2018-01-03

Fürstenhof-aiheiset uneni vuonna 2018

Dokumentoin tänne sellaiset näkemäni unet, joissa on osallisena vähintään yksi roolihenkilö tai näyttelijä tv-sarjasta "Lemmen viemää" (Sturm der Liebe). Sen tapahtumapaikkana on hotelli Fürstenhof ympäristöineen (Baijerissa, Saksassa). Tuorein uni on ylimpänä. Blogin kansilehden oikeassa palstassa on linkki Fürstenhofin esittelyyn niille, jotka eivät sitä ennestään tunne. - Katso myös: Fürstenhof-aiheinen sanastotaulukkoni (saksa-suomi) ja valokuva-albumi jossa on myös lyhyitä videosieppauksia.

Linkki tuoreempiin, vuoden 2019 uniin:
http://timontti.blogspot.com/2019/12/furstenhof-aiheiset-uneni-vuonna-2019.html


Uni 126
Aika: Lauantai 15.12.2018
Paikka: Jossakin Bichlheimissa, Krautingissa tai lähiseudulla
Läsnä: Rikosylikomisario Meyser (puhelimessa), minä, joku samassa paikassa työskentelevä mies
Unen tapahtumat:

Olin työssä jossakin suuressa, monen sadan neliömetrin suuruisessa tyhjässä sisätilassa, jota remontoitiin. Ruokatauon aikana siellä oli minun lisäksi vain yksi työmies tai työnjohtaja. Soitin poliisiasemalle kysyäkseni neuvoa, mitä minun pitäisi tehdä, kun polkupyörästäni usein varastetaan osia. Kun soittooni vastattiin, en saanut puheesta selvää, kun radio soi niin kovalla äänellä. Pyysin lähellä ollutta miestä laittamaan radion hiljaisemmaksi. Sen jälkeen tunnistin äänestä, että puhelimessa oli rikosylikomisario Meyser. Kerroin hänelle, että usein, kun jätän polkupyöräni jonnekin, siitä varastetaan osia, kuten käsijarrukahvat, vaijerit, lamppu ja dynamo jne.  Pyöräni on vuodelta 1965, joten se on jo enemmän museopyörä kuin käyttöesine, mutta vuonna 2000 laitoin sen erittäin hyvään kuntoon ja sen jälkeen sillä ei ole paljon ajettu. Hän neuvoi, että kun siitä seuraavan kerran varastetaan jotakin, minun pitää ilmoittaa siitä poliisille hyvin pian tapahtuman jälkeen.

Uni 125
Aika: Torstai 8.11.2018
Paikka: Hotelli Fürstenhof
Läsnä: Werner Saalfeld
Unen tapahtumat:

Werner istui pöydän ääressä. Huoneessa ei ollut muita ihmisiä. Hän käytti jonkinlaista pokerikonetta, joka antoi välillä pelikortteja pöydälle. Siinä oli myös jonkinlainen näyttö, jota hän katsoi, mutta minä en sitä nähnyt.

Unen tausta: Edellisten päivien jaksoissa on pelattu paljon pokeria ja käsitelty peliriippuvuutta.


Uni 124
Aika: Torstai 23.8.2018 iltapäiväuni matkailuautossa Messilän leirintäalueella
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Rebecca Herz, Rebecan äiti Astrid Westkamp
Unen tapahtumat: 

Unessa ei tapahtunut mitään muuta kuin Astrid Westkamp sanoi: "Ich kann kaum glauben, dass Sie meine Tochter sind" (suomeksi: "Minun on vaikea uskoa, että Te olette minun tyttäreni.")

Uni 123
Aika: Lauantai 18.8.2018
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Eva Saalfeld
Unen tapahtumat:

Unessa ei tapahtunut muuta kuin että Eva Saalfeld katsoi minua myötätuntoisesti ja ystävällisesti hymyillen usempaan kertaan. Kumpikaan ei sanonut mitään.

Uni 122
Aika: Tiistai 14.8.2018 aamupäivällä matkailuautossa
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Werner Saalfeld ja kaksi muuta ihmistä
Unen tapahtumat:

Joku aikuinen ihminen valitti Wernerille elämänsä vaikeutta. Joku toinen, puhujalle läheinen ihminen istui hiljaa vieressä. Mahdollisesti he olivat Robert ja Eva, mutta en kirjaa heitä tähän, koska en tiedä varmasti. Werner kuunteli ja lohdutti. Puheiden sisältöä en kuullut.

Uni 121
Aika: Lauantai 4.8.2018 iltapäivällä ruokalevolla matkailuautossa
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Christoph Saalfeld ja Alicia Lindbergh
Unen tapahtumat:

Christoph ja Alicia kävelivät jalkakäytävällä ja keskustelivat avioerosta.


Uni 120
Aika: Lauantai 17.3.2018 iltanokosilla
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Robert Saalfeld
Unen tapahtumat:

Olin lukenut ennen iltalevolle menoa Facebookista Robert Saalfeldin haastattelun, jossa häneltä kysyttiin, mikä sai hänet nyt tulemaan sarjaan "kolmannen kerran". Lukemani haastattelu oli tekstiä, johon oli liitetty pari valokuvaa. Unessani Robert jatkoi puhumista samasta aiheesta. Mitään haastattelijaa siinä ei näkynyt.

Taustatietoja: Robert Saalfeld oli mukana sarjan tuotantokaudet 1-2 ja 6, joista kausilla 2 ja 6 miespääosassa. Lisäksi hän teki sarjaan kaksi vajaan kahden viikon pituista vierailua vuonna 2017.  Nyt hän on tullut taas päänäyttelijöiden joukkoon kevättalvella 2018 tuotantokaudella 14.

Uni 119
Aika: Sunnuntai 4.3.2018
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Robert Saalfeld isänsä kanssa, minä
Unen tapahtumat:

Asioin autokorjaamossa, jota Robert Saalfeld piti isänsä kanssa. Isä ei ollut Werner Saalfeld vaan italialainen mies. Liike oli jo suljettu, kun olin poistumassa sieltä. Olin saanut jonkin pienen palveluksen, jonka hinta oli harkinnan varainen. Ehkä se liittyi jotenkin varoituskolmioon, joka oli kädessäni. Isä antoi Robertin päättää, paljonko minulta veloitetaan. Minulla oli kolme maksukuponkia, joissa oli arvoseteli kiinnitettynä kantaan. Annoin ne kaikki Robertille, joka irroitti arvosetelit kannoistaan. Ensin luulin, että hän ottaa maksuksi ne kolme arvoseteliä, mutta yllättäen hän antoikin ne minulle ja piti itsellään ne arvottomat kannat!


Uni 118
Aika: Keskiviikko 28.2.2018
Paikka: Ilmeisesti Robert Saalfeldin asunto
Läsnä: Robert Saalfeld ja yksi tai useampi muu henkilö
Unen tapahtumat:

En muistanut herättyäni muuta kuin että Robert sanoi jollekin: "Ei sille tarvitse tehdä muuta kuin antaa hunajaa (joka aamu?)". Ilmeisesti Robert oli lähdössä kotoa jonnekin pidemmäksi aikaa ja antoi tuollaisen ohjeen, joka luultavasti koski jonkin pienen lemmikin hoitamista.

Uni 117
Aika: Torstai 1.2.2018
Paikka: Hotelli Fürstenhofin piha-alue
Läsnä: Christoph ja Xenia Saalfeld
Unen tapahtumat:

Christoph ja Xenia olivat tavanneet ulkona. Christoph yritti poistua paikalta, mutta ei päässyt paria metriä kauemmas, kun Xenia piti kiinni roikkuvasta vyöstä tms.

Unen tausta: Olin katsonut edellisenä päivänä Lemmen viemän jakson 2857, jossa Xenia Saalfeld oli saapunut naamioituneena Furstenhofiin. Jakson lopussa näytetiin välähdys seuraavan päivän jaksosta. Siinä Xenia oli kahdestaan hississä Christophin kansaa, hän pysäytti hissin hätäpainikkeella ja riisui naamionsa. He eivät olleet tavanneet 20 vuoteen.

Uni 116
Aika: Keskiviikko 3.1.2018
Paikka: Meillä kotona Helsingissä
Läsnä: William Newcombe, minä
Unen tapahtumat:

En muista unen sisällöstä enää muuta kuin että William Newcombe oli vieraanani ja hän kysyi, miten olin tehnyt johonkin paperiin repäisyrei'ityksen. Hain työhuoneestani monta vuotta sitten Lidlistä ostamani leikkurin ja laitoin sen toimintakuntoon. Siihen kuuluu kolme erilaista leikkupäätä, joita painetaan kädellä ja vedetään samalla kiskoa pitkin. Yksi leikkuupää tekee suoran leikkuujäljen, toinen aaltoilevan ja kolmas katkonaisen. Tuota kolmatta minun piti hänelle esitellä, mutta kun en ole pitkään aikaan käyttänyt sitä leikkuria, en aluksi muistanut, kuinka se kootaan. Lisäksi paperi, jota yritin rei'ittää, oli siihen tarkoitukseen liian ohutta ja pehmeää. Kun hän ei tuntunut oikein ymmärtävän sen laitteen ideaa, otin esille isokokoisen mustavalkoisen valokuvan, joka oli leikattu saksilla melko huonosti. Sanoin, että sillä leikkurilla reunoista tulee siistimmät kuin saksilla. Kuvassa oli joku vanha nainen ja sen toisessa reunassa oli paljon tyhjää valkoista reunusta, jonka halusin leikata esimerkin vuoksi pois. Laitoin kuvan leikkuriin nurinpäin ja leikkauksen jälkeen huomasin, että olin leikannut vahingossa väärästä reunasta eli kuvassa olevan naisen toisen käden pois.

Linkki vuoden 2017 ja sitä vanhempiin uniin:
http://timontti.blogspot.fi/2017/07/furstenhof-aiheiset-uneni-vuonna-2017.html