2012-07-01

Tilannetiedotteita heinäkuulta 2012

Täältä kannattaa kurkata tuoreimmat uutiset tai mitä aiempaa kirjoitusta on hiljattain päivitetty. Täydennetty viimeksi maanantaina 30.7.2012

Maanantaina 30.7.2012:

Lisäsin 30.6.2012 julkaisemani artikkelin loppuun yhden usein toistuneen uniaiheen.

Lauantaina 28.7.2012:

Julkaisin artikkelin "Kummallinen siirtyminen Meilahdesta Malmille".

Torstaina 5.7.2012: 

Julkaisin artikkelin "Ensimmäinen kerta auton ajoa viime heinäkuun jälkeen!"

Keskiviikkona 4.7.2012: 

Korjasin 30.5.2012 julkaisemassani artikkelissa "Saksalainen ruokarukous"  yhden sanan oikeinkirjoituksen nykyisen kirjoitustavan mukaiseksi. Sana "että" kirjoitettiin aiemmin daß, mutta nykyisin se kirjotetaan vuonna1996 tehdyn päätöksen mukaan dass. Lisäsin saksan kielen uusittuja oikeinkirjoitusohjeita koskevan artikkelin tämän sivun lopussa olevaan kirjoitussuunnitelmaan.

Maanantaina 2.7.2012:

Julkaisin artikkelin "Muistoja Töölön sairaalasta".

Lisäys sunnuntaina 1.7.2012: 

Suoritin rasvaprosentin mittauksen: 24%. Pitkän aikavälin seuranta: www.ahjos.net/zone/painoni.htm

Tilanne sunnuntaina 1.7.2012: 

Leukemia:
Verta muodostavat kantasoluni vaihdettiin leukemian vuoksi tuntemattoman luovuttajan kantasoluihin juhannusviikolla 2011. Sen jälkeen minulla ei ole ollut mitään leukemiasta johtuvaa ongelmaa, mutta seuranta ja jälkihoito jatkuvat edelleen. Hyljintäreaktion estämiseksi söin immuniteettia alentavaa lääkettä (Sandimmun) 27.5.2012 saakka. Vaikka immunosuppressiivinen lääkitys on nyt päättynyt ja T-solut pääsevät taas esteettä kehittymään, olen vielä parin kuukauden ajan tavallista alttiimpi saamaan erilaisia sieni- ja virustartuntoja sekä syöpäsairauksia. Sen vuoksi joudun edelleen syömään suojalääkettä keuhkotulehdusta vastaan sekä noudattamaan eräitä elintaparajoituksia. (En saa mennä yleisiin pesutiloihin tai aurinkoon, en saa tehdä piha- tai puutarhatöitä enkä ottaa kissaa sänkyyn.)

Selkänikaman murtuma:
Yksi osteoporoosin heikentämä lannenikamani murtui kotitapaturmassa 25.7.2011. Se täytettiin sementillä ja tuettiin kahdella "tukiraudalla" 6 tuntia kestäneessä selkäleikkauksessa 24.9.2011. Olin kolmessa sairaalassa toipilaana 10.2.2012 saakka. Siitä alkaen olen ollut kotona kaupungilta lainaksi saamieni apuvälineiden turvin. Ulkona liikun rollaatttorilla, Malmin keskustassa käyn bussilla ja Meilahden sairaalassa invataksilla. Omaa autoani en ole vielä ajanut.

Sairaalabakteeri:
Minua pidetään virallisesti edelleenkin MDR-PA -bakteerin mahdollisena kantajana. MDR-PA = "Multi-drug resistant Pseudomonas aeruginosa" eli monille lääkkeille vastustuskykyinen Pseudomonas aeruginosa. Tuosta statuksesta pääsee vapaaksi vasta, kun 1) Edellisestä sairaalahoitojaksosta on kulunut vähintään 3 kk, 2) Viimeisestä MDR-PA -löydöksestä on kulunut vähintään 3 kk, 3) Potilas ei ole saanut mikrobilääkitystä viimeksi kuluneen viikon aikana, 4) Edellisten ehtojen täytyttyä otettu MDR-PA seulontanäytteet kahtena peräkkäisenä päivänä ulosteesta ja virtsasta. Minulla kohdat 1 ja 2 ovat jo toteutuneet, mutta edelleen jatkuvan lääkityksen vuoksi kohta 3 ei ole toteutunut eikä sen vuoksi kohdassa 4 mainittuja näytteitä voida vielä ottaa.

Silmät:
Kävin 28.5.2012 silmälääkärillä tutkituttamassa silmien terveyden. Silmänpaineet ok, ei viherkaihia eli glaukoomaa, mutta molemmissa silmissä alkava harmaakaihi. Hematologi sanoi, että kantasolusiirto ja kortisonilääkitys ovat altistaneet harmaakaihille. Näköni on kuitenkin vielä niin hyvä, että en pääsisi HYKS Silmäklinikalle kaihileikkaukseen. Yksityiseen leikkaukseen olisin saanut lähetteen vaikka heti. Päätimme lykätä asiaa vuodella eteenpäin tai siihen saakka, kun kaihista alkaa olla näkyvää haittaa.

Toiminta:

Facebook on nykyisin tärkein yhteydenpitovälineeni kodin ja ulkomaailman välillä. Sen kautta pidän päivittäistä keskusteluyhteyttä muihin ihmisiin. Puhelinkontakti on vain muutamien kanssa. Kotona minulla on kaksi kaunotarta (vaimo ja kissa), jotka pitävät minusta huolta.

Päivittäisiin perustoimiin menee nyt paljon enemmän aikaa kuin terveiltä ihmisiltä. Selkäni väsyy ja kipeytyy helposti ja joudun usein lepäilemään. Yritän päivittäin työskennellä kotiin kertyneen paperitavaran ja muunkin tavaran vähentämiseksi. Kirjojen ilmaisjakelusta tarkemmin sivulla www.ahjos.net/kirjat

Minulla on nykyisin oikeastaan vain yksi aktiivinen harrastus, nimittäin "Fürstenhof". Se sisältää käytännössä tv-sarjan "Sturm der Liebe" (Lemmen viemää) seuraamista jokaisena arkipäivänä sekä saksan valtion yleisradioyhtiön sivustolta ARD.de että suomalaiselta Katsomo.fi -sivustolta, saksankielisen kirjallisen aineiston tutkimista eri lähteistä ja tietojen välittämistä suomenkieliselle keskustelufoorumille, missä myös itse keskustelen sarjan tapahtumista. Lyhyt Fürstenhofin esittely linkkeineeen on 20.6.2012 julkaisemani artikkelin "Fürstenhof-aiheiset uneni" lopussa. Tässä hiljattain laatimani selvitys esimerkkinä aiheeseen liittyvästä toiminnastani: Fürstenhofin avainhenkilöiden vaihtumisaikataulu

Kirjoitussuunnitelma:

Kotisivustoni http://www.ahjos.net/ sisältää valitettavasti paljon toimimattomia linkkejä ja vanhentunutta tietosisältöä. Sitä en jaksa lähiaikoina olennaisesti korjata. Muistelmablogini http://tahjos.blogspot.com/ on toistaiseksi tauolla.

Tätä blogia yritän nyt täydentää uudella artikkelilla viikottain. Joulukuussa 2011 kirjoittamani artikkelit "Sielu ja ruumis, osat 1-3" kaipaavat täydentämistä ja ainakin yhden jatko-osan.  Niiden jälkeen tai rinnalla aion jatkaa muillakin artikkeleilla sairauskertomukseni dokumentointia, joka on leukemian osalta ajan tasalla, mutta selkävamman osalta vasta syyskuun 2011 tasalla. Mahdollisia otsikoita ovat esim:
- Muistoja Töölön sairaalasta  (Julkaistu 2.7.2012)
- Kummallinen siirtyminen Meilahdesta Malmille (Julkaistu 28.7.2012)
- Konflikti kaupunginpsykiatrin kanssa
- Elämä liikuntakyvyttömänä vuodepotilaana
- Sairaalakuntoutus selkävammasta
- Muistoja Malmin sairaalasta (Julkaistu 12.8.2012)
- Urologiset tutkimukset
- Miten suhtautumiseni alastomuuteen muuttui sairaalahoitojen aikana
- Toipilaana kotioloissa

Edellisten jälkeen aion jättää, mikäli aikaa jää, tämän blogin tauolle odottamaan leukemiani uusiutumista ja jatkaa sen odotusaikana ylempänä mainittua toista blogiani, joka on nyt vasta 1950-luvun tasalla.
.
Lisäys 4.7.2012: Lupasin Facebook-seinälläni tänään, että laadin tämän kesän aikana artikkelin saksan kielen uusituista oikeinkirjoitusohjeista.