2019-12-14

Fürstenhof-aiheiset uneni vuosina 2019-2020

Dokumentoin tänne sellaiset näkemäni unet, joissa on osallisena vähintään yksi roolihenkilö tai näyttelijä tv-sarjasta "Lemmen viemää" (Sturm der Liebe). Sen tapahtumapaikkana on hotelli Fürstenhof ympäristöineen (Baijerissa, Saksassa). Tuorein uni on ylimpänä. Blogin kansilehden oikeassa palstassa on linkki Fürstenhofin esittelyyn niille, jotka eivät sitä ennestään tunne. Tätä artikkelia on päivitetty viimeksi 23.12.2020.- Katso myös: Fürstenhof-aiheinen  sanastotaulukkoni  (saksa-suomi) ja   valokuva-albumi jossa on myös lyhyitä videosieppauksia. Vuoden 2021 alusta alkaen uudet unet dokumentoidaan suoraan sivustolle  timontti.ahjos.info/F-uneni ja vain sinne!Tähän mennessä (elokuusta 2011 alkaen) näissä unissa ovat esiintyneet tai olleet muuten osallisina:
 - 15 unessa Friedrich Stahl tai häntä esittänyt Dietrich Adam,
 - 14 unessa Werner Saalfeld tai häntä esittävä Dirk Galuba,
 - 12 unessa Charlotte Saalfeld tai häntä esittänyt Mona Seefried,
 - 10 unessa tri Michael Niederbühl tai häntä esittävä Erich Altenkopf,
 - 9 unessa Alfons Sonnbichler tai häntä esittävä Sepp Schauer,
 - 9 unessa André Konopka tai häntä esittävä Joachim Lätsch,
 - 6 unessa Nils Heinemann,
 - 5 unessa Robert Saalfeld, Goran Kalkbrenner, Pauline Jentzsch tai Stahl tai häntä esittänyt Liza Tzschirner, Natascha Schweitzer, 
 - 4 unessa Theresa Burger, Leonard Stahl,  Patrizia Dietrich, Rebecca "Becky" Herz,
- 3 unessa Xaver Steindle, Cornelia "Coco" Conradi,  Hildegard Sonnbichler,  Eva Krendlinger tai Saalfeld,
- 2 unessa Cosima Saalfeld, Tina Kessler, Daniel Brückner, Sabrina Görres, Rosalie Engel, Götz Zastrow, Barbara von Heidenberg, Sebastian Wegener, David Hofer tai häntä esittänyt Michael N. Kühl, Beatrice Hofer tai Stahl, Christoph Saalfeld,
- 1 unessa 33 muuta roolihahmoa tai näyttelijää ja 5 suomalaisen keskustelufoorumin jäsentä, eräitä sukulaisiani, entisiä työtovereitani, entisiä luokkatovereitani ja vaimoni (3 unessa).

Uni 143
Aika: Keskiviikko 23.12.2020 ruokalevolla
Paikka: Ilmeisesti jossakin Espanjassa
Läsnä: Rosita-niminen suomalainen nainen, André Konopka, minä
Unen tapahtumat:

Suomalainen nainen, jonka etunimi oli Rosita, mutta sukunimi ei unessa tullut esille, sai espanjalaisen kunniatohtorin arvon tilaisuudessa, jossa ehkä koronan vuoksi ei ollut lainkaan yleisöä. Espanjalainen professori piti ensin puheen, mistä en sen vieraskielisyyden vuoksi ymmärtänyt mitään. Sitten hän luki paperista ilmeisesti suomeksi kirjoitetun puheen, mutta en saanut siitä selvää. Rosita kuunteli puheita nenäänsä nyrpistellen. Kun nimitysrituaali oli päättynyt, Rosita poistui sivuhuoneeseen ja espanjalainen mies meni sinne hänen perässään. Yleisönä paikan päällä ei ollut ketään muita kuin minä ja André Konopka, joka tuli tuossa vaiheessa luokseni juttelemaan. Kysyin häneltä, oliko hän saanut espanjalaisen puheesta selvää. Sitten espanjalainen tuli taas paikalle ja sanoi, että ihmisten tapaaminen henkilökohtaisesti on äärimmäisen tärkeää keskinäisen yhteisymmärryksen kannalta, kuten tämäkin tilaisuus taas kerran osoitti.

Uni 142
Aika: Lauantain 26.9. ja sunnuntain 27.9.2020 välinen yö
Paikka: Hotellihuone Tallinnassa
Läsnä: Nimimerkki Eva-Hannele, tri Michael Niederbühl, minä
Unen tapahtumat:

Lemmen viemää -sarjan suomalaiset fanit olivat lähteneet Tallinnaan juhlimaan sitä, että 26.9.2020 tuli kuluneeksi 15 vuotta sarjan ensimmäisen jakson esityksestä Saksan televisiossa 26.9.2005.  Olimme juuri saapuneet lauantaina 26.9.2020 hotelliimme, huoneet oli jaettu ja niiden ovet olivat auki. Meillä ei ollut Tallinnassa mitään järjestettyä ohjelmaa. Olimme vain päättäneet: "Mennään sinne ja juhlitaan". Anna-lehden keskustelufoorumilla kirjoittava nimimerkki Eva-Hannele oli tullut huoneeseeni pohtimaan, miten juhlisimme. Emme olleet vielä aloittaneet keskustelua aiheesta, kun tri Michael Niederbühl tuli kertomaan, että bussi hakee meidät aamulla puoli kymmeneltä ja meidän pitää olla laivalla klo 10:45.

Uni 141
Aika: Sunnuntai 26.7.2020 ennen puoltayötä
Paikka: Nurmisen työhuone, varmaankin Kansan pääkonttorissa
Läsnä: Linda Baumgartner, minä, kolme reaalimaailman ihmistä, yksi tuntematon
Unen tapahtumat:

Entinen esimieheni Erkki Nurminen halusi, että minä suoritan jonkin toimenpiteen hänen lomansa aikana. Sitä kuulemaan hän oli kutsunut työhuoneeseensa minut ja kaksi reaalimaailman ihmistä sekä valtakirjan todistajiksi kaksi ulkopuolista, joista toinen oli Linda Baumgartner.

Uni 140
Aika: Tiistai 12.5.2020 aamupäivällä
Paikka: Kansa-yhtiöiden entisen pääkonttorirakennuksen Hämeentie 33 ylin kerros
Läsnä: Lucy Ehrlinger, minä, minulla taaperoikäinen poika
Unen tapahtumat:

Tässä unessa yhdistyi monen entisen työpaikkani asioita: Olin mennyt sunnuntaina työpaikalleni joka sijaitsi Kansan pääkonttorirakennuksen ylimmässä kerroksessa. Minulla oli mukana taaperoikäinen poikani, jonka vaimoni oli luvannut tulla hakemaan sieltä. Poika leikki käytävän lattialla noppakuutiolla ja sinisellä korona-nappulalla. Viereisessä huoneessa työskenteli Lucy Ehrlinger, joka kuitenkin käyttäytyi kuin eräs Tiina, joka työskenteli Valtiokonttorissa. Hän keskusteli kanssani valtion lainasta, jota hän valmisteli. Minä kerroin hänelle, miten KOP:ssa reagoitiin, kun pankin suurin talletusasiakas pyysi laskelman vuoden alusta eri sijoituksista saamistaan koroista. Kerroin myös, miten Kansassa ollessani ostin eurobondeja. Pikkupojan noppakuutio meni pomon huoneen kaapin alle. Kun koukin sen sieltä, huomasin, että myös lauantaina kadonnut toinen noppa oli siellä.

Uni 139
Aika: Sunnuntai 5.4.2020 ruokalevolla lounaan jälkeen
Paikka: Jokin eteistila
Läsnä: André Konopka (tai häntä esittävä Joachim Lätsch)
Unen tapahtumat:

Keskustelin Andrén kanssa avioliitostani, vaimostani ja hänen aiemmasta elämästään.

Uni 138
Aika: Torstai 16.1.2020
Paikka: Helsingissä meren rannalla
Läsnä: Tri Michael Niederbühl, Natascha Schweitzer, minä, muita helsinkiläisiä
Unen tapahtumat:

Meren rannalla Helsingissä harjoiteltiin jonkin työn tekemistä meressä kahluusyvyydellä seisten. Kysymys oli lähinnä siitä, mitkä tavanomaiset vaatteet kannattaa pukea päälle, kun lähtee sitä työtä tekemään. Itse seisoin polvia myöten vedessä ja puin paksuja nahkakäsineitä käsiini. Tohtori Michael Niederbühl oli paikalla tilaisuutta valvovana lääkärinä. Hänen vaimonsa Natascha Schweitzer oli vain katsomassa. Hän sanoi miehelleen lempeän ihailevasti tapansa mukaan: "Hase!"

Uni 137
Aika: Perjantai 6.12.2019
Paikka: Fürstenhofin lähellä oleva poolokenttä
Läsnä: Tim Degen / Saalfeld, minä
Unen tapahtumat:

Näin sivusta, kun Tim Degen (nykyinen Saalfeld) käveli poolokentän reunassa. Mitään toimintaa ei kentällä silloin ollut enkä nähnyt siellä ketään muita.

Unen tausta: Olin edellisinä päivinä nähnyt useita jaksoja, joissa pelattiin hevospooloa.


Uni 136
Aika: Lauantai 30.11.2019
Paikka: Jokin hostelli ulkomailla
Läsnä: Pauline Jentzschiä/Stahlia vuosina 2013-2017 esittänyt näyttelijä Liza Tzschirner, ryhmän suomalaisia jäseniä, minä
Unen tapahtumat:

Olin jossakin ulkomailla suomalaisessa ryhmässä. Paluupäivän aamuna olin yksin huoneessani, jossa ei ollut paljon muuta kuin sänky ja pesulavuaari. Huoneeni ovi käytävään oli auki. Huone sijaitsi käytävän kulmassa siten, että avoimesta ovesta näkyi käytävää pitkin lähestyvät ihmiset edestäpäin ja sitten sivultapäin, kun he kävelivät huoneeni ohitse. Sieltä tuli neljän hengen ryhmä, josta tunnistin näyttelijä Liza Tzschirnerin. Muut olivat häntä vanhempia ihmisiä. Kaikki olivat hyvin vakavia. Sain sellaisen vaikutelman, että ne vanhemmat ihmiset olivat tulleet kertomaan Lizalle jonkin ikävän uutisen. Liza ei liittynyt mitenkään siihen meidän suomalaiseen ryhmään, vaan sattui vain olemaan majoittuneena samassa hostellissa.

Uni 135
Aika: Maanantai 28.10.2019
Paikka: Jokin lounasravintola Suomessa
Läsnä: Alfons Sonnbichler, tuntematon vieras mies, minä
Unen tapahtumat:

Minulla oli vieraana joku ulkomaalainen mies. Halusin tarjota hänelle lounaan lounasravintolassa. Maksoin kortilla kaksi 10 euron lounasta tiskin takana seisovalle  Alfons Sonnbichlerille. Kun sitten menimme ottamaan ruokaa seisovasta pöydästä, siellä olikin vain pinot puhtaita astioita, mutta ei mitään ruokaa.  Sonnbichler vahvisti, että ruokaa ei ole. Kysyin, voiko hän peruuttaa sen korttimaksuni. Hän sanoi, että se on kyllä mahdollista, mutta sitä varten hänen pitää ottaa siitä kortista valokuva. Annoin kortin hänelle ja hän otti siitä valokuvan.

Uni 134
Aika: Tiistai 22.10.2019
Paikka: Jokin liike, jossa oli asiakaspalvelutiski, Suomessa
Läsnä: Konstantin Riedmüller, minä
Unen tapahtumat:

Olin viemässä autoani jonkinlaiseen huoltoon liikkeeseen, joka oli Suomeen muuttaneiden venäläisten pitämä. Siellä puhuttiin kyllä suomea, mutta halusin yllättää heidät tekemällä tilaukseni venäjäksi, minkä kielen alkeita olen juuri opiskellut. Olin kopioinut ja tulostanut paperille tilanteeseen sopivia yleisiä lauseita, mutta menin vielä ensin toiseen liikkeeseen, jossa tuntemani Konstantin Riedmüller työskenteli asiakaspalvelutiskillä. Pyysin häntä kirjoittamaan sille paperille, kuinka pyytäisin venäjäksi ne toimenpiteet, joita halusin teettää. Hän kirjoitti ne käsin omalla käsialallaan ja halusin siinä vielä varmistaa, osaanko lukea ne oikein. Luulin, että hän oli kirjoittanut oman paperini kääntöpuolelle, mutta hän olikin kirjoittanut eri paperille. Pyysin häneltä takaisin sen oman paperini, mutta hän ei enää löytänyt sitä.

Uni 133
Aika: Tiistai 27.8.2019
Paikka: Jokin toimistohuone, jonka sijainti jäi epäselväksi
Läsnä: Paul Lindberghiä ja Romy Ehrlingeriä esittävät näyttelijät, minä
Unen tapahtumat:

Olin laatinut jonkin arviolta noin 10-sivuisen kirjoituksen, jota minun piti tulostaa 7 kappaletta A4-sivuille ja sitten nitoa ne. Jokaisella sivulla oli vasemmassa reunassa normaali 2 cm marginaali ja "leipätekstin" piti alkaa runsaan 5 cm:n päässä siitä. Kirjoitukseni ensimmäisellä sivulla oli tekstin sisällä jokin luettelo. Se tulostui paperille niin hassusti, että luettelorivit olivat noin 4 cm sisentyneitä siitä, mistä muut tekstirivit alkoivat. Siitä taas seurasi, että mikään luettelorivi ei mahtunut yhdelle riville vaan jatkui seuraavalla rivillä siten, että luettelorivin loppupää alkoi siitä, mistä tavalliset tekstirivit alkoivat.  Kirjoitukseni ensimmäinen sivu oli siis kamalan näköinen ja vaikeaselkoinen. Paulia esittävä näyttelijä Sandro Kirtzel seurasi työskentelyäni ja pohdin hänen kanssaan, mitä minun pitäisi tehdä: Jakaisinko kirjoitukseni sellaisena vai yritänkö korjata sitä jotenkin? Romyä esittävä näyttelijä Désiré von Delft katseli vieressä, mutta ei osallistunut keskusteluun.  Lopulta päätin muokata ensimmäisen sivun uudelleen siten, että luettelorivit mahtuvat kukin yhdelle riville vaikka ne ovat sitten muuten editointisääntöjä rikkoen muotoiltuja. Tulostin sitten 7 kpl ykkössivua ja sanoin Sandrolle, että tässä menee nyt 7 paperia hukkaan. Hän hyväksyi sellaisen tuhlauksen ja Désiré hymähti mitään sanomatta.

Uni 132
Aika: Perjantai 29.3.2019
Paikka: Suomessa maaseudulla
Läsnä: Paul Lindbergh, ystäväni Seija V., minä
Unen tapahtumat:

Minulla oli hallinnassa kahdesta puutalosta muodostuva loma-asuntokiinteistö. Olin siellä Paulin ja Seijan kanssa tarkoituksena tehdä siellä jotakin tietokoneilla. Minulla oli pienikokoinen kannettava tietokone, Paulilla normaalikokoinen pöytäkone. Seija ei tuonut mukanaan tietokonetta, mutta hän tilasi sinne isokokoisen tietokoneen, johon kuului monta peltipönttöä. Bussin reitti kulki toisen talon läpi ja Seijan tietokonekaapit olivat sen tiellä. Sen vuoksi kaksi Apulanta -nimisen it-konsulttifiman miestä tuli sinne ja takavarikoi kaikkien tietokoneet, myös sen minun kannettavan. Selitin heille, että  olin ottanut palkattoman vapaapäivän voidakseni työskennellä sillä siellä, ja että tuo päivä maksaa minulle 900 euroa ja että omistan sen mökin. Kun he eivät uskoneet minua, uhkasin, että ilmoitan asiasta poliisille, mutta en tiennyt, missä on lähin poliisiasema.

Uni 131
Aika: Lauantai 23.3.2019
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Friedrich Stahl
Unen tapahtumat:

Friedrich Stahl oli jollakin tavalla unessa läsnä, mutta en muista tarkemmin. Olin katsonut edellisenä iltana häntä esittäneen näyttelijä Dietrch Adamin demonauhoja netistä.

Uni 130
Aika: Tiistai 19.3.2019
Paikka: Baijerissa
Läsnä: Alfons Sonnbichler, joku muu
Unen tapahtumat:

Alfons käveli jollakin hautausmaalla jonkun kanssa, en tiedä kenen kanssa. Hautausmaa muistutti sitä slovenialaista, missä Jessica Bronckhorst, Paul Lindbergh ja Romy Ehrlinger olivat edellisen päivän jaksossa.

Uni 129
Aika: Torstai 28.2.2019 aamupäivällä
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Goran Kalkbrenner
Unen tapahtumat:

Goran oli juuri ilmestynyt uneeni, kun vaimoni kutsui minut syömään ja heräsin.

Uni 128
Aika: Maanantai 4.2.2019
Paikka: Metsä Bichlheimissa
Läsnä: Joku sarjan pahis, Jessica Bronckhorst
Unen tapahtumat:

Joku sarjan pahis istui metsätielle pysäköidyssä henkilöautossa aseen kanssa. Ehkä hän oli Beatrice Stahl, mutta en kirjaa tätä hänelle, koska seurasin tilannetta takaa päin enkä tunnistanut häntä. Hänen oli tarkoitus ampua joku tietty henkilö, jonka hän odotti pian saapuvan. Mutta metsästä ilmestyikin iloisena juosten Jessica Bronckhorst. Ampuja joutui hämilleen, koska ei hänen ollut tarkoitus Jessicaa ampua. Niinpä hän vain tervehti ystävällisesti asetta näyttämättä: "Frau Bronckhorst!"

Uni 127
Aika: Keskiviikko 16.1.2019
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Denise Saalfeld
Unen tapahtumat:

Unessa ei tapahtunut muuta kuin Denise Saalfeld oli läsnä ja hymyili minulle ystävällisesti.

Dokumentoin tähän toisen samana yönä näkemäni unen ilman numeroa, koska siinä ei esiintynyt ketään Lemmen viemän roolihahmoa tai näyttelijää:
Olin Lemmen viemää -kurssin kirjallisessa loppukokeessa jossakin luokkahuoneessa. Siellä oli ainakin kaksi muuta henkilöä Lemmen viemän suomenkielisestä Facebook-ryhmästä (Juha N. ja Marita V.).  Tilaisuutta valvova opettaja kysyi lähelläni ollessaan kaikkien kuullen: "Onko Timo rakastunut tai jotain, kun sinä olet ollut nyt pari viikkoa rauhallisempi kuin aiemmin."  Mietin, mitä sanoisin, mutta en ehtinyt sanoa mitään ennen kuin hän oli jo mennyt kauemmas.

Linkki vuoden 2018 ja sitä vanhempiin uniin: