2014-02-15

Fürstenhof-aiheiset uneni vuonna 2014

Dokumentoin tänne Fürstenhof-aiheiset uneni, etteivät ne pääse unohtumaan. Tuorein uni on ylimpänä. Alimpana on Fürstenhofin esittely niille, jotka eivät sitä ennestään tunne.  - Katso myös: Fürstenhof-aiheinen sanastotaulukkoni (saksa-suomi) . 


Vuoden 2015 puolella näkemäni unet siirsin 21.3.2015 avaamaani uuteen artikkeliin
http://timontti.blogspot.fi/2015/03/furstenhof-aiheiset-uneni-vuonna-2015.html


Uni 66

Nähty: Maanantaina 15.12.2014 iltapäivällä (ruokalepo lounaan jälkeen kissan kanssa)
Paikka: Vakuutusyhtiön konttori Helsingissä
Läsnä: Tri Niederbühl, minä
Unen tapahtumat:

Olin työssä vakuutusyhtiössä, jossa tri Niederbühl kävi sivutoimisena vakuutuslääkärinä. Hän istui yksin työhuoneessaan tietokoneen ääressä, kun vein hänelle nipun hänelle saapuneita kirjeitä. Kirjekuorissa oli infrapunakoodiksi kutsuttu merkintä. Minua kiinnosti, miten se toimii ja kysyin asiaa tri Niederbühliltä. Hän otti nipusta yhden saapuneen kirjekuoren ja veti sen koodikohdan tietokoneensa näytön oikeassa reunassa olevan lukulaitteen läpi samaan tapaan kuin magneettijuova luetaan muovikorteilta. Silloin näytön oikeaan alareunaan ilmestyi pieni neliskanttinen alue, jossa oli ehkä kolme tietoa. Niiden avulla hän sai jotenkin sen kirjeessä käsitellyn tapauksen tiedot esille tietokoneelta.

Uni 65

Nähty: Perjantaina 5.12.2014
Paikka: Ei ollut mitään sijaintia
Läsnä: Friedrich Stahl
Unen tapahtumat:

Herättyäni en muistanut unesta muuta kuin että Friedrich Stahl oli siinä läsnä.

Näin samana yönä myös toisen unen, jossa olin mennyt jostakin syystä kirjoittamaan uudelleen ylioppilaskirjoitusten äidinkielen kokeen. Sain siitä aikanaan laudaturin ja tiesin sen unessakin, joten arvosanan korottamisesta ei ollut kysymys. Kirjoitin Fürstenhofista. Tilaisuus alkoi suuressa salissa päivänvalossa. Kun sain kirjoitukseni valmiiksi, saliin oli tullut jo niin hämärä, etten nähnyt lukea sitä. Kysyin valvojalta, voisiko hän sytyttää valot. Hän vastasi kieltävästi. Salista oli mahdollisuus poistua kahvilaan. Menin sinne. Tulin takaisin nähtyäni avoimesta ovesta, että saliin oli sytytetty valot. Ajattelin korjailla kirjoitustani, mutta en saaanut selvää, mikä sen otsikko oli. Olin nimittäin käyttänyt huomaamattani sellaista paperiarkkia, jonka yläreunassa oli ennestään tekstattuja sanoja. Aloin pyyhkiä ylimääräisiä sanoja pois. Koko teksti oli kirjoitettu lyijykynällä. Lopuksi mietin, kannattaako minun ollenkaan jättää kirjoitustani arvosteltavaksi, kun minulla on jo ennestään se laudatur ja tästä tuli luultavasti huonompi.

Uni 64

Nähty: Sunnuntaina 30.11.2014
Paikka: Ei ollut mitään sijaintia
Läsnä: Patrizia Dietrich
Unen tapahtumat:

Näin vain Patrizia Dietrichin ystävällisesti hymyilevät kasvot. Myöhemmin kuulin kappaleen "Summer wine" melodiaa.

Uni 63

Nähty: Tiistaina 18.11.2014
Paikka: Hakaniemen tori Helsingissä
Läsnä: Erich Altenkopf, minä, entisiä luokkatovereitani
Unen tapahtumat:

Hakaniemen torilla oli jokin tilaisuus, jota olin tullut katsomaan Erich Altenkopfin kyydissä, hänen ajamallaan Saab-henkilöautolla, joka oli ainakin melkein samanlainen kuin minun entinen Saabini. Siellä oli myös muutamia entisiä luokkatovereitani. Tori oli varattu esiintyjille, me katselijat kävelimme torin laidoilla. Erich Altenkopf halusi jäädä seisomaan kauppahallin edustalle, kun minä lähdin entisten luokkatovereitteni kanssa kävelemään torin ympäri. Kun olimme torin vastakkaisella puolella, yritin käsimerkein kysyä Erich Altenkopfilta, lähtisimmekö jo pois. Kun emme ymmärtäneet toistemme merkkejä, soitin hänelle kännykällä. Mereltä tuuli kuitenkin niin voimakkaasti, etten saanut selvää, mitä hän sanoi, Sanoin, että hän voi jäädä sinne niin pitkäksi aikaa kuin haluaa, minä pääsen takaisin bussilla. Lisäksi kysyin, oliko hän jo käynyt kauppahallissa ja huomannut, että siinä on myös kakkoskerros, mitä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Kerroin vielä, että se oli valmistuessaan Euroopan suurin kauppahalli. En saanut selvää, mitä hän vastasi, mutta näin hänen nyökkäävän hyväksyvästi.

Uni 62

Nähty: Perjantaina 24.10.2014
Paikka: Hotelli Fürstenhof
Läsnä: Tri Michael Niederbühl
Unen tapahtumat:

Fürstenhofiin oli saatu tieto, että lentokoneen mereensyöksyssä kuolleeksi luultu André Konopka onkin ollut kuukausia vangittuna laittomalla valaanpyyntialuksella ja on nyt huonokuntoisena noudettavissa satamasta. Michael Niederbühl on lähdössä häntä noutamaan. Tehdäkseen laivalla vaikutuksen, hän on pukeutunut samaan laivaston upseerin univormuun, johon pukeutuneena hän oli kerran Fürstenhofin ravintolassa seurustellessaan Rosalie Engelin kanssa. Tosin se saattoi silloin olla lentäjän univormu.

Unen tausta: Tässä vaiheessa olin lukenut juonikuvauksista, että André Konopka on vangittuna valaanpyyntialuksella, mutta hänen paluutaan Fürstenhofiin ei ollut vielä näytetty.

Uni 61

Nähty: Lauantaina 11.10.2014
Paikka: Aleksis Kiven kadulla Helsingissä
Läsnä: Leonard Stahl, minä
Unen tapahtumat:

Kävelin Leonard Stahlin kanssa Aleksis Kiven kadulla Nordean (ent. Kansallispankin) kiinteistön edessä matkalla uimahalliin. Leonardin isä oli Kansallispankin johtokunnan jäsen, aikanaan hyvin tuntemani Pentti R. Kysyin Leonardilta, oliko hänkin aiemmin ollut Kansallispankissa työssä ja mitä hän siellä silloin teki. Hän vastasi myöntävästi ja kertoi olleensa sellaisessa koulutusryhmässä, joka kiersi ympäri Suomea Kansallispankin konttoreissa ja opetti henkilöstölle jotakin suggestiivista menetelmää. Sitten huomasin, että meillä ei ollut mitään laukkua mukana. Leonard sanoi, ettei hän tarvitsekaan mitään. Minä sanoin tarvitsevani ainakin pyyheliinan ja shampoota. Käännyin ympäri ja lähdin hakemaan niitä.

Unen tausta: Olin katsonut edellisenä iltana (siis Aleksis Kiven päivänä 10.10.) Sub-tv:n esittämän viimevuotisen jakson 1783, missä Leonard oli vasta tullut isänsä toimeksiannosta tutustumaan Fürstenhofiin. Torstai-iltana olin ollut Malmin uimahallissa vesijuoksukurssilla. Siellä olin oppinut, että peseytymisen jälkeen kannattaa kuivata itsensä, ettei palele kurssin alkamista odotellessa. Pesuhuoneen ovessa on myös lappu. jossa kehotetaan kuivaamaan itsensä pesuhuoneessa ennen pukuhuoneeseen menoa, ettei pukuhuoneen lattialle tule liukkautta aiheuttavaa vettä.


Uni 60

Nähty: Keskiviikkona  8.10.2014
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Pauline Jentzsch, Cornelia "Coco" Conradi, joitakin muita ihmisiä, minä
Unen tapahtumat:

Olin asunut jonkin aikaa Paulinen luona ja olin pakkaamassa matkalaukkuani kotiin lähtöä varten. Pauline, Coco ja eräät muut samassa paikassa asuvat ihmiset katsoivat vieressä, saanko kaikki tavarani mahtumaan matkalaukkuun. Ne eivät tahtoneet siihen mahtua, kunnes päätin, että voin survoa lukuisat kauluspaidat pieneen tilaan välittämättä niiden rypistymisestä, koska osa paidoista menisi kotona heti pesuun ja puhtaatkin voin kotona silittää. Lopulta sainkin kaikki tungettua matkalaukkuun ja matkalaukun kiinni. - Ennen lähtöä kävin vielä pissalla. Aloitettuani jo pissaamisen huomasin, että astia, johon pissasin, olikin tyhjä peltinen roskapönttö. Keskeytin toimenpiteen ja jatkoin toiseen astiaan, mutta sitten huomasin, että se olikin bidee-pesuallas. Keskeytin jälleen ja jatkoin lopulta löytämääni vessan pönttöön. Ennen lähtöäni tyhjensin ja huuhdoin roskapöntön ja pesualtaan.

Unen tausta: Tässä vaiheessa olin jo lopettanut sarjan säännöllisen seuraamisen ARD:stä, mutta katsoin satunnaisesti Sub-tv:n esittämiä viimevuotisia jaksoja. Tämän unen näin sen päivän aamuna, jonka iltana Sub-tv esitti jakson 1781, missä Pauline ja Coco tulivat sarjaan.

Uni 59

Nähty: Lauantaina 20.9.2014
Paikka: Bichlheim (kuvitteellinen kunta, missä Fürstenhof sijaitsee)
Läsnä: Tina Kessler, Goran Kalkbrenner, Nils Heinemann
Unen tapahtumat:

Tina, Goran ja Nils kävelivät yhdessä kylän raittia pitkin vuokranantajan haastatteluun. He kävelivät vakavina ja hiljaisina. Kukaan ei sanonut mitään,

Unen tausta: Olin edellisenä iltana katsonut Sub-tv:stä jakson 1768, missä unessani esiintyneet henkilöt harjoittelivat oluttuvassa vuokranantajan luona käytävää keskustelua. Tina oli hakemassa asuntoa, mutta vuokranantaja oli sanonut, ettei vuokraa sitä yksinäiselle ihmiselle. Goran esiintyi Tinan miesystävänä ja Nils harjoituksessa vuokranantajana.

Uni 58

Nähty: Keskiviikkona 3.9.2014
Paikka: Helsinki
Läsnä: Friedrich Stahl, minä, eräitä suomalaisia tuttujani
Unen tapahtumat:

Kävin ex-vaimoni kanssa ostamassa ilman kuivauslaitteen, joka oli pyörien päällä siirrettävä pönttö (noin 40x40 cm, korkeus noin 70 cm). Hän laittoi sen heti käyntiin ulkona asfaltoidulla kentällä lukematta käyttöohjetta. Menin myöhemmin yksin laitteen luo tutustumaan siihen. Kun avasin yläkannen, sen alla oli tyhjä ilmatila, jossa oli noin 8x8x3 cm kokoisia paksusta läpinäkyvästä muovikelmusta tehtyjä umpinaisia pusseja. Ensin huomasin vain yhden niistä, joka selvästi oli käytössä eli koneen käydessä ilmavirta kulki sen ohitse, jolloin laitteen puhaltamaan ilmaan sekoittui pussissa olevaa kemikaalia. Sitten huomasin sivummalla avatun pakkauksen, missä oli useita samanlaisia pusseja vastaisen varalle, kukin pussi omassa suljetussa muovikotelossaan. Ja sitten löysin toiselta reunalta vielä yhden vajaan pussin, josta sain sen sisältämää paksua nestettä käsilleni. Aloin tutkia huolestuneena käyttöohjetta. Eräs tuntemani pienen lapsen äiti tuli siihen viereeni ihmettelemään. Kehoitin häntä poistumaan, kun en tiennyt kuinka myrkyllistä se aine saattaa olla. Hän kuitenkin loukkaantui poistokehoituksestani, jolloin jouduin pitkään suostuttelemaan häntä poistumaan. Kun hän lopulta lähti, huomasin kuivauslaitteen kadonneen. Silloin paikalle tullut Friedrich Stahl sanoi: "Se vietiin Viisasten kiven luokse. Eikö se ollut sinne tarkoitettukin?". Hän kutsui sillä lempinimellä viereisellä toisella asfalttikentällä olevaa muistomerkkiä, koska hänen asuntonsa oli sen aukion reunalla. Matkalla sinne yritin pestä käsiäni jostakin korkeasta mastosta valuvan veden alla. Laitteen luona selasimme yhdessä laitteen mukana tulleen kirjasen läpi, mutta se olikin pelkkää markkinointihöpötystä eikä siinä ollut käyttöohjetta eikä mitään tietoja pussien sisältämästä nesteestä. -  Myöhemmin laskin leikkiä laitteen toiminnasta kertomalla sairaalassa tutuksi tulleelle Jarmo B:lle, että se laite on jo selvästi kuivannut ilmaa, sillä soutukilpailussa, jota olin ollut katsomassa, soutajien selät olivat kuivat, kun ne edellisvuotisessa kilpailussa olivat märät.


Uni 57

Nähty: Perjantai 22.8.2014
Paikka: Malmi, Helsinki
Läsnä: Friedrich Stahl, hänen japanilainen vieraansa, minä
Unen tapahtumat:

Kerrotaloasunnossamme oli unessa yksi pieni makuuhuone enemmän kuin siinä todellisuudessa on. Huoneen ovi oli ulko-ovesta sisään tultaessa ensimmäisenä oikealla. Huone oli vuokrattu Friedrich Stahlille. Hän odotti japanilaista miestä vieraakseen ja avasi ulko-oven ovikellon soidessa. Minä menin vessaan ja näin japanilaisen miehen vilaukselta. Hetken kuluttua Friedrich Stahl yritti päästä vessaan. Pyysin häntä odottamaan hetken. Siihen uni loppui.

Uni 56

Nähty: Keskiviikkona 13.8.2014
Paikka: Kumpula, Helsinki
Läsnä: Tina Kessler, tuttujani talkooväkenä
Unen tapahtumat:

Talossa, jossa asuin 6-18-vuotiaana ja jossa useimmissa unissani edelleenkin asun, oli pihatalkoot. Rakensimme matalia lauta-aitoja nurmikkoalueiden ympärille. Aamupäivällä noin klo 10 aikaan Tina Kessler tuli kysymään, haluaisimmeko hänen keittävän meille pullakahvit. Mietin asiaa ja kuvittelin mielessäni herkullisia tuoreita pullia kahvin kanssa, mutta vastasin kuitenkin, että meidän olisi parempi syödä ensin ruokaa klo 11 alkaen ja juoda ne kahvit vasta sen jälkeen.

Uni 55

Nähty: Perjantaina 8.8.2014
Paikka: Jäi epäselväksi
Osallisena (ei läsnä): Pauline Jentzsch
Unen tapahumat:

Kuuluin jonkin yhteisön hallitukseen, mihin myös Pauline Jentzsch kuului. Hallitus sai Paulinen ilmoituksen, että hän eroaa hallituksesta, koska epäilee yhteisön käytännön toiminnasta vastaavaa henkilöä epärehelliseksi.

Uni 54

Nähty: Sunnuntaina 29.6.2014
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Daniel Brückner, Patrizia Dietrich
Unen tapahtumat:

Uni oli vasta alkamassa siten, että näin ensin Danielin ja sitten Patrizian, mutta juuri silloin kissa mourusi sänkyni alla ja heräsin siihen. Viimeksi tätä ennen olin nähnyt jakson 2013, missä Daniel Brückner poistui sarjasta Patrizia Dietrichin suunnittelemalla tavalla.

Uni 53

Nähty: Sunnuntaina 22.6.2014
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Paljon ihmisiä, heidän joukossaan Goran Kalkbrenner ja Cornelia "Coco" Conradi
Unen tapahtumat:

Hyvin sekava tilanne, josta en heti herättyänikään tiennyt, mistä siinä oli kysymys. Ihmisjoukosta kuului vain selvästi, kun Goran Kalkbrenner sanoi Coco Conradille samat sanat kuin usein tv-sarjassakin, muistaakseni "El Santo Banditos".

Uni 52

Nähty: Sunnuntaina 8.6.2014
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Charlotte Saalfeld, Werner Saalfeld, minä
Unen tausta ja tapahtumat:

Edellisenä päivänä eli lauantaina 7.6.2014 päivitin Linux Ubuntu -käyttöjärjestelmän versiosta 13.10 versioon 14.04 "miniläppärissä", josta katson usein "Lemmen viemän" jaksoja. Asennus kesti yli 3 tuntia ja sen jälkeen Ubuntu ei ole siinä käynnistynyt. Unessa ei ollut muuta sisältöä kuin että kerroin tuon Charlotte Saalfeldille ja hän vastasi minulle hymyillen: "Minkähän takia se ei lainkaan hämmästytä minua?" Werner Saalfeld seisoi taustalla, kuuli puheemme, hiukan hymyili, mutta ei sanonut mitään.

Uni 51

Nähty: Maanantaina 2.6.2014
Paikka: Baijerissa, ehkä hotelli Fürstenhofin piha-alueella
Läsnä: Werner Saalfeld
Unen tapahtumat:

Tämä uni oli vain lyhyt välähdys. Werner Saalfeld istui yksin avoautossaan, kasvoiltaan ruskettuneena ja erittäin iloisena. Hän oli lähdossä jonnekin varmana voitosta jossakin kilpailussa.

Uni 50

Nähty: Helatorstaina 29.5.2014
Paikka: Helsingissä Snellmaninkadun varrella olevassa talossa
Läsnä: Tri Michael Niederbühl, muutamia suomalaisia henkilöitä, minä
Unen tapahtumat:

Oltiin juhlimassa entisen työtoverini (vuosilta 1989-1995) Teijo P:n syntymäpäivää. Joukkoon olisi kuulunut myös Raija (jolla ei ole vastinetta todellisuudessa), mutta hän oli lähtenyt samana päivänä miehensä kanssa New Yorkiin.  Olimme kovasti juovuksissa ja meillä oli oikein hauskaa. Yhdessä vaiheessa totesimme kellon olevan niin paljon, että Raijan kone on jo laskeutumassa NYC:iin. Keksimme lähettää hänelle tekstiviestin "How is it in America?". Kun juhlamme oli loppumassa, kysyin: "Jos joku haluaa rattijuopon kyytiin, ...". Se oli vitsi. Minulla ei ollut aikomustakaan ajaa autolla kotiin, mutta jo poistumassa ollut tri Niederbühl huolestui ja alkoi neuvotella muiden kanssa, että he estäisivät minua menemästä auton rattiin.

Uni 49

Nähty: Tiistaina 13.5.2014
Paikka: Bichlheimin sairaala
Läsnä: Patrizia Dietrich, vaimoni ja minä
Unen tapahtumat:

Patrizia Dietrich oli jo herännyt koomasta, mutta makasi vielä sairaalassa vuodepotilaana. Olin vaimoni kanssa hänen potilashuoneessaan. Käsissämme oli kännykkäni ja keskustelimme siinä toimivan HayDay-maatilapelin tilanteesta. Patrizia ei osallistunut keskusteluun vaan katseli meitä vain hymyillen.

(Taustatietoja: Katsoin viikonloppuna jakson, jossa Patrizia heräsi monta kuukautta kestäneestä koomasta. HayDay-peliä olemme pelanneet maaliskuusta asti. Oma harrastukseni on jo laimentunut, mutta vaimoni harrastaa sitä vielä erittäin intensiivisesti - tälläkin hetkellä, kun minä kirjoitan tätä.)

Uni 48

Nähty: Lauantaina 12.4.2014
Paikka: Jokin koulutuspaikka Suomessa
Läsnä: Konsulttiyrittäjä Jaakko L. ja joukko koulutettavia, joiden joukossa Pauline Jentzsch, Goran Kalkbrenner ja minä
Unen tapahtumat:

Olimme koulutustilaisuudessa, jota piti 1980-luvulla hyvin tuntemani konsulttiyrittäjä Jaakko L.  Kurssin aiheena oli Facebookin käyttö mobiililaitteilla. Yhdessä vaiheessa katsoimme jonkun ulkopuolisen juuri lähettämän hyvin henkilökohtaisen Facebook-viestin. Laadin siihen omassa tabletissani vastauksen, josta halusin keskustella ennen sen lähettämistä. Kouluttaja sanoi kuitenkin, että siitä aiheesta ei voi keskustella ja meni yhden koulutettavan kanssa ulos puhumaan siitä kahden kesken. Heidän tultuaan sisään toistin, että haluaisin keskustella vastauksestani ennen sen lähettämistä. Kouluttaja siirtyi kuitenkin seuraavaan aiheeseen. Hän käski Paulinen pitää kännykkänsä "im Jakt". Pauline toisti "im Jakt" ja laittoi sen jakkupukunsa jakun sisään. Tarkoituksena oli todeta, miten puhelin reagoi, kun ei ole valoa. Tässä vaiheessa vaimoni puhelimeen tuli tekstiviesti ja uneni katkesi. Kun nukahdin uudelleen, sama uni jatkui ja siinä erään toisen tehtävän yhteydessä kouluttaja käski tehdä tietyn toimenpiteen "ohne Gewalt" eli ilman väkivaltaa. Kun Goran alkoi tehdä sitä, hän toisti "ohne Gewalt".

Herättyäni katsoin sanakirjasta, että "im Jakt" ei ilmeisesti tarkoita mitään. "Jakun sisällä" olisi pitänyt sanoa "in der Jacke".Tämä oli muistaakseni vasta toinen kerta, kun unessa kiinnittyy huomio puhuttuun kieleen. Ensimmäinen kerta oli unessa nro 3.

Uni 47

Nähty: Tiistaina 25.3.2014
Paikka: Hotelli Fürstenhof
Läsnä: Joku sarjan päähenkilöistä, mutta en muista, kuka se oli
Unen tapahtumat:

Joku sarjan päähenkilöistä oli saanut kirjeen, jonka hän luki ja näytti. Samalla minulle selvisi, millä tavalla sarja jatkuu tai millä tavalla se loppuu. Heräsin kesken unen kissan mouruamiseen klo 3 yöllä enkä herättyäni muistanut unen yksityiskohtia tuon tarkemmin. Mahdollisesti kirjeen saaja oli Charlotte Saalfeld, mutta saattoi se olla joku mieskin.

Uni 46

Nähty: Lauantaina 8.3.2014
Paikka: Äitini tai mahdollisesti iäkkään sisareni olohuone Suomessa
Läsnä: Friedrich Stahl, Leonard Stahl, Leonardin ystävätär, äitini tai mahdollisesti sisareni, minä
Unen tapahtumat:

Friedrich Stahl oli avoliitossa äitini tai iäkkään sisareni kanssa ja asui hänen luonaan. Olimme heidän olohuoneessaan. Friedrich Stahl makasi sohvalla selällään edessäni ja valitteli sitä, että hänen elämänsä ei nyt ole sellaista kuin hän haluaisi sen olevan. Leonard Stahl istui toisella sohvalla oikealla puolellani ja vain kuunteli. Leonardin naisystävä, jota en tunnistanut tv-sarjassa esiintyneeksi henkilöksi, istui hiljaa vasemmalla puolellani. Äitini tai sisareni oli takanani, häntä en nähnyt. Nousin seisomaan ja lohdutin Friedrich Stahlia sanomalla, että meistä monenkaan elämä ei ole nyt todellisuudessa sellaista, millaiseksi sen aiemmin toivoimme muodostuvan. Friedrich Stahl myönsi, että olen oikeassa, mutta lisäsi, että hänen pitää nyt muuttaa elämäntapaansa siten, että hänellä on enemmän omaa aikaa. Ennen tätä puheenaihetta olimme keskustelleet huolestuneina siitä, kuinka vähän Suomessa ostetaan nykyisin suomalaisia tuotteita tai palveluja. Olin todennut, että asunnot sentään vielä rakennetaan paikan päällä Suomessa eikä niitä tuoda valmiina ulkomailta.

Uni 45

Nähty: Sunnuntaina 2.3.2014
Paikka: Jossakin Saksassa
Läsnä: Friedrich Stahl, nuoria saksalaismiehiä, minä
Unen tapahtumat:

Olin Saksassa automatkalla ja majoittuneena 2 viikon ajaksi yhteismajoitukseen johonkin paikkaan, missä oli paljon nuoria saksalaisia miehiä. Pari päivää ennen poislähtöäni makuupaikkaani ja tavaroitani oli siirretty niin, etten enää löytänyt niitä. Minulla oli matkalla mukana paljon vaatteita ja erilaista paperitavaraa. Kun kyselin, minne ne on siirretty, Friedrich Stahl osoitti minulle isossa kaapistossa olevan pienen lokerokaapin, joka oli tupattu täyteen sekaisin olevia vaatteita, papereita yms. Aloin penkoa kaapin sisältöä ja totesin, että ne eivät olleet minun tavaroitani. Sitten kuljin ympäri asuntolaa ja kyselin nuorilta saksalaismiehiltä tavaroitteni perään. Päätin lähteä sieltä pois jo päivää suunniteltua aiemmin eli seuraavana päivänä. Mutta myös autoni oli siirretty jonnekin enkä tiennyt minne. Autona minulla oli jälleen kerran se sama keltainen Volvo 240 DL, jonka sain työsuhdeautoksi keväällä 1980 ja jonka olin aikanaan unohtanut palauttaa työnantajalle. Kun kukaan ei kertonut, missä autoni ja tavarani ovat, uhkasin ilmoittaa asiasta poliisille. He vastasivat, että mitään rikosta ei ole tapahtunut, koska niitä ei ole varastettu, vaan kaikki on hyvässä tallessa. Silloin sanoin, että alkuperäiseen lukittuun säilytyspaikkaani murtautuminen oli rikos.

Uni 44

Nähty: Lauantaina 15.2.2014
Paikka: Hotelli Fürstenhof
Läsnä: Friedrich Stahl, Leonard Stahl, henkilökuntaa, minä
Unen tapahtumat:

Olin työssä hotelli Fürstenhofissa. Aamulla Friedrich Stahl piti työhuoneessaan tehtävienjakotilaisuuden, jossa oli minun lisäkseni muutamia muita henkilökuntaan kuuluvia. Hän antoi minulle tehtäväksi laittaa kuntoon pitkään käyttämättömänä olleen suuren ikkunattoman sisätilan, jossa oli hiekkapohjainen maalattia. Sinne pääsi hotellin ala-aulasta pyöröoven vasemmalla puolella olevaa käytävää pitkin. Tila oli siis suuri tyhjä halli. Sen takaseinässä oli aukko pienempään ikkunattomaan huoneeseen, missä oli vanha narikkatiski ja sitä hoitamassa vanha nainen. Hän oli kovin surullinen sen vuoksi, että kukaan ei enää nykyisin tuo vaatteitaan sinne, mutta ei puhunut minulle mitään. Hän seisoi seinän vieressä ja katseli siitä hotellin aulan läpi kulkevia ihmisiä. Hallien välissä oli avoin ovi ja siinä likainen lukko. Mietin mielessäni, ehdottaisinko uuden lukon hankintaa ja sitä, missä sen avainta pitäisi säilyttää. Päädyin siihen, että uusi lukko pitää joka tapauksessa sarjoittaa niin, että se avautuu myös hotellin huoltoavaimella.  Irroitin lukon ja olin puhdistamassa sitä maassa wc-paperilla, kun Leonard Stahl tuli luokseni. Keskustelimme hetken hallin mahdollisesta käytöstä. Hänen lähdettyään poimin maasta muutaman roskan ja menin hallin hotellinpuoleiseen päähän. Sen seinällä oli sileä valkokangasta muistuttava alue ja sen kummankin reunan kohdalla maassa irtokukkia varten metalliset, alapäästään suipot vihreiksi maalatut maljakot. Niitä katsellessani halliin tuli ulkomaalainen, ehkä tanskalainen tai ruotsalainen mies, hotellivieras, joka ihmetteli hallin tarkoitusta.

Uni 43

Nähty: Lauantaina 1.2.2014
Paikka: Hotelli Fürstenhof
Läsnä: Hotellin uusi työntekijä, minä
Unen tapahtumat:

Hotelli Fürstenhofiin oli palkattu uusi työntekijä, nuori kaunis nainen. Hänen työsuhteensa ei ollut vielä alkanut, mutta esittelin hänelle hotellin tiloja, erityisesti kellarikerroksessa olevia huoneita. (Viinikellarissa emme käyneet.)

Houre (ei ollut uni)

Ajankohta: Perjantaina 17.1.2014 varhain aamulla
Kun vielä nukuin, kuulin eteisestä kamalaa kirkumista. Ennen kuin tulin tajuihini, mietin mielessäni, onko se meidän kissa vai Tanja Heinemann, joka siellä kirkuu. Herättyäni totesin, että se oli kissa.Vuonna 2013 näkemäni unet 16-42 on dokumentoitu 13.1.2013 aloitttamaani artikkeliin


Vuosina 2011-2012 näkemäni unet 1-15 on arkistoitu 20.06.2012 aloittamaani artikkeliin

Fürstenhofin esittely:
Siirsin sen 28.3.2016 omaksi sivukseen, jonka linkin pitäisi näkyä blogin kansilehdellä.