2023-04-17

Viikko 16/23

 Tämä raportti kertoo vuoden 2023 kalenteriviikosta 16, joka alkoi maanantaista 17.4.2023 ja päättyi sunnuntaihin 23.4.2023. Dokumentoin eri päivien tapahtumia tälle sivulle siten, että tuorein sisältö on ylimpänä. Linkistä http://timontti.ahjos.info/Viikot/2023/16-23.html   avautuu sama sisältö siten, että sivu alkaa maanantai-aamusta ja tuorein sisältö on alimpana. Kirjoitan tuoreen tekstin aina ensin tähän blogiin ja kopioin sen vasta hiukan myöhemmin tuolle toiselle sivustolle.


Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.


Sunnuntai 23.4.2023:

Klo 20-22: ILTA
Tutkin, mitä toimintoja Hypon verkkopankissa on nykyisin.  Valmistelin viikon 16 viimeistelyn ja viikon 17 avauksen sekä tässä päiväkirjablogissa että SMH-viikkosuunnitelmassa. 

Klo 12 -19: ILTAPÄIVÄ
Teimme vaimoni kanssa kolmen kohteen autoajelun: Ensin veimme arkistoksi vuokraamaani varastohotelliin omistamani yhtiön ja perustamani säätiön viimeisten vuosien kirjanpidollisen aineiston, jota en enää tarvitse kotona. Samalla vein sinne tuoresisältöisen varmuuskopiolevyn ja toin vanhemman levyn kotiin. Toiseksi kävimme Alppikylän Lidissä. Siellä oli hurjasti asiakkaita, mutta vajausta tuotehyllyissä. Kolmanneksi kävimme Biltemassa noutamassa auton turvakameraan ostamani akun. Lopuksi joimme kotipihalla murukahvia Lidlista ostetun vaalean leivän kanssa. -  Kotiin tultuani laiton turvakameran akun käyttöohjeen mukaiseen 36 tunnin alkulataukseen ja päivitin arkistosta tuomani varmuuskopiolevyn tietosisällön.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Pääruokana vaimoni juuri paistamat kalapyörykät, keitetty peruna ja salaattia. Juomana tomaattimehu ja vähän myöhemmin pieni murukahvi.

Klo 9-11: AAMUPÄIVÄ
Herättyäni muistin edellä mainitun entisen työtoverini etunimenkin. Googlaamalla löysin hänen nykyisen nimensä sekä Facebook- että LinkedIn- profiilit. Oli mielenkiintoista lukea, vaikka löysin englanninkielisestä tekstistä useita kielivirheitä. En aio ottaa häneen yhteyttä, tämä oli vain oman muistini toiminnan testausta. - Microsoft ToDo-ohjelmassa on nyt 10 tehtävää kohdassa "Aiemmin", 4 tehtävää kohdassa "Tänään" ja 3 tehtävää kohdassa "Huomenna". Se kuulostaa vähältä, mutta joukossa on kaksi raskasta ja vastenmielistä tehtävää, joista toinen on myös listalla "Isot ikävät asiat" eikä se tule viikossa valmiiksi. 

Klo 6.09-7.20: AAMU
En keittänyt puuroa vaan söin pian vanhenevaa mysliä (ALPEN - No Sugar Added Swiss Style Muesli) kevytmaidon kanssa ja yhden paistetun kananmunan. Kävin myös parvekkeella hengittämässä. Luin some-uutiset ja tuttujen Facebook-julkaisut. Sitten menin takaisin nukkumaan. Yritin eilen palauttaa mieleen erään entisen työtoverin nimen vuosikymmenten takaa, mutta en saanut sitä mieleeni. Nyt näin unessa kuvitteellisen henkilön, jolla oli sama sukunimi, joka siis palautui mieleeni.


Lauantai 22.4.2023:

Klo 12-14: KIINTOLEVYLLÄ OLEVIEN DATATIEDOSTOJEN VARMUUSKOPIOINTI
Pidän kotona ulkoisella USB-levyllä varmuuskopiota pöytäkoneeni kiintolevyllä olevista datatiedostoista. Asennetuista ohjelmista en ota varmuuskopioita, koska ohjelmat eivät yleensä toimi kopioituina vaan esim. levyvaurion jälkeen ne pitää asentaa uudelleen. Kotona olevaa varmuuskopiolevyä päivitän monta kertaa viikossa, jos olen lisännyt kiintolevylle uutta aineistoa. Se varmuuskopiolevy on samassa asunnossa, mutta eri huoneessa kuin pöytätietokone. Suuren tulipalon tai murtovarkauden varalta otan em. varmuuskopiolevystä periaatteessa noin kuukausittain kopion samanlaiselle USB-levylle, jota säilytän kodin ulkopuolelta arkistoksi vuokraamassani varastokopissa. Kun käyn siellä, kuten esimerkiksi huomenna on tarkoitus käydä, laitan ensin kotona olevan varmuuskopiolevyn ajan tasalle, vien sen arkistoon ja tuon sieltä kotiin edellisellä käynnillä viemäni varmuuskopiolevyn. Heti kotiin tultuani kopion sille pöytäkoneen kiintolevyltä uudet ja muuttuneet datatiedostot.  - Nyt siis laitoin arkistoon huomenna vietävän varmuuskopiolevyn ajan tasalle. Kopioinnissa käytän erittäin kätevää, nykyisin maksutonta ohjelmaa "CopyTo Synchronizer".

Klo 11-12: ASIAKIRJOJEN PAKKAAMINEN SALKKUUN
Säilytän omistamani osakeyhtiön ja perustamani säätiön virallisia asiakirjoja kahdessa paikassa: Kotona pidän kansiot, joihin tulee vielä myöhemmin uusia asiakirjoja, ja sellaiset asiakirjat, joita tarvitsen myöhemmin mallina. Muut säilytän kodin ulkopuolella varastohotellista vuokraamassani arkistossa. Yhden vuoden aineisto on nyt valmis arkistoitavaksi, kun kaikki vuotta 2022 koskevat lakisääteiset tehtävät on suoritettu. - Kävin läpi kotitoimistossa tällä hetkellä olevan yhtiön ja säätiön aineiston. Pakkasin nyt arkistoitavan aineiston alumiinisalkkuun, jonka vien huomenna arkistoon.

Klo 10-11: VIIKONLOPUN SUUNNITTELUA ja LOUNAS 
Keskustelin vaimoni kanssa viikonlopun ohjelmasta. Siirsin sen perusteella kaksi tälle päivälle merkitsemääni tehtävää huomiseksi ja yhden huomiselle merkitsemäni tehtävän tälle päivälle.  Söin vaimoni jo aiemmin tekemää jauheliharuokaa ja keitetyn perunan, jotka olivat vielä ihan hyviä. Lisukkeina vaimoni tekemä tuore salaatti ja pian erääntyvä Saarioisen "Raikas kasvissalaatti". Juomana tomaattimehu.  

Klo 5.44-7.20: AAMU
Söin eilisen kautasuurimopuuron, paistoin kananmunan, kävin parvekkeella hengittämässä ja aloin suunnitella viikonlopun ohjelmaa. Sen jälkeen Microsoft ToDo -ohjelmassa on 10 tehtävää kohdassa "Aiemmin", 5 tehtävää kohdassa "Tänään" ja 2 tehtävää kohdassa "Huomenna".  Sitten suoritin aamutoimet ja menin takaisin nukkumaan.


Perjantai 21.4.2023:

Klo 19 jälkeen: TURVAKAMERAN AKUN TILAAMINEN
Olen tähän saakka käyttänyt auton turvakameran akkuna Bilteman "Apukäynnistintä", jonka ostin 3 vuotta sitten. Se kyllä toimii vieläkin, mutta edes pitkän verkkovirtalatauksen jälkeen lataustilan merkkivalo ei pala vihreänä. Alkavan viikon keskiviikkona HSY Sortti- keräilyautot tulevat lähellemme. Aion viedä sen nykyisen akun sinne ja tilasin nyt Biltemasta uuden samanlaisen. Turvakamera ottaa liikettä havaitessaan autosta sisäkuvia ja lähettää ne minulle Gmailiin sähköpostin liitteenä. Hankin matkailuautooni sellaisen kameran sen jälkeen, kun sinne oli syyskuussa 2021 kotipihalla murtauduttu ja paljon tavaroita varastettu. 

Klo 13-16: VERKKOJULKAISUN PÄIVITYS
Suoritin sivustoni www.svision.net viikkopäivityksen. Tämän viikon lopulla myös Lemmenviemän tuotantokausi vaihtuu Suomessa, joten tein myös sen edellyttämät toimet tuolle sivustolle. (Eilen esitettiin Suomessa AVA-kanavalla kauden 18 viimeinen jakso ja maanantaina esitetään kauden 19 ensimmäinen jakso. Sarjaa ei esitetä Suomessa televisiossa perjantaisin eikä viikonloppuisin.)
  
Klo 11-13: TILANNEKATSAUS
Microsoft ToDo-ohjelmassa on nyt 10 tehtävää kohdassa "Aiemmin", 4 tehtävää kohdassa "Tänään" ja 0 tehtävää kohdassa "Huomenna". Esittelin Facebook-kavereilleni Danske Bankin Turvatilin, josta itsekin sain tietää vasta toissapäivänä yhdessä Facebook-keskustelussa. Muokkasin omaa 12 kk rahoitussuunnitelmaani siten, että otin siihen mukaan myös tuon tilin toukokuusta alkaen, kun yksi määräaikaistalletus erääntyy.  Huomasin samalla, että jos menetän Nordeassa Premium Banking -statuksen, tallelokeron vuokra nousee 7 eurosta 20 euroon/kk eli vuodessa 156 eurolla. 

Klo 10.20-11: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Aamutoimet. Nopea ruokailu, pääruokana vaimoni juuri tekemä maukas jauheliharuoka, keitetty peruna ja Saarioisen "Raikas kasvissalaatti". Juomanana tomaattimehu.

Klo 6-8: AAMU
Keitin puuroa kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista, söin siitä puolet sekä yhden kananmunan paistettuna. Kävin parvekkeella hengittämässä ja menin takaisin nukkumaan.


Torstai 20.4.2023:

Klo 21 jälkeen: ILTA - DANSKE BANKIN TURVATILI
Sain vasta hiljattain tietää Facebookissa käydystä keskustelusta Danske Bankin uudesta tilistä nimeltään "Turvatili". Tutustuin siihen ja totesin, että se sopii hyvin minun tarkoituksiini. Muutinkin nyt hiljattain laatimaani 12 kuukauden rahoitussuunnitelmaani niin, että aion avata sellaisen tilin toukokuussa yhden määräaikaistalletuksen erääntyessä.

Klo 17-20: TERVEISIÄ SAUNASTA!
Saunavuorolla taloyhtiön saunassa. Siinä on periaatteessa 2 pukuhuonetta, joista on molemmista ovi saunaan. Kuitenkin toinen pukuhuone on pysyvästi lukittu erilaisten remonttitarvikkeiden varastoksi. Siitä on saunan käyttäjille huomattavaa haittaa, koska 60 minuutin pituisen vuoron aikana pitää ehtiä saapua, riisuutua, saunoa, pukeutua ja poistua. Kahden pukuhuoneen systeemillä pukuhuonetta voisi käyttää kiireettömästi jo ennen oman saunavuoron alkua ja vielä sen jälkeen.

Klo 15: MITÄ JÄI VIELÄ TEKEMÄTTÄ?
Nyt en jaksa tehdä  tänään enää enempää näitä paperitöitä. Vielä pitäisi vuosien 2021 ja 2022 aineisto sijoittaa arkistokansiin ja lajitella sen mukaan, mitä säilytän vielä kotona ja mitä vien jo arkistoksi vuokraamaani kodin ulkopuoliseen varastoon. - Vilkaisen, onko eläke tullut pankkitilille normaalisti. Sen maksupäivä on joka kuukauden 20. päivä. Sitten lepään ja valmistaudun saunaan.  

Klo 14-15: HALLITUKSEN INFORMOINTI ja TILINPÄÄTÖKSEN SITOMINEN
Edellä unohdin kertoa, että ilmoitin jo säätiön hallituksen jäsenille sähköpostitse, että kaikki vuotta 2022 koskevat lakisääteiset velvollisuudet on nyt tehty, paitsi tilinpäätöksen sitominen, jonka teen nyt. Käytän siihen tarkoitukseen saksalaisia Durabind-kansia. Sidon samoihin kansiin toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä hallituksen sähköisten allekirjoitusten Audit trail-sivut, tase-erittelyt ja tilintarkastuskertomuksen.

Klo 13-14: SÄHKÖISTEN ASIAKIRJOJEN TALLENTAMINEN
Tallensin tänään saamani tilintarkastuskertomuksen ja eräitä aiempia asiakirjoja sekä pöytäkoneeni kiintolevylle että drive.google.comiin säätiön asiakirjakansioihin niissä olevan logiikan mukaisiin paikkoihin. Sattumalta sain juuri nyt PRH:lta kyselyn, jossa kysyttiin mielipiteitäni heidän toiminnastaan. Kehuin muuten palvelua, mutta huomautin siitä, että suojatun sähköpostin lähettämisen prosessissa on vaiheita, joissa käytetään pelkästään englannin kieltä. Lausuin, että mielestäni viranomaisasiat pitäisi voida hoittaa kokonaan suomen tai ruotsin kielellä. - Lopuksi otin varmuuskopion pöytätietokoneeni kiintolevyn siitä kansiohaarasta, jonne säätiön tuoreet asiakirjat tallensin.

Klo 11-13: SÄÄTIÖN VUOSISELVITYS
Aloin laatia Patentti- ja rekisterihallituksen säätiövalvonnalle lakisääteistä vuosiselvitystä, johon kuuluu mm. tilintarkastuskertomus. Aloitin sen skannaamisella. - PRH:n sivustolla on hyvät ohjeet, kuinka vuosiselvityksen voi nykyisin lähettää suojattuna sähköpostina. Se minua vain ärsyttää, että siitä eteenpäin kun klikkaa linkkiä suojatun sähköpostin käyttöön, kaikki ohjeet ja ilmoitukset ovat englanninkielisiä. Siellä pitää ensin rekisteröidä englanninkielisellä lomakkeella sähköpostiosoite, josta aikoo suojatun sähköpostin lähettää. Siihen sain englanninkielisen vastauksen, että  osoitteeni on jo rekisteröity, mutta siihen lähetetty linkki on jo vanhentunut. Englanniksi tarjottiin mahdollisuus tilata samaan sähköpostiosoitteeseen uusi lähetyslinkki. Kun sen tilasin, sain sähköpostiin kolmikielisen viestin, jossa on jatko-ohje suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sain sitten vielä sähköpostiin 3-kielisen  viestin, jonka mukaan säätiön vuosiselvitys on vastaanotettu.

Klo 10.30-11: PIKAINEN LOUNASTAUKO - Mahlzeit!
Pääruokana vaimoni aiemmin tekemä, mutta edelleenkin herkullinen siskonmakkarakeitto.

Klo 9-10: SÄÄTIÖN TILINTARKASTAJAN TAPAAMINEN
Kävin noutamassa tilintarkastustoimistosta salkun, jossa on säätiön kirjanpidollinen aineisto vuodelta 2022 ja eilen allekirjoitettu tilintarkastuskertomus. Vaihdoin lyhyesti muutaman sanan tilintarkastajan kanssa ja tulin vielä samalla bussilipulla kotiin. Matka Pukinmäestä Ylä-Malmille ei ole kovin monta pysäkinväliä.

Klo 6-9: AAMU
Aloitin päivän syömällä mysliä ja paistetun kananmunan. Avasin vasta nyt mysli-paketin, jonka "Parasta ennen" -päivä on 17.5.2023 ja valmistuspäivä tasan vuosi aiemmin. Kävin parvekkeella hengittämässä ja totesin, että tämä päivä kuluu perustamani säätiön asioissa.


Keskiviikko 19.4.2023:

Klo 20: ILTA
Totesin tehtävälistalta, että kaikki muut tälle päivälle merkitsemäni tehtävät tulivat tehdyiksi paitsi taloyhtiön toiminnantarkastuksen aloittaminen. Siirsin sen ylihuomiselle.

Klo 14 eteenpäin: VAATEKAAPIN SISÄLLÖN TUTKIMISTA
Tyhjensin kaapista pari hyllyä, joilla on alusvaatteita ja yöpukuja. Sieltä löytyi myös käyttämätön pukupussi. Laitoin uuden mustan pukuni siihen. Laitoin alusvaatteet takaisin samoille hyllyille siististi pinottuna, mutta yöpukuja yms. sisältävä pino jäi tuolille odottamaan myöhempää käsittelyä.  Haluaisin korvata valtaosan siitä ryppyisten vaatteiden kasasta uusilla vaatteilla, mutta siinä on kyllä myös vähän käytettyjä vaatteita ja jopa avaamattomassa pakkauksessa oleva lyhythihainen ja lyhytpunttinen kesäyöpuku. Alkoi väsyttää niiden selvittely. Jätin sen kesken ja menin sängyn päälle nukkumaan. - Säätiön tilintarkastaja ilmoitti, että aineisto on noudettavissa. Otin sen huomiseen ohjelmaan.

Klo 13-14: PRISMAN ASIAKAOMISTAJAPÄIVÄOSTOKSIA?
Tutkin Prisman verkkokaupasta, minkälaisia pyjamia siellä on nyt myynnissä. Jos on hyvän tuntuisia, voisin ostaa useampia. Petyin kuitenkin: Prismassa ei ole nyt myynnissä yhtään pitkähihaista pitkäpunttista pyjamaa. Katsoin vertailun vuoksi, onko Dressmannilla. Heillä niitä on vaikka kuinka monta erilaista! Ehkä en turhaan liittynyt Dressmann-klubiin samalla kun ostin sieltä mustan puvun viime lauantain hautajaisiin. 

Klo 12-13: KIRJANPITOA
Laitoin perustamani säätiön kirjanpidon ajan tasalle. Laadin ja lähetin säätiön tilintarkastajalle hänen pyytämänsä vahvistusilmoituskirjeen.  Sen jälkeen laitoin vielä omistamani osakeyhtiön kirjanpidon maaliskuun lopun tasalle.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Pääruokana vaimoni juuri valmistama herkullinen kanaruoka, keitetty peruna ja vihreä salaatti. Juomana tomaattimehu. Pieni murukahvi.

Klo 7-11:  AAMUPÄIVÄ
Venyttelin lattialla tavanomaisella tavallani. Vaimoni näki ohjelmani ja teki monta huomautusta virheistäni. Kirjoitin muistiin iltayöstä uudistamani suunnitelman, joka koskee rahan käyttöä seuraavan 12 kuukauden aikana. Microsoft ToDo -ohjelmassa on nyt 10 tehtävää kohdassa "Aiemmin", 5 tehtävää kohdassa "Tänään" ja 2 tehtävää kohdassa "Huomenna". Vastasin heti perustamani säätiön tilintarkastajan lähettämään sähköpostiviestiin. Muita viestejä en saanut eikä keskusteluryhmissä ollut mitään, mihin minun tarvitsisi reagoida.

Klo 5.50-7: AAMU
Kävin parvekkeella hengittämässä ja toin sieltä eilen keittämäni kaurasuurimopuuron, jonka söin paistetun kananmunan kera. Aamutoimet.

Tiistai 18.4.2023:

Klo 15-16: PÄIVÄN TEHTÄVÄ #3: Vuoden 2022 verotuksen tarkastaminen
Yritin kirjautua Omaveroon tarkastamaan esitäytettyä veroilmoitustani vuodelta 2022. Siellä oli kuitenkin ilmoitus, jonka mukaan tänään ja huomenna tehtävien huoltotöiden vuoksi yhteyksissä voi olla tilapäisiä häiriöitä. Kirjautuminen Vero.fi -sivustolle onnistui, mutta sen sisällä en saanut tietojani esille vaan sain kehoituksen yrittää toisella selaimella tms. Juuri silloin eteisestä kuului kolahdus ja vaimoni toi minulle paksun kirjekuoren, jossa oli esitäytetty veroilmoitukseni kaikkine liitteinen. Kyllä luen niitä edelleenkin mieluummin paperilta kuin tietokoneen näytöltä. Lopputulos on, että saan veronpalautusta vähän yli 200 euroa ja se maksetaan nyt jo elokuun alkupäivinä. Silmäilin aineiston läpi sivu sivulta, mutta en pitänyt aiheellisena verrata lukuja mihinkään aiempiin tulosteisiin. Tarkistin vain, että palkkioni taloyhtiön toiminnantarkastajana on asianmukaisesti ilmoitettu, joten minun ei tarvitse sitä ilmoittaa. Raippaveroksi kutsuttua eläketulon lisäveroa ja yleisradioveroa maksan viime vuodelta yhteensä 999,81 euroa. Niitä en pidä kohtuullisina, mutta olen päättänyt olla veroja valittamatta, koska olen saanut yhteiskunnalta erittäin kalliita hoitoja lähes ilmaiseksi.  Onneksi sairastin leukemian aikana, jolloin Meilahdessa sai vielä hyvää hoitoa ja hyvää ruokaa! YLE:n ohjelmista katson vain, kuinka Suomen Turku julistaa joulurauhan ja sitä edeltävää ekumeenista jumalanpalvelusta. Kyllästyin YLE:n tv-uutisiin, kun ne eivät kertoneet tapahtumista objektiivisesti vaan niissä yritettiin usein saada katsoja tulkitsemaan tapahtumia tietyn ideologian mukaisesti. Radio-ohjelmia en ole kuunnellut vuosiin. 

Klo 12-15: PÄIVÄN TEHTÄVÄ # 2: Erääntyvien verkkotunnusten uudistaminen
Tein jo aamulla yhden tehtävän, jolle annan nyt numeron #1.  Yleensä Lemmen viemää -aineiston päivittäminen kuuluu luokkaan "Intohimo". Se ei ole minulle vastenmielistä vaan päinvastoin sellaista, mihin pakenen ikäviä velvollisuuksia. Mutta nyt varaan yhden tunnin verkkotunnuksen vuosimaksun maksamiseen. ... Siiihen kuluikin 3 tuntia, kun tein samalla kaikki sellaiset asiat, jotka on samassa yhteydessä syytä tehdä. Minulla on useita USA:ssa rekisteröityjä verkkotunnuksia, joiden vuosimaksut erääntyvät huhti-toukokuussa. Yleensä uudistan ne 2 vuodeksi kerrallaan, joten nyt vain Ahjos.info oli erääntymässä toukokuussa. Se tunnus on omistamani yhtiön nimissä, joten tulostin samalla yhtiön kirjanpitoon tositteen liitteeksi tarvittavat dokumentit. Maksoin sen PayPalin kautta Nordean luottokortilla, jolle olen sallinut internet-maksut, mutta rajoittanut käytön muuten Suomeen. Joskus PayPal-maksukin on vaatinut, että kortin käyttö on sallittu Euroopassa, koska PayPal on veloittanut luottokorttia Luxemburgissa.  Nyt maksu onnistui ja se näkyy jo Nordean luottokorttitilillä.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Pääruokana vaimoni aiemmin paistamaa kassleria, keitetty peruna ja vaimoni tekemää vihersalaattia. Juomana tomaatti- ym. luomumehu. Tunnen kiitollisuutta siitä, että hän lähti autolla Lidliin ostamaan ruokatarvikkeita eikä minun tarvitse nykyisin toimia autokuskina. Vastapalveluksena tiskasin astiat, jotka söin tyhjiksi, yms. Lopuksi pieni murukahvi työhuoneessa tietokoneen ääressä.

Klo 10.30: AAMUTOIMET - MASENNUKSESTA INNOSTUKSEEN
Heräsin, kävin aamupesulla ja pukeuduin päivävaatteisiin. Mieliala masentunut. Mitään innostavaa ei ole näköpiirissä, vain enemmän tai vähemmän vastenmielisiä velvollisuuksia. Yritän noudattaa Ilkka Koppelomäen ja omia neuvojani. Ilkan ohjeiden mukaisesti yritän keksiä myönteisiä asioita ikävistä velvollisuuksista. Omien ohjeitteni mukaisesti yritän varata kunkin vastenmielisen velvollisuuden hoitamiselle kalenterista tietyn rajallisen ajan, jolloin keskityn sen tekemiseen eikä se kuormita tekemättömänä työnä koko päivää tai viiikkoa. Kerron tarkemmin myöhemmin kunkin tehtävän yhteydessä, kuinka onnistun.

Klo 7.30 alkaen: AAMUPÄIVÄ
Microsoft ToDo-ohjelmassa on 10 tehtävää kohdassa "Aiemmin", 3 tehtävää kohdassa "Tänään" ja 0 tehtävää kohdassa "Huomenna".  Yhtään sähköpostiviestiä en ollut saanut eikä Facebookissa ollut mitään sellaista, mihin minun pitäisi reagoida. Iltapäivällä ehkä julkistetaan jotakin eri puolueiden vastauksista hallitustunnustelijan kysymyksiin. Tämän todettuani menin takaisin nukkumaan. 

Klo 5.30-7: AAMU
Keitin aamupuuron kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista ja söin siitä puolet sekä yhden paistamani kananmunan. Niiden valmistumista odotellessa kävin parvekkeella hengittämässä. Sen jälkeen lisäsin Lemmen viemän katsojille julkaisemalleni sivulle www.svision.net/tuotantokaudet.html
Suomessa tällä viikolla alkavan tuotantokauden 19 tiedot.


Maanantai 17.4.2023:
Klo 12 alkaen: ILTAPÄIVÄ
Siirryin työhuoneeseen pöytätietokoneen ääreen pienen murukahvikupin kanssa. Viimeistelin ensin viikon 15/2023 päiväkirjablogin ja aloitin sitten tämän viikon 16/2023. Microsoft ToDo -ohjelmassa on nyt 11 tehtävää kohdassa "Aiemmin", 5 tehtävää kohdassa "Tänään" ja 0 tehtävää kohdassa "Huomenna". 

Jaoin omassa Google-ryhmässäni ja kahdessa Facebook-ryhmässä päivitetyn sivun http://www.svision.net/tuoreet/2023-04-24-viikko.html, johon linkkasin kolme uutta valokuvaa roolihahmojen Shirin Ceylan ja Gerry Richter häistä.

Laitoin mustan puvun, kravatin ym. kaappiin odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Musta puku on sikäli monikäyttöinen, että paidan valinnalla siitä saa sopivan iloisempaankin juhlaan kuin hautajaisiin. Puvun valinnassa vaimoni asiantuntemus oli korvaamaton. Hän on ammatillisesti pätevä arvioimaan kankaan ja työn laadun. Jumbon Dressmann XL:ssä oli yllättävän laaja valikoima tummia pukuja. Valkoinen paita on ilmeisesti syytä pestä, vaikka se on ollut päällä vain yhden vajaan päivän. Puhdistin ja kiillotin hautajaisissa käyttämäni kengät ennen kaappiin laittoa. Samalla puhdistin ja lankkasin parvekkeella myös talviset varsikengät, jotka vien kesäksi kellariin, sekä ne kengät, joita nyt arkisin käytän. 

Klo 11-12: RUOKATUNTI -Mahlzeit!
Pääruokana Saarioisen "Palapaisti ja muusi", jonka viimeinen käyttöpäivä oli tänään. Lisänä vaimoni tekemä herkullinen vihersalaatti. Juomana tomaatti- yms. luomumehu.

Klo 10-11: AAMUPÄIVÄ
Heräsin uudelleen ja suoritin tavanomaiset aamutoimet.

Klo 6.10-7.20 AAMU - AHDISTUS, HENGITYS ja MEDITOINTI
En keittänyt puuroa vaan söin loppuun myslin, jonka "Parasta ennen" -päivä olisi ollut vasta kesäkuussa. Nyt minulla on vielä avaamaton myslipakkaus, jonka "Parasta ennen" -päivä on jo 17.5.2023. Avasin ne siis vahingossa väärässä järjestyksessä tai on mahdollista, että se vanhempi oli avaamattomana autossa, mistä toin sen sitten kotiin. - Olen usein aamulla ahdistunut. Siihen auttaa keskittyminen hengitykseen siten, että lyhyen syvän sisäänhengityksen jälkeen hengittää ulos pitkään ja hitaasti. Usein teen tuon parvekkeella seisten ja sitten teen mindfulness-meditointia sängyssä pitkälläni, jolloin nukahdan uudelleen. - Ennen sitä katson kuitenkin puhelimesta some-uutiset ja tuttujen kuulumiset sekä muutamien keskusteluryhmien tuoreimmat viestit ja minulle henkilökohtaisesti lähetetyt viestit, joita ei tänään ollut. 

Viikon 16/2023 avaus:
Alkavan viikon tärkein tapahtuma on valtakunnallisella tasolla se, että puolueiden pitää vastata tiistain puoleen päivään mennessä hallitustunnustelija Petteri Orpon kaikille eduskuntapuolueille esittämiin kysymyksiin, joiden perusteella hän suunnittelee hallituksen kokoamista. Itselläni on Microsoft ToDo -ohjelman kohdassa "Isot ikävät asiat" seuraavana vuorossa taloyhtiön toiminnantarkastus. Aion käynnistää sen nyt alkavalla viikolla.