ei hänen ollut tarkoitus Jessicaa ampua. Niinpä hän vain tervehti ystävällisesti asetta näyttämättä: "Frau Bronckhorst!"

Uni 127
Aika: Keskiviikko 16.1.2019 (siirrän tämän myöhemmin vuoden 2019 uniin)
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Denise Saalfeld
Unen tapahtumat:

Unessa ei tapahtunut muuta kuin Denise Saalfeld oli läsnä ja hymyili minulle ystävällisesti.

Dokumentoin tähän toisen samana yönä näkemäni unen ilman numeroa, koska siinä ei esiintynyt ketään Lemmen viemän roolihahmoa tai näyttelijää:
Olin Lemmen viemää -kurssin kirjallisessa loppukokeessa jossakin luokkahuoneessa. Siellä oli ainakin kaksi muuta henkilöä Lemmen viemän suomenkielisestä Facebook-ryhmästä (Juha N. ja Marita V.).  Tilaisuutta valvova opettaja kysyi lähelläni ollessaan kaikkien kuullen: "Onko Timo rakastunut tai jotain, kun sinä olet ollut nyt pari viikkoa rauhallisempi kuin aiemmin."  Mietin, mitä sanoisin, mutta en ehtinyt sanoa mitään ennen kuin hän oli jo mennyt kauemmas.

Uni 126
Aika: Lauantai 15.12.2018
Paikka: Jossakin Bichlheimissa, Krautingissa tai lähiseudulla
Läsnä: Rikosylikomisario Meyser (puhelimessa), minä, joku samassa paikassa työskentelevä mies
Unen tapahtumat:

Olin työssä jossakin suuressa, monen sadan neliömetrin suuruisessa tyhjässä sisätilassa, jota remontoitiin. Ruokatauon aikana siellä oli minun lisäksi vain yksi työmies tai työnjohtaja. Soitin poliisiasemalle kysyäkseni neuvoa, mitä minun pitäisi tehdä, kun polkupyörästäni usein varastetaan osia. Kun soittooni vastattiin, en saanut puheesta selvää, kun radio soi niin kovalla äänellä. Pyysin lähellä ollutta miestä laittamaan radion hiljaisemmaksi. Sen jälkeen tunnistin äänestä, että puhelimessa oli rikosylikomisario Meyser. Kerroin hänelle, että usein, kun jätän polkupyöräni jonnekin, siitä varastetaan osia, kuten käsijarrukahvat, vaijerit, lamppu ja dynamo jne.  Pyöräni on vuodelta 1965, joten se on jo enemmän museopyörä kuin käyttöesine, mutta vuonna 2000 laitoin sen erittäin hyvään kuntoon ja sen jälkeen sillä ei ole paljon ajettu. Hän neuvoi, että kun siitä seuraavan kerran varastetaan jotakin, minun pitää ilmoittaa siitä poliisille hyvin pian tapahtuman jälkeen.

Uni 125
Aika: Torstai 8.11.2018
Paikka: Hotelli Fürstenhof
Läsnä: Werner Saalfeld
Unen tapahtumat:

Werner istui pöydän ääressä. Huoneessa ei ollut muita ihmisiä. Hän käytti jonkinlaista pokerikonetta, joka antoi välillä pelikortteja pöydälle. Siinä oli myös jonkinlainen näyttö, jota hän katsoi, mutta minä en sitä nähnyt.

Unen tausta: Edellisten päivien jaksoissa on pelattu paljon pokeria ja käsitelty peliriippuvuutta.


Uni 124
Aika: Torstai 23.8.2018 iltapäiväuni matkailuautossa Messilän leirintäalueella
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Rebecca Herz, Rebecan äiti Astrid Westkamp
Unen tapahtumat: 

Unessa ei tapahtunut mitään muuta kuin Astrid Westkamp sanoi: "Ich kann kaum glauben, dass Sie meine Tochter sind" (suomeksi: "Minun on vaikea uskoa, että Te olette minun tyttäreni.")

Uni 123
Aika: Lauantai 18.8.2018
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Eva Saalfeld
Unen tapahtumat:

Unessa ei tapahtunut muuta kuin että Eva Saalfeld katsoi minua myötätuntoisesti ja ystävällisesti hymyillen usempaan kertaan. Kumpikaan ei sanonut mitään.

Uni 122
Aika: Tiistai 14.8.2018 aamupäivällä matkailuautossa
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Werner Saalfeld ja kaksi muuta ihmistä
Unen tapahtumat:

Joku aikuinen ihminen valitti Wernerille elämänsä vaikeutta. Joku toinen, puhujalle läheinen ihminen istui hiljaa vieressä. Mahdollisesti he olivat Robert ja Eva, mutta en kirjaa heitä tähän, koska en tiedä varmasti. Werner kuunteli ja lohdutti. Puheiden sisältöä en kuullut.

Uni 121
Aika: Lauantai 4.8.2018 iltapäivällä ruokalevolla matkailuautossa
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Christoph Saalfeld ja Alicia Lindbergh
Unen tapahtumat:

Christoph ja Alicia kävelivät jalkakäytävällä ja keskustelivat avioerosta.


Uni 120
Aika: Lauantai 17.3.2018 iltanokosilla
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Robert Saalfeld
Unen tapahtumat:

Olin lukenut ennen iltalevolle menoa Facebookista Robert Saalfeldin haastattelun, jossa häneltä kysyttiin, mikä sai hänet nyt tulemaan sarjaan "kolmannen kerran". Lukemani haastattelu oli tekstiä, johon oli liitetty pari valokuvaa. Unessani Robert jatkoi puhumista samasta aiheesta. Mitään haastattelijaa siinä ei näkynyt.

Taustatietoja: Robert Saalfeld oli mukana sarjan tuotantokaudet 1-2 ja 6, joista kausilla 2 ja 6 miespääosassa. Lisäksi hän teki sarjaan kaksi vajaan kahden viikon pituista vierailua vuonna 2017.  Nyt hän on tullut taas päänäyttelijöiden joukkoon kevättalvella 2018 tuotantokaudella 14.

Uni 119
Aika: Sunnuntai 4.3.2018
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Robert Saalfeld isänsä kanssa, minä
Unen tapahtumat:

Asioin autokorjaamossa, jota Robert Saalfeld piti isänsä kanssa. Isä ei ollut Werner Saalfeld vaan italialainen mies. Liike oli jo suljettu, kun olin poistumassa sieltä. Olin saanut jonkin pienen palveluksen, jonka hinta oli harkinnan varainen. Ehkä se liittyi jotenkin varoituskolmioon, joka oli kädessäni. Isä antoi Robertin päättää, paljonko minulta veloitetaan. Minulla oli kolme maksukuponkia, joissa oli arvoseteli kiinnitettynä kantaan. Annoin ne kaikki Robertille, joka irroitti arvosetelit kannoistaan. Ensin luulin, että hän ottaa maksuksi ne kolme arvoseteliä, mutta yllättäen hän antoikin ne minulle ja piti itsellään ne arvottomat kannat!


Uni 118
Aika: Keskiviikko 28.2.2018
Paikka: Ilmeisesti Robert Saalfeldin asunto
Läsnä: Robert Saalfeld ja yksi tai useampi muu henkilö
Unen tapahtumat:

En muistanut herättyäni muuta kuin että Robert sanoi jollekin: "Ei sille tarvitse tehdä muuta kuin antaa hunajaa (joka aamu?)". Ilmeisesti Robert oli lähdössä kotoa jonnekin pidemmäksi aikaa ja antoi tuollaisen ohjeen, joka luultavasti koski jonkin pienen lemmikin hoitamista.

Uni 117
Aika: Torstai 1.2.2018
Paikka: Hotelli Fürstenhofin piha-alue
Läsnä: Christoph ja Xenia Saalfeld
Unen tapahtumat:

Christoph ja Xenia olivat tavanneet ulkona. Christoph yritti poistua paikalta, mutta ei päässyt paria metriä kauemmas, kun Xenia piti kiinni roikkuvasta vyöstä tms.

Unen tausta: Olin katsonut edellisenä päivänä Lemmen viemän jakson 2857, jossa Xenia Saalfeld oli saapunut naamioituneena Furstenhofiin. Jakson lopussa näytetiin välähdys seuraavan päivän jaksosta. Siinä Xenia oli kahdestaan hississä Christophin kansaa, hän pysäytti hissin hätäpainikkeella ja riisui naamionsa. He eivät olleet tavanneet 20 vuoteen.

Uni 116
Aika: Keskiviikko 3.1.2018
Paikka: Meillä kotona Helsingissä
Läsnä: William Newcombe, minä
Unen tapahtumat:

En muista unen sisällöstä enää muuta kuin että William Newcombe oli vieraanani ja hän kysyi, miten olin tehnyt johonkin paperiin repäisyrei'ityksen. Hain työhuoneestani monta vuotta sitten Lidlistä ostamani leikkurin ja laitoin sen toimintakuntoon. Siihen kuuluu kolme erilaista leikkupäätä, joita painetaan kädellä ja vedetään samalla kiskoa pitkin. Yksi leikkuupää tekee suoran leikkuujäljen, toinen aaltoilevan ja kolmas katkonaisen. Tuota kolmatta minun piti hänelle esitellä, mutta kun en ole pitkään aikaan käyttänyt sitä leikkuria, en aluksi muistanut, kuinka se kootaan. Lisäksi paperi, jota yritin rei'ittää, oli siihen tarkoitukseen liian ohutta ja pehmeää. Kun hän ei tuntunut oikein ymmärtävän sen laitteen ideaa, otin esille isokokoisen mustavalkoisen valokuvan, joka oli leikattu saksilla melko huonosti. Sanoin, että sillä leikkurilla reunoista tulee siistimmät kuin saksilla. Kuvassa oli joku vanha nainen ja sen toisessa reunassa oli paljon tyhjää valkoista reunusta, jonka halusin leikata esimerkin vuoksi pois. Laitoin kuvan leikkuriin nurinpäin ja leikkauksen jälkeen huomasin, että olin leikannut vahingossa väärästä reunasta eli kuvassa olevan naisen toisen käden pois.

Vanhemmat unet:
http://timontti.blogspot.fi/2017/07/furstenhof-aiheiset-uneni-vuonna-2017.html