Fürstenhofin esittely

Päivitetty viimeksi 12.12.2020.

Tämän blogin monissa artikkeleissa mainittu Fürstenhof on kuvitteellinen saksalainen viiden tähden hotelli, jonka omistajasuvun ja eräiden henkilökunnan jäsenten ihmissuhteista kerrotaan tv-sarjassa "Lemmen viemää" ("Sturm der Liebe"). Se on Saksan valtiontelevision ykköskanavan (Das Erste) vuodesta 2005 alkaen tuottama "telenovela"-tyyppinen sarja, jota on esitetty Suomessa 6.12.2007 alkaen jokaisena arki-iltana ja uusintana seuraavana arkiaamuna. Suomessa se esitetään nykyisin iltaisin AVA-kanavalla ja aamun uusinnat sekä AVA:lla että Sub-tv:ssä.  Jaksot ovat katsottavissa mtv.fi :ssä tv-lähetyksen aikana ja sen jälkeen kuukauden ajan.

Fürstenhof-hotellin sijainti:

Saksassa on useita oikeita hotelleja, joiden nimi on Fürstenhof, mutta niillä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. Sarjassa esitettävää hotellia ei ole oikeasti olemassa. Ulkokuvauksissa hotellin päärakennuksena näytetään Vagenin linnaa ja sen "länsisiipenä" Villa Mann -nimistä studiorakennusta. Todellisuudessa nuo rakennukset ovat yli 50 kilometrin päässä toisistaan. Jälkimmäinen sijaitsee Münchenissä "Bavaria Filmstadt"-nimisellä suljetulla studioalueella. Hotellin sisätilat ovat todellisuudessa samalla studioalueella sijaisevassa suuressa hallissa "Studio 4/5" ja osaksi myös em. Villa Mann -rakennuksessa, joka rakennettiin 2000-luvun alussa filmisarjan "Mannin perhe" kulissiksi.

Fürstenhofin päärakennusta esittävä Vagenin linna on todellisuudessa yksityiskoti, jossa ei ole turisteille mitään palvelua ja sen pihaankin on pääsy kielletty. Se sijaitsee noin 54 kilometriä Münchenin keskustasta kaakkoon kylässä, jonka nimi on Vagen, Feldkirchen-Westerham. Vagenin linnan löytää kirjoittamalla karttaohjelmaan osoitteeksi Goldbachstrasse 5, 83620 Feldkirchen-Westerham, Deutschland. (Sen oikea osoite on kyllä Schloßweg 1, mutta Googlen karttaohjelma näyttää rakennuksen paikan tarkemmin em. osoitteella.)

Jos kirjoitat tuon osoitteen earth.google.comiin, niin näet tarkan zoomattavan satelliittikuvan alueesta. Sisäkuvia ja kulissien videoesittelyjä on nähtävissä alla mainitulla sarjan virallisella saksankielisellä sivustolla.

Muita linkkejä:

Sarjan roolihenkilöistä löytyy googlaamalla paljon valokuvia. Sarjan täydellisiä jaksoja ja yksittäisistä kohtauksista tehtyjä koosteita on runsaasti sivustoilla www.YouTube.com  ja www.Dailymotion.com . Niitä löytyy, kun hakuun sisällyttää sanat "Sturm der Liebe" tai "SdL", esimerkiksi: "Cosima Sturm der Liebe". Yksittäisiä jaksoja löytyy YouTuben tai DailyMotionin sisäisellä haulla, joka on muotoa "folge 1500".