2023-03-19

Viikko 12/2023

Tämä raportti kertoo vuoden 2023 kalenteriviikosta 12, joka alkoi maanantaista 20.3.2023 ja päättyi sunnuntaihin 26.3.2023. Dokumentoin eri päivien tapahtumia tälle sivulle siten, että tuorein sisältö on ylimpänä. Linkistä http://timontti.ahjos.info/Viikot/2023/12-23.html   avautuu sama sisältö siten, että sivu alkaa maanantai-aamusta ja tuorein sisältö on alimpana. Kirjoitan tuoreen tekstin aina ensin tähän blogiin ja kopioin sen vasta hiukan myöhemmin tuolle toiselle sivustolle.

Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.

Sunnuntai 26.3.2023:

Klo 20.20 alkaen: PAASTO
Minusta otetaan verikokeita huomenna klo 8:20. Niistä vain yksi eli veren sokerin (glukoosin) mittaus vaatiin 12 tunnin paaston, joka alkoi nyt. Söin sitä ennen maksalaatikkoa ym. Aamulla aion syödä laboratoriokäynnin jälkeeen puuroaamiaisen Malmin sairaalan kahvilassa ja verrata kaupungin puuroa itse keittämääni. Alun perin koko tämä kaurapuuroharrastukseni alkoi, kun kerran syksyllä söin tuon Malmin sairaalan kahvilan puuroaamiaisen ja tajusin, kuinka hyvältä kaurapuuro maistuu ja tuntuu mahassa. Sitä ennen en ollut syönyt kaurapuuroa moneen vuoteen.

Klo 18-19.40: WEBINAARI "Karsi ja kierrätä kuormittumatta"
Katsoin Ilana Aallon webinaarin, jossa oli minun lisäkseni yli 1500 osanottajaa. Hän kertoo aiheesta sivustollaan www.paikkakaikelle.fi

Klo 14.50: VIKAILMOITUS
Lähetin Pukinmäen Kiinteistöhuolto Oy:n web-lomakkeella vikailmoituksen uuden mankelin repeytyneestä liinasta. Samalla totesin, että jos liinoja on eri pituisia, hiukan pidempi olisi mukavampi. Vanhan mankelin liina oli pidempi.

Klo 12.30 -14.30 RUOKATUNTI - KELLOT KESÄAIKAAN
Pääruokana vaimoni eilen paistama herkullinen kassler ja keitetyt perunat. Juomana tomaatti- ym. luomumehu. Jälkiruokana Saarioisen mämmi kuohukerman kanssa.  Pieni kahvi.  - Siirsin kaikki kellot kesäaikaan. 

Klo 10-12: Jatkoin nukkumista.

Klo 8-10: MANKELISSA
Kävin taloyhtiön pesutuvassa mankeloimassa eilen illalla pesemäni liinavaatteet, jotka olivat siellä yön yli kuivaushuoneessa kuivumassa. Mankeli oli korvattu uudella, joka on Electrolux kuten edeltäjänsäkin. Sitä käytetään kuitenkin hiukan eri tavalla. Aiemman käyttövivun vieressä oli selvät tekstit "Käynnistys" ja "Vapautus". Tässä uudessa ei ole mitään käyttövipua vaan sitä ohjataan pelkästään sormisuojalla. Vanhalla sormisuojalla oli 2 asentoa, tässä uudessa on kolmantena asentona sen nostaminen pystyyn, mikä aiheuttaa  saman kuin vanhan mankelin "Vapautus". Tuo on neuvottu seinään kiinnitetyssä isokokoisessa käyttöohjeessa. Ilmeisesti joku ei ole sitä lukenut vaan on yrittänyt mankeliliinaa kiskomalla saada sen kulkemaan takaperin sillä seurauksella, että uuteen mankeliliinaan oli tullut paha repeämä. Se on jo melkein poikki selaisesta kohdasta, että jo se siitä katkeaa, sillä voi mankeloida vain muutaman nenäliinan. - Minun täytyy ilmoittaa tuosta huoltoon tai isännöitsijälle, joten makelointi ei vähentänyt yhtään kohtaa tehtävälistaltani vaan muutti vain sen sanamuodon

Klo 6.28 alkaen: AAMU
Lämmitin mikrossa eilisen kaurasuurimopuuron ja söin sen sekä paistetun kananmunan. Suunnittelin päivän ohjelmaa Microsoftin ToDo -ohjelman avulla, missä on nyt 10 tehtävää kohdassa "Aiemmin", 12 tehtävää kohdassa "Tänään" ja 3 tehtävää kohdassa "Huomenna".
 

Lauantai 25.3.2023:

Klo 20.30-21.30: EARTH HOUR 
Vietimme WWF:n (World Wide Fund for Nature) organisoimaa Maailman Tuntia (Earth Hour), jolloin ihmiset ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunniksi. Sen tavoitteena on lisätä tietoisuutta ilmastohuolista  ja vaikuttaa ihmisten energiankulutustottumuksiin. (Teksti lainattu Iltalehdestä.) Sammutimme siis kaikki valot tuoksi tunniksi.

Klo 18-20: PESUTUVASSA
Aloitin pyykin pesun jo klo 18, kun pesutupa oli jo vapaana.

Klo 16 alkaen: VALMISTAUTUMISTA PESUTUPAAN LÄHTÖÖN
Varaan taloyhtiön pesutuvan joka kuukauden 25. päiväksi klo 19-21. Kun se on illan viimeinen vuoro, pyykit voi jättää yöksi kuivaushuoneeseen, joka on muuten käytettävissä vain 2 tunnin ajan pesutupavuoron päättymisestä. Seuraavaksi aamuksi varaan aina mankelin. - Nyt alan valmistautua pesutupaan lähtöön eli kerään pyykit ja annostelen pesuaineet pieniin purkkeihin, ettei tarvitse kantaa painavia pulloja. Syönkin vielä jotakin ennen lähtöä.

Klo 14-16: AUTOKAMERAN MUISTIKORTTIEN TUTKINTAA
Tuorein tallessa oleva tallenne, jossa on päiväys ja kelloaika oikein, on renkaiden vaihdosta Vianorilla 1.11.2022. Sen jälkeen jokainen käynnistys on aloittanut videon, jonka päiväys on 1.1.2012 klo 0.00. Kuitenkaan ne eivät ole menneet toistensa päälle. Autossa oli välillä helmikuussa 2023 ostamani uusi kamera, joka on eilen palautettu myyjälle, ja autoon on taas asennettu vanha kamera. Se toimii edelleen muuten hyvin, mutta päiväys ja kelloaika eivät tallennu videolle eikä kameraan kirjoittamani auton tunnus "GKL".  Tallennettavien videoiden pituus on lyhentynyt 2 minuutiksi, kun olin säätänyt sen 5 minuutiksi.

Klo 13-14: KYLPYHUONEREMONTISTA
Soitin yläkerran naapurille ja kyselin hänen kokemuksiaan kylpyhuoneremontista, joka heillä tehtiin jo pari vuotta sitten ja meillä alkanee toukokuussa. Taloyhtiö kustantaa perustyöt. Urakoitsijalta tulee kuulemma tarjous lisätöistä, jotka osakas voi teettää omalla kustannuksellaan samassa yhteydessä. Puhelun jälkeen söin Saarioisen mämmiä kuhukerman kanssa.

Klo 12-13: ULKOKÄVELY
Vein muovi- ja sekajätteet sekä yhden pahvilaatikon syväkeräilyastioihin. Otin autosta kotiin tutkittavaksi, miten uudelleen autoon asentamani tuulilasikamera on nyt käyttänyt muistikorttia, kun kameran akku ei enää toimi. Lopuksi peittelin auton tuulilasin, koska on luvattu lumisateita.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Pääruokana paistetut kanasuikaleet ja Saarioisen raikas kasvissalaatti. Juomana tomaatti- ym. luomumehu. Pieni kahvi.

Klo 9.30 alkaen: AAMUPÄIVÄ
Jaoin Facebookissa aikajanallani tuulilasikamerakeskusteluun liittyen linkin Youtube-videokokoelmaani AUTOKAMERATAIDETTA

Klo 8-9.30:  VIIKKOPÄIVITYS
Tein viikkopäivityksen sivustolle www.svision.net ja ilmoitin siitä kolmessa Lemmen viemää -aiheisessa keskusteluryhmässä, joista kaksi on Facebookissa ja yksi Google-ryhmissä. Edellisen viikkopäivityksen jälkeen sivustolla oli käyty 349 kertaa.

Klo 6.14 alkaen: AAMU 
Keitin kaurasuurimopuuron ja söin siitä puolet sekä paistetun kananmunan. Suunnittelin päivän ohjelmaa Microsoftin ToDo -ohjelman avulla, missä on nyt 10 tehtävää kohdassa "Aiemmin", 8 tehtävää kohdassa "Tänään" ja 6 tehtävää kohdassa "Huomenna".
 
Perjantai 24.3.2023:

Klo 14 jälkeen: Lähetin Baltimoressa asuvalle Pentille syntymäpäiväonnittelun sekä lahjana yhden historiallisen valokuvan ja videon hänen syntymävuodeltaan. - Kävin Faebookissa keskustelua ajokortin uudistamisesta ja varasin Ajovarmasta ajan sitä varten. - Nordeasta soitettiin kuukausi sitten tekemäni määräaikaistalletuksen johdosta. Moittivat minua siitä, että en olisi saanut tehdä omistamalleni yhtiölle määräaikaistalletusta henkilökohtaisessa verkkopankissa.  

Klo 13-14: TEHTÄVÄLUETTELON KATSELMUS
Microsoft ToDo -ohjelmassani on tällä hetkellä 12 tehtävää kohdassa "Myöhässä", 4 tehtävää kohdassa "Tänään", 3 tehtävää kohdassa "Huomenna" ja 7 tehtävää kohdassa "Isot ikävät asiat".  Viimeksi mainituista kiireellisin on auton renkaiden haku tähän saakka käyttämästäni rengashotellista ja vienti uuteen rengashotelliin, jonne olen tilannut netin kautta Saksasta uudet renkaat. Renkaiden uusiminen on kokonaisuutena "Iso ikävä asia", joka on nyt jo suurimmaksi osaksi tehty, kun olen valinnut uuden rengashotellin ja sopinut heidän kanssaan toimenpiteistä sekä valinnut ja tilannut uudet renkaat, joiden arvioitu toimituspäivä on ensi viikon maanantai 27.3.2022.  

Klo 12-13: AUTON PAIKANTIMEN TESTAUS 
Siirryin tietokoneen ääreen juomaan pienen kupin kahvia ja aloin kirjoittaa tätä päiväkirjaa. Lähetin tekstiviestin autolleni. Autoon kätketyn paikantimen pitäisi vastata siihen siten, että älypuhelimessa avautuu Googlen karttanäkymä, josta näkyy autoni sijainti. Nyt se toimi ja näytti, että autoni on Tammistossa tietyn kaupan P-alueella. Viime aikoina paikannin toiminut hyvin vain silloin, kun autoni on ollut omalla paikallaan kotitalomme pysäköintialueella, mutta se ei ole vastannut viestiin ollenkaan ollessaan jossakin muualla. En ole keksinyt siihen selitystä. Siinä laitteessa on Telian pre-paid -liittymä

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ruokana vaimoni tekemää jauheliharuokaa Saarioisen raikkaan kasvissalaatin kanssa, Juomana tomaatti- ym. luomumehu. Vastasin ylläpitämääni keskusteluryhmään saapuneeseen viestiin. Sinne tuli toinenkin viesti, johon vastaan myöhemmin.

Klo 9-11: Aamupäivä - VANHAN PÖYTÄTIETOKONEEN MUISTELUA
Söin eilisen kaurasuurimopuuron ja paistetun kananmunaa. Sitten aamutoimet. Kun vaimoni oli lähdössä isänsä kanssa autolla ruokakauppoihin, hain autosta kellariin muovilaatikon, jossa on Motonetista ostamaani "hiekoitushiekkaa" eli tarkemmin sanottuna Leca hiekoitusmursketta). Hän palauttaa samalla hiljattain ostamani tuulilasikameran Tammistossa olevaan liikkeeseen. Minulla on ollut kellarin verkkokomerossa kahden pöytätietokoneen laatikot. Niissä oli sellaisia tietokoneiden mukana tulleita varusteita, joita en ole ottanut käyttöön. Yhdistin ne nyt yhteen laatikkoon ja vein toisen laatikon kartongin syväkeräyssäiliöön. Ennen laatikon rikkomista otin siitä valokuvia, joista näkyy, että olin ostanut huhtikuussa 2022 HSY:n keräysautoon viemäni keskusyksikön Verkkokauppa.comista toukokuussa 2013. Se oli ASUS, jossa oli 8G keskusmuisti ja 1 TB SATA3-kiintolevy. Made in China.

Klo 5.13 alkaen: AAMU - ISOT IKÄVÄT ASIAT
Heräsin ja aloin ajatella kaikkia lähiaikoina edessä olevia isoja ikäviä asioita. Käyttämäni Microsoft ToDo-ohjelman tehtäväluetteloissa isot ja pienet tehtävät ovat niille merkityn suorituspäivän mukaisessa järjestyksessä ilman mitään tärkeysluokitusta. Sen vuoksi perustin samaan ohjelmaan nyt erillisen eri värisen tehtäväluettelon, jonka otsikoksi laitoin "Isot ikävät asiat". Siihen kirjasin 7 tehtävää, joista osa on jo vaiheissa, mutta vaatii vielä erityistä huomiotani.  - Tuon tehtyäni jatkoin nukkumista.

Torstai 23.3.2023:

Klo 19 jälkeen: LOPPUILTA
Tulostan palautettavan tuulilasikameran ostoa ja palautuslupaa koskevan viestien vaihdon otettavaksi kauppaan mukaan. Sitten katselen netistä, minkälaisen kameran ostaisin palautettavan tilalle.

Klo 19: TILANNE
Vanha tuulilasikamera on nyt jälleen autoon asennettuna ja sen virtajohto kätketty piiloon tuulilasia kiertävien listojen taakse. Asunto-osan keittiön yläkaapeista yhden lukko oli melkein juuttunut. Irroitin sen myöhempää voitelua varten. Sellaisten lukkojen sisukset ovat muovia. Minulla on niiden voiteluun soveltuvaa kuivavoiteluainetta, mutta sitä toimenpidettä ei pysty tekemään ellei koko lukkoa ota pois ovesta ja pura osiin.  Toin viimasuojan kellariin kesäksi ja kellarista auton pesussa käytettävän painesuihkupullon kotiin testattavaksi.  Pakkasin palautettavan uuden tuulilasikameran myyntipakkaukseensa. Mittasin samalla sen virtajohdon pituuden, joka on autooni juuri sopiva. Sen pituus on 342 cm + molemmissa päissä olevien pistokkeiden pituus. Tuo on hyvä tietää uutta kameraa ostaessa. - Söin ilta-ateriana vaimoni eilen tekemää herkullista siskonmakkarakeittoa Vaasan "Ruispala Verso" -leipien kanssa. - Sitten päivitin Nato-sivuni www.ahjos.net/nato 

Klo 12 alkaen: AUTON HOITOA
Poistan ja pakkaan alkuperäispakkaukseensa hiljattain ostamani tuulilasikameran virtajohtoineen, koska ne palautetaan viallisina myyjäliikkeeseen. Suurin vaiva on poistaa kaksipuoliset teipit tuulilasin reunalistojen alle tunkemastani virtajohdosta. - Asennan autoon uudelleen vanhan tuulilasikameran, jonka olin korvaamassa uudella, koska sen akku on lakannut toimimasta. Se toimii kyllä edelleen auton moottorin käydessä, mutta päiväys ja kelloaika nollaantuvat aina kun moottorin sammuttaa. - Lisäksi poistan auton etumaskista vain pakkasilla tarvittavan viimasuojan. Tuon sen kotiin pestäväksi ja vien sitten kellariin, mistä tuon painesuihkupullon kotiin testattavaksi. Jos sen pumpun tiiviste on jo mennyt vanhaksi, se ei pidä painetta eikä sitä voi enää käyttää. 

Klo 11-12: RUOKATUNTI -Mahlzeit!
Ruokana paistetut kanasuikaleet ja Saarioisen "Raikas Kasvissalaatti", juomana tomaattimehu. Pieni kahvi. Tuo edellä mainittu kasvissalaatti on uusi löytöni. Ostin sitä aiemmin kokeeksi yhden rasian ja viimeksi S-Marketissa käydessäni kaksi rasiaa.  Yksi rasia, joka maksaa 2,59 euroa, sisältää 250 grammaa salaattia. Siitä saa kaksi reilua annosta.  "Ainesosat: Kaali, kurkku, porkkana, sokeri, rapsiöljy, vesi, sitruunamehu, etikka, omenaviinietikka, jodioitu suola, happamuuden säätöaine (E330), mustapippuri, säilöntäaine (E202). Kasviksia 85% salaatista. Säilytys: Alle +6ºC."

Klo 7.23 alkaen: AAMU -  AAMUPÄIVÄ
Päivän odotetuimmat uutiset tulevat toivottavasti Suomesta ja Turkista, koskien Suomen liittymistä Natoon. Microsoft ToDo -ohjelman tehtävälistalle olen merkinnyt tämän päivän kohdalle 9 tehtävää ja aiempien päivien kohdalle merkityistä tehtävistä on edelleen 9 tekemättä. - Aamiaisena paistettu kananmuna ja tuore kaurasuurimopuuro. - Aamutoimien jälkeen suunnittelin päivän ohjelmaa.


Keskiviikko 22.3.2023:

Klo 17-18.30: TALOYHTIÖWEBINAARI
Katsoin Kiinteistöliitto Uusimaan ja Kotitalon webinaarin "Taloyhtiön lämmitysjärjestelmän täydentäminen". Siinä käsiteltiin maalämpöpumppujen, aurikopaneelien ja poistoilman lämpöpumppujen (PILP) asentaminen nykyisen lämmitysjärjestelmän täydentäjäksi.

Klo 13-16:  ÄÄNI ANNETTU - VALOKUVAT LÄHETETTY
Otin uudesta tuulilasikamerasta valokuvat, joista sen viat hyvin näkyvät. Sitten ajoin bussilla Malmin kirjastoon äänestämään. Jonossa seisoi noin 10 ihmistä, ilmeisesti useimmat eläkeläisiä. Äänestyskoppeja oli 3 ja myös pöydän takana 3 virkailijaa äänestyslippuja käsittelemässä. Koronamaskia pyydettiin raottamaan tunnistuksen ajaksi. Poistuessani jono oli pidentynyt, ehkä noin 15:een. Tulin kotiin samalla bussilipulla, mutta poikkesin vielä S-Marketissa ostamassa pari tuotetta, jotka eivät eilen mahtuneet kuormaani. Jatkoin siitäkin sitten vielä bussilla ja samalla bussilipulla. - Lähetin tuulilasikameran myyneelle liikkeelle viestin, johon liitin 3 valokuvaa. Jännä nähdä, kuinka sen asian käsittely jatkuu. - Lisäys klo 19: Sain ostamani kameran palautusohjeen. Kauppa siis puretaan.

Klo 12 alkaen: ILTAPÄIVÄ - VALOKUVAUS ja ÄÄNESTYS
Käyn ensin autossa ottamassa tuulilasikameran myyjän reklamaation liitteeksi vaatimat valokuvat. Sitten ajan bussilla Malmin keskustaan äänestämään - ettei jää "viimetippaan". (Tänään on eduskuntavaalien ensimmäinen ennakkoäänestyspäivä.) 

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Pääruokana vaimon tekemät herkullinen siskonmakkarakeitto ja monipuolinen vihreä salaatti. Juomana tomaattimehu. Lopuksi tietokoneen äärellä pieni kahvi.

Klo 9.30 alkaen: AAMUPÄIVÄ
Tein tehtävälistalta 4 tälle päivälle merkittyä tehtävää, joten jäljellä on 7. Mm. lähetin uudelle rengasliikkeelle toimeksiannon, mitä toivon heidän tekevän, kun netistä tilaamani renkaat saapuvat heille. Sitten aamutoimet ja valmistautuminen ruokailuun.

Ko 7.06 alkaen: AAMU
Katsoin kaapissa olevien müsli-pakkausten "Parasta ennen" -päivät. Vajaassa pakkauksessa se on kesäkuun lopulla, mutta avaamattomassa jo toukokuussa! Siksi en tänään keittänyt puuroa vaan söin müsliä kevytmaidon kanssa. Kananmunan paistoin ja söin. Tänään päivän ohjelmassa on mm. tuulilasikameran valokuvaaminen ja kuvien lähettäminen myyjän pyynnöstä eilisen reklamaationi liitteeksi. Microsoft ToDo -ohjelman tehtävälistalla on tälle päivälle yhteensä 11 tehtävää, joista osan voi siirtää eteenpäin. Lisäksi kohdassa "Aiemmin" on 9 tehtävää, jotka olin merkinnyt jo jollekin aiemmalle päivälle, mutta ne ovat edelleen tekemättä.


Tiistai 21.3.2023:

Klo 19 jälkeen: TUMMAN PUVUN ETSINTÄÄ LIIKKEIDEN SIVUSTOILTA
Tuon Bingin suositteleman liikkeen sivustolla ei ole lainkaan sellaisia tavallisia miesten pukuja, jollaista olen nyt etsimässä. Sen sijaan niitä on runsaasti chat.open.ai:n suosittelemien liikkeiden sivustoilla.

Klo 17-18:  TUMMAN PUVUN ETSINTÄÄ TEKOÄLYN AVULLA
Koska ainoan tumman pukuni housut ovat vyötäröltä aivan liian ahtaat eikä saumoissa ole varaa niitä leventää, kysyin tekoälyroboteilta "Mistä Helsingistä tai Vantaalta voisi ostaa vanhalle miehelle tumman puvun?". Esitin kysymyksen ensin chat.open.ai:lle. Valitettavasti en saanut sitä keskustelua talteen, koska se toiminto oli tilapäisesti epäkunnossa. Mutta siinä vastauksessa ei ollut mitään kovin uutta. Luetteli sellaisia liikkeitä kuin Dressmann, Stockmann, Sokos, Seppälä ja H&M. Hiukan kyllä epäilen, onko noissa viimeksi mainituissa tummia miesten pukuja. Mutta sitten esitin saman kysymyksen Bing.comille. Siellä kävimme tällaisen keskustelun: www.ahjos.info/ai/102_Tumma_puku.pdf 
Siinä tuli esille liike, josta en ole aiemmin tiennyt: kekale.fi jolla on myymälä Triplassa ja Jumbossa. Siihen aion tutustua.

Klo 12-16: ILTAPÄIVÄ
Ensin blogin päivitys ja ruokalepo. Sitten ToDo-listalta ajankohtaisimpia tehtäviä. - YLLÄTYS: Isännöitsijältä tuli ilmoitus, että meidän kylpyhuoneessa tehdään täysremontti, koska sieltä on valunut vettä alakertaan. Ehdotin aloitusajankohdaksi yhtiökokouksen jälkeistä toukokuuta, koska tarvitsen siihen saakka kotona työrauhaa taloyhtiön toiminnantarkastajana. Remontin arvioidaan kestävän 1,5 kuukautta. -  Lähetin reklamaation hiljattain ostamastani tuulilasikamerasta, koska sen päiväys ja kello nollaantuvat aina kun moottori sammuu. - Sovitin tummaa pukuani, jota käytän nykyisin lähinnä vain hautajaisissa. Housut ovat vyötäröltä aivan liian ahtaat. Syytä ostaa uusi puku. - Lopuksi laadin toimeksiantoviestin uudelle rengasliikkeelle, mutta lähetän sen vasta aamulla siltä varalta, jos jotakin tulee vielä mieleen.

Klo 11-12:  RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Pääruokana vaimoni paistamat ja herkullisiksi maustamat kanasuikaleet Mummon muusin ja Saarioisen raikkaan vihannessalaatin kanssa. Juomana tomaattimehu. Jälkiruokana Pågenin pienet kanelikorvapuustit ja pieni kahvi.

Klo 8 alkaen: AAMUPÄIVÄ - RUOKAOSTOKSILLA S-MARKETISSA
Valmistaudun lähtemään S-marketiin rollaattorin kanssa kävellen. Menomatkalla varaan talon pesutuvasta vuoron lauantai-illaksi. Varaan sen joka kuukauden 25. päivän illan lopuksi niin, että pyykit voivat olla yön kuivaushuoneessa. Seuraavana aamuna käyn sitten mankeloimassa liinavaatteet. - Tulomatkalla S-marketista otin valokuvan "ostoskärrystäni". Julkaisin sen Facebookissa aikajanallani. Tästä blogista en tee kuvakertomusta, koska silloin tämän ylläpidosta tulisi niin suuritöisstä, etten ehtisi enää muuta tehdä. Tästä linkistä se kuva avautunee keskusteluineen: https://www.facebook.com/photo/?fbid=6020453198071599

Klo 6.33 alkaen: AAMU
Aamutoimet, paistettu kananmuna ja eilen keitetty kaurasuurimopuuro. Uutiset ja Pentin Baltimoresta lähettämä sähköpostiviesti luettu. Tarkistin Nordean verkkopankista, että tälle päivälle määrittelemäni maksut ja siirrot olivat toteutuneet.


Maanantai 20.3.2023:

Klo 13-21: ILTAPÄIVÄ ja ALKUILTA
Pöytätietokone oli varattuna vaimon käyttöön. Minä käytin tilaisuutta hyväkseni lepuuttaen aivojani ja oikeaa olkapäätäni pitkään jatkuneesta liiallisesta keskittyneestä tietokonetyöskentelystä. Tutkin kyllä puhelimella monia asioita, kuten eräitä usein mainittuja kielikursseja (Duolingo ja WordDive) ja katsoin ulkoministeri Pekka Haaviston lehdistötilaisuuden. Lisäksi vastailin saamiini sähköpostiviesteihin. Tuosta Duolingosta jossakin kirjoitettiin, että sekin perustuu tekoälyyn. Oikeastaan siksi siitä kiinnostuin ja siinä yhteydessä tuo toinenkin kielenopetusohjelma tuli esille. Kumpikaan ei minua innostanut. Lähinnä ajattelin venäjän opiskelua. 

Klo 12.30 alkaen: KIINAN PRESIDENTTI SAAPUI MOSKOVAAN
Luvattiin, että se on nähtävissä suorana lähetyksenä. Aioin katsoa.  - Kuitenkin klo 12.38 IL.fi ilmoitti: "Reutersin tarjoama videolähetys Kiinan presidentin saapumisesta Moskovaan on peruuntunut. " Moskovan 1tv.com -kanavan kautta näin ja tallensin omalle koneelle uutislähetyksen, jossa näytettiin seremonia lentokentällä ja saattueen ohiajo moottoritiellä. Venäjän presidentti ei ollut lentokentällä vastassa. Lentokentällä oli tavanomainen sotilaallinen seremonia, joka oli melko vaatimaton verrattuna siihen, kuinka Niinistö otettiin viime viikolla vastaan Ankarassa presidentin palatsiin saapuessa.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Heräsin taas vähän ennen ruokatunnin alkua. Pääruokana 9oli Saarioisen "Palapaisti ja perunamuusi - Kalops och pottismos", jonka viimeinen käyttöpäivä on huomenna. Lisänä vaimoni tekemää monipuolista vihreää salaattia. Pieni kahvi.

Klo 5.34 alkaen: AAMU ja AAMUPÄIVÄ
Aloin heti herättyäni keittää kaurasuurimopuuroa. Se kestää tunnin, mutta koska käytän Valio Kiehu -maitoa, joka ei pala pohjaan, sitä ei tarvitse olla koko ajan sekoittamassa. Niinpä tulin tietokoneelle katsomaan, olenko saanut viestejä, ja lukemaan uutisia. - Sitten menin takaisin nukkumaan.

Viikon 12/2023 avaus:
Alkavan viikon maanantaina on eläkkeen maksupäivä. Viikon aikana hoidettavia asoita, joita ei voi lykätä, ovat ainakin: reklamointi ostamastani tuulilasikamerasta (päiväys ja kellonaika nollaantuvat aina kun moottori sammuu), hautajaispuvun sovitus (mahtuuko housut kiinni vai pitääkö ostaa uudet), nykyisen ja uuden rengashotellin informointi, auton pesuvälineiden tarkistus (voiko vanhaa pesuvahaa, Helppovahaa ja painepulloa vielä käyttää), ennakkoäänestäminen eduskuntavaaleissa sekä pesutupavuoron varaaminen ja käyttö. Microsoft ToDo-ohjelmaan olen merkinnyt alkavalle viikolle yhteensä 11 tehtävää, joista osan voi siirtää eteenpäin. Sen lisäksi siinä on 11 tehtävää, jotka olin merkinnyt jo jollekin aiemmalle viikolle, mutta ne ovat edelleen tekemättä.