2023-04-23

Viikko 17/2023

Tämä raportti kertoo vuoden 2023 kalenteriviikosta 17, joka alkoi maanantaista 24.4.2023 ja päättyi sunnuntaihin 30.4.2023. Dokumentoin eri päivien tapahtumia tälle sivulle siten, että tuorein sisältö on ylimpänä. Linkistä http://timontti.ahjos.info/Viikot/2023/17-23.html   avautuu sama sisältö siten, että sivu alkaa maanantai-aamusta ja tuorein sisältö on alimpana. Kirjoitan tuoreen tekstin aina ensin tähän blogiin ja kopioin sen vasta hiukan myöhemmin tuolle toiselle sivustolle.


Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.


Jatko tulee tähän väliin ...

Sunnuntai 30.4.2023

Klo 19-22: ILTA
Nukuin päiväpeiton päällä. Herättyäni klo 22  kirjoitin tämän ja aion nyt syödä kevyen iltapalan. Sellainen on vappuaaton vietto tässä iässä.

Klo 15-17: AUTOKAMERAVIDEOIDEN DOKUMENTOINTI
Katsoin muistikortilta, mitä auton tuulilasikamera tallensi eiliseltä retkeltä, kun olimme Lemminkäisen kallion luona katsomassa laskeutuvia lentokoneita. Retkeltä tallentui pari tuntia hyvälaatuista videota. Niissä näkyy yli kymmenen lentokoneen ylilento matalalla ja kuuluu meidän keskusteluja. Mitään sellaista ei kuitenkaan tallentunut, mitä kannattaisi somessa julkaista.

Klo 12 alkaen: ILTAPÄIVÄ
Tein tehtävälistalla olleita tehtäviä, joista monet liittyvät siihen, että nyt vaihtuu sekä viikko että kuukausi.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Pääruokana vaimoni keittämä siskonmakkara-vihanneskeitto Vaasan Ruispalojen kera. Juomana tomaatti- ym. mehu. Myöhemmin pieni murukahvi.

Klo 9 alkaen: AAMUPÄIVÄ
Kirjoitin tähän päiväkirjablogiin ensin eilisen iltapäivän ja illan ohjelman. Microsoft ToDo -ohjemassa on 9 tehtävää kohdassa "Aiemmin", 7 tehtävää kohdassa "Tänään" ja 5 tehtävää kohdassa  "Huomenna". - Lähetin Hypolle yhtiöni talletustilin lopetusilmoituksen. Avasin sen tilin jo ainakin 15 vuotta sitten, mutta nyt korvaan sen Alisa-pankin säästötilillä. Hypon tilin korko on Prime+0,2% eli nyt 1,2%. Alisan säästötilin korko on 1,95%. Tärkein syy talletuspankin vaihtoon on kuitenkin se, että Hypo ei ota enää yrityksiltä vastaan alle 100.000 euron määräaikaistalletuksia. Tuo alaraja tuli voimaan tänä vuonna. Aiemmin olen tehnyt yhtiöni nimissä siellä määräaikaistalletuksia pienemmillä summilla.

Klo 7.05-9: AAMU
Söin eilen keittämäni kaurasuurimopuuron. Kävin parvekkeella hengittämässä. Katsoin some-uutiset. Ei ollut yhtään sellaista viestiä, mihin minun pitäisi reagoida.  Aamutoimet.  Lopuksi paistoin vielä yhden kananmunan ja söin sen.

Lauantai 29.4.2023

Klo 21-23: YHTIÖNI PANKKIASIOIDEN SUUNNITTELUA
Luonnostelin viestit, jotka aion lähettää Hypolle ja Alisalle viimeistään tiistaina, joka on toukokuun ensimmäinen arkipäivä.

Klo 18-20: KARAVAANARIELÄMÄÄ KOTIPIHALLA
Vaimoni ja hänen isänsä poistuttua lepäsin pari tuntia autossa sängyn päällä.

Klo 16 jälkeen: KORSON ja HEUREKAN kautta KOTIIN.
Ajoimme Korsoon ja sieltä edelleen Peijaksen sairaalan luo, missä halusin nähdä sen vieressä olevan, paljon julkisuutta saaneet Foibekartanon. Sen kerrotaan olevan "Hyvän elämän yhteisö, joka tuo iloa asukkaidensa arkeen ja juhlaan. Yhteisössä asuu noin 300 ikäihmistä ja lukuisia lemmikkejä." Katsoimme sitä aluetta kuitenkin vain kaukaa autosta Peijaksen sairaalan luota, mistä sinne näytti johtavan vain kävelytie. Sieltä ajoimme Heurekan pysäköintialueelle, missä söimme vaimoni laittamat lämpimät eväät (nakit ja pelmenit).

Klo 14-16: LEMMINKÄISEN KALLIOLLA
Olimme siellä juuri oikeaan aikaan ja näimme 30 lentokoneen laskeutumisen. Niitä tuli muutaman minuutin välien ja ajoittain kaksi rinnakkain laskeutuen rinnakkaisille kiitoradoille. Münchenin kone joutui tekemään ruuhkan vuoksi odotuslenkin Suomenlahdella. Suurimmat  Airbus 350 -koneet tulivat Bangkokista, New Yorkista, Amsterdamista ja Los Angelesista. Kuulimme myös Hornetin nousun, mutta sitä emme nähneet. Niitä oli kuulemma kaksi Vantaalla. En ole vielä tutkinut auton tuulilasikameran muistikortilta, näkyykö siinä yhtään lentokonetta. Vaimoni kiipesi mainitulle kalliolle ja on julkaissut somessa ainakin yhden siellä kuvaamansa videon. Minä pysyin hänen isänsä kanssa auton luona ja autossa. Koneruuhkan jälkeen joimme autossa kahvit donitsien kera.

Klo 12 alkaen: ILTAPÄIVÄ
Iltapäivän ohjelmassa on eväsretki autolla vaimoni ja hänen isänsä kanssa. Kohteena on ensin laskeutuvien lentokoneiden katselupaikka "Lemminkäisen kallio" ja sen jälkeen muita heitä kiinnostavia kohteita sillä suunnalla. Kokeillaan, saako auton pysäköidyksi niin, että tuulilasikamera kuvaisi laskeutuvat koneet. Joka tapauksessa napsin tavallisella kameralla yksittäisiä kuvia. Toivotaan vain, että koneet laskeutuvat nyt pohjoisen suunnasta, missä olemme.  Muuten emme näe niitä ollenkaan.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Kassleria ja vihreää salaattia. Ruokajuoma unohtui. Myöhemmin pieni murukahvi kahden pienen Pågen -kanelipuustin kanssa.

Klo 10.15-11: AAMUPÄIVÄ
Aamutoimet. Skannasin eiliseltä "ajokorttilääkäriltä" saamani todistukset pöytäkoneen kiintolevylle ja drive.google.comiin. Hän antoi saman todistuksen kahtena erilaisena kappaleena, joista toinen on tarkoitettu annettavaksi Trafille ja toinen jää itselle. Trafille ei tarvitse kertoa terveystarkastustietoja, joten siinä tulosteessa se lomakkeen alue on tyhjä. Skannauksen ajaksi laitoin siihen tyhjään kohtaan lääkärin keltaiselle muistilapulle kirjoittaman suosituksen "Verenpainesuositus  135/85". - Microsoft ToDo -ohjelmassa on 9 tehtävää kohdassa "Aiemmin" ja 3 tehtävää kohdassa "Huomenna". Kohdassa "Tänään" oli aamulla 3 tehtävää, mutta olen tehnyt niistä jo kaksi.

Klo 5.50-8.15: AAMU
Keitin puuron kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista. Sen valmistumista odotellessa jaoin jo aiemmin laatimani sivun www.svision.net viikkopäivityksen yhteen Google-ryhmään ja kahteen Facebook-ryhmään. Sitten menin takaisin nukkumaan.

Perjantai 28.4.2023

Klo 16.30-18: PANKKISUHTEIDEN UUDELLEENJÄRJESTELY
Sain Alisa Pankki Oyj:stä tekstiviestin, jonka mukaan yhtiöni on hyväksytty pankin yritysasiakkaaksi. Hakemuksen käsittelyn arvioitiin kestävän 1-3 arkipäivää, mutta siihen tarvittiin vain yksi vajaa työpäivä! Pidin heti yhtiöni hallituksen kokouksen, jossa päätin yhtiön pankkisuhteiden uudelleen järjestelystä. Avasin Alisa Pankissa säästötilin. Samalla oli pakko avata myös käyttötili. Molemmat tilit ovat palvelumaksuttomia. Siirrän sinne rahaa vasta kahden viikon kuluttua yhden määräaikaistalletuksen erääntyessä.

Klo 15-16.30: APPENI SYNTYMÄPÄIVÄ
Kävin kakkukahvilla vaimoni isän luona, jolla on tänään syntymäpäivä.

Klo 12-15: LÄÄKÄRINTARKASTUS AJOKORTIN UUDISTAMISEKSI
Lähdin matkaan bussilla hyvissä ajoin. Lääkärintarkastus kesti tunnin. Sain Trafia varten todistuksen, joka puoltaa ajokortin jatkamista. Oikean silmän näkö ilman silmälaseja on jo "siinä ja siinä", mutta molempien silmien yhteisnäkö on riittävä auton ajamiseen ilman silmälaseja. "Laiskanläksyä" sain verenpaineen vuoksi: Minun pitää nyt nostaa verenpainelääkkeen annostusta ja mitata kahden viikon kuluttua verenpaine taas 4 päivänä ja viedä tulokset terveyskeskukseen.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Pääruokana vaimoni keittämä herkullinen siskonmakkara-kasviskeitto. Juomana tomaattimehu ja vähän myöhemmin pieni murukahvi.

Klo 7-10: AAMU
Suoritin vielä yhden kerran verenpaineen mittauksen "ajokorttilääkärille", jonka vastaanotolle menen tänään. Sitten söin eilisen kaurasuurimopuuron ja yhden paistetun kananmunan. Kävin parvekkeella hengittämässä ja siirryin työhuoneeseen tietokoneen ääreen. Täydensin ja allekirjoitin lääkärille annettavan lomakkeen "Esitiedot ajokyvyn arviointia varten". Skannasin itselleni kopion siitä ja verenpainemittauksista. Sitten aamutoimet ja puhtaiden alusvaatteiden etsintä lääkärintarkastusta varten. 

Torstai 27.4.2023

Klo 21: VERENPAINEEN MITTAUS
Kun olen lopettanut tämän kirjoittamisen ja sulkenut tietokoneen, suoritan nukkumaan mennessä viimeiset "ajokorttilääkärin" määräämät verenpaineen mittaukset 15-16/16. Mielenkiintoista nähdä onko saunassa käynnillä vielä tuntien jälkeen näkyvää vaikutusta verenpaineeseen.

Klo 19-20: TUTUSTUMINEN ALISA PANKKIIN
Jatkoin jo aiemmin aloittamaani tutustumista helsinkiläiseen Alisa Pankkiin. Tarkoitukseni on tutustua siihen nyt sisältäpäin asiakkaana. Sitä varten jätin asiakkuushakemuksen, jonka käsittelyyn he tarvitsevat muutaman arkipäivän. Sen jälkeen voi käyttää pankkipalveluja netin kautta.  Heidän systeeminsä vaikuttaa erinomaiselta ja talletuskorot ovat huipputasoa. Ellei mitään huolestuttavaa ilmaannu, aion lopettaa omistamani osakeyhtiön pankkisuhteen Hypoon ja siirtyä käyttämään Alisaa. Yhtiön käyttötilin pidän ainakin toistaiseksi edelleen Nordeassa.

Klo 17-18: TERVEISIÄ SAUNASTA!
Jokaviikkoinen saunavuoro taloyhtön saunassa.

Klo 12 alkaen: ILTAPÄIVÄ
Microsoft ToDo -ohjelmassa on nyt 9 tehtävää kohdassa "Aiemmin", 5 tehtävää kohdassa "Tänään" ja 5 tehtävää kohdassa "Huomenna". Tänään klo 14 alkaen pitää katsoa Orpon tiedotustilaisuutta, joka ei ole tuolla tehtävälistallani, sekä käydä myöhemmin saunavuorolla taloyhtiön saunassa. 

Klo 10-11.30: AAMUPÄIVÄ ja RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Suoritin ensin aamutoimet ja sitten söin tänään erääntyvän Saarioisen annoksen  "Häränmurekepihvi ja kermaiset kasvikset". Juomana tomaattimehu ja vähän myöhemmin pieni murukahvi sekä pala Lidlin vaaleaa leipää. - Luulin, että Orpo pitää klo 11 alkaen tiedotustilaisuuden, jossa hän kertoo, mitkä puolueet hän kutsuu hallitusneuvotteluihin. Odotin sitä ruokapöydän ääressä kannettava Chromebook-tietokone avattuna, mutta silloin näytettiinkin vain RKP:n kansanedustajien saapumista omaan ryhmäkokoukseensa. Orpon tiedotustilaisuus alkaneekin vasta klo 14. - Aloin kirjoittaa tätä.

Klo 6.25-8: AAMU
Aloin heti herättyäni keittää puuroa kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista. Sen valmistumista odotellessa suoritin "ajokorttilääkärin" määräämät verenpaineen mittaukset 13-14/16.  Kävin parvekkeella hengittämässä ja jatkoin nukkumista.


Keskiviikko 26.4.2023:

Klo 22: VERENPAINEEN MITTAUS
Suoritin "ajokorttilääkärin" määräämät verenpaineen mittaukset 11-12/16.

Klo 20-21: S-MARKETISSA
Kun olin poikkeuksellisesti autolla liikkeellä, tulin kotiin S-marketin kautta. Ostin sieltä sellaisia ruokatarvikkeita, jotka yleensä käyn ostamassa rollaattorilla. Vaimoni haki ne ystävällisesti kärryllään autolta kotiin.  - Pysäköintialueella tapasin sattumalta taloyhtiömme hallituksen jäsenen, joka kertoi yhtiömme ajankohtaisista ongelmista.

Klo 18-20: HSY ONGELMAJÄTTEIDEN KERÄYSAUTOLLA
Eilen meidän lähellä kävi Kierrätyskeskuksen auto, joka otti vastaan hyvää käyttökelpoista tavaraa. Tänään tulevat HSY:n Sortti -autot, jotka ottavat vastaan mm. sähkö- ja metalliromua sekä ongelmajätteitä. Tarjoan heille autoni turvakameran vanhaa akkua, muutamia pieniä sähkölaitteita ja paristoja. 

Klo 11.30-17: ILTAPÄIVÄ
Kirjoitin ensin tätä. Sen jälkeen korjasin yhden aiemmin julkaisemani web-sivun, jossa oli virheellinen tieto.  Katsoin Lemmen viemästä tuoreen jakson 4020, jossa eilisessä jaksossa alkanut saksalais-turkkilainen hääjuhla jatkui. Siellä tanssittiin mm. sellaista mukavaa turkkilaista tanssia, missä miehet tanssivat ensin suurena joukkona naisten katsellessa kauempaa. Lopuksi naiset menevät mukaan tanssiin. - Olisin ollut nyt valmis aloittamaan taloyhtiön toiminnantarkastuksen, mutta en ole saanut vielä nähtäväksi mitään pyytämiäni asiakirjoja. - Säätiön tilintarkastajan lasku saapui. Laitoin sen heti maksuun ja kirjasin kirjanpitoon. - Söin puoli purkkia huomenna erääntyvää maksalaatikkoa ja vaimoni tekemää tuoretta salaattia, juomana tomaattimehu. 

Klo 11-11.30: NOPEA RUOKATAUKO - Mahlzeit!
Ruokana paistettu kassler, keitetty peruna ja tuoretta kotimaista kurkkua. Juominen unohtui. Jälkiruokana pieni murukahvi vaalean leipäpalan kanssa tietokoneen ääressä.

Klo 7-11: AAMUPÄIVÄ - ORIENTOITUMISTA
Luin some-uutiset. Henkilökohtaisia sähköposteja tai muita viestejä ei ollut. Vastasin yhdessä Facebook-ryhmässä julkisesti esitettyyn kysymykseen. Pakkasin lähtövalmiiksi tavarat, jotka vien illalla autoon. Kahviveden keitän kyllä vasta hiukan ennen lähtöä ja vien termospullossa autoon, niin ei tarvitse siellä nestekaasupulloa avata. - Microsoft  ToDo -ohjelmassa on tälle päivälle 9 tehtävää kohdassa "Aiemmin", 4 tehtävää kohdassa "Tänään" ja 1 tehtävä kohdassa "Huomenna". Tämän viikon erityisenä stressin aiheena oli taloyhtiön toiminnantarkastus, mutta se lykkääntyy nyt jostakin minusta riippumattomasta syystä, kun en ole vielä saanut isännöitsijätoimistosta pyytämääni aineistoa tutkittavaksi.

Klo 6-7: AAMU
Suoritin "ajokorttilääkärin" vaatimat verenpaineen mittaukset nro 9-10/16. Söin pian vanhenevaa mysliä (ALPEN - No Added Sugar Swiss Style Muesli). Merkitsin tuoreen myslin ostamisen jo S-Marketin ostoslistalle, jotta sitä on varmasti kaapissa silloin, kun ei ole aikaa keittää kaurasuurimopuuroa.  - Yritin jatkaa nukkumista siinä kuitenkaan onnistumatta. 


Tiistai 25.4.2023:

Klo 20 jälkeen:  VERENPAINEEN MITTAUS
Pitää muistaa vielä ennen nukkumaan menoa suorittaa "ajokorttilääkärin" vaatimat verenpaineen mittaukset nro 7-8/16.

Klo 17.30-19: KARAVAANARIELÄMÄÄ KOTIPIHALLA
Nautin matkailuauton ihanuudesta suorittaen pieniä järjestelyjä ja leväten sängyn päällä kevyen peiton alla. Sain Facebookiin minulle ennestään tuntemattoman Alisa Pankki Oyj:n mainoksen, josta avautui heidän web-sivusto. Sitä luettuani harkitsen vakavasti ryhtymistä heidän asiakkaaksi sitten kun Hypossa erääntyy yhtiöni määräaikaistalletus joulukuuussa. Hypo maksaa yleensä parhaat korot, mutta heillä ei ole verkkopankkia yritysasiakkaille. 

Klo 16-17.30: KIERRÄTYSKESKUKSEN KERÄILYAUTOLLA
Kävin viemässä pienen laatikollisen tavaroita Kierrätyskeskuksen keräilyautoon, joka käy tässä meidän lähellä kaksi kertaa vuodessa  ottamassa vastaan käyttökelpoista tavaraa. 

Klo 14-15.30: LEMMEN VIEMÄÄ
Katsoin pitkästä aikaa yhden jakson (4019) tv-sarjasta "Lemmen viemää" (Sturm der Liebe).  Siinä oli saksalaisen miehen ja turkkilaisen naisen häät, joissa yhdistyi molempien maiden tapoja.  - Sitten tein sarjan etenemisen edellyttämät merkinnät valokuva-albumiin ARD4.

Klo 12-14: ILTAPÄIVÄ - VALMISTAUTUMISTA KIERRÄTYSKESKUKSEN AUTOLLE
Pakkasin pieneen laatikkoon tavarat, jotka aion tänään viedä Kierrätyskeskuksen keräysautoon. Se on tässä meidän lähellä tänään klo 17 alkaen. Microsoft ToDo-ohjelmassa on nyt ruokatunnin jälkeen 9 tehtävää kohdassa "Aiemmin", 4 tehtävää kohdassa "Tänään" ja 2 tehtävää kohdassa "Huomenna".  

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ruokana vaimoni paistama kassler ja hänen tekemä salaatti sekä keitetty peruna. Juomana tomaattimehu ja myöhemmin pieni murukahvi.

Klo 7.40-10:  AAMU - MANKELI
Suoritin "ajokorttilääkärin" määräämät verenpaineen mittaukset 5-6/16. Yläpaine olikin ensimmäisellä mittauksella yllättävän korkea (158 mmHg), mutta 5 minuuttia myöhemmin jo hiukan alempi. Söin nopeasti eilisen kaurasuurimopuuron ja paistetun kananmunan, suoritin aamutoimet ja menin taloyhtiön pesutupaan mankeloimaan illalla pesemääni pyykkiä, joka oli yön kuivaushuoneessa. Meillä on uusi mankeli, jota käytin ensimmäisen kerran maaliskuussa. Silloin joku ei ollut lukenut seinällä olevasta käyttöohjeesta, kuinka siinä tela vapautetaan eri tavalla kuin aiemmassa mankelissa, vaan oli repinyt liinan melkein poikki. Sitäpaitsi se liina oli epäkäytännöllisen lyhyt. Tein siitä silloin huoltoyhtiölle vikailmoituksen. Nyt siinä on uusi, edellistä paljon pidempi ja vahvempi liina, joka ei katkea vetämällä.


Maanantai 24.4.2023:

Klo 19-21: PESUTUVASSA
Varaan yleensä taloyhtiön pesutuvan joka kuukauden 25. päivän illaksi, mutta koska huomenna on siihen aikaan muuta menoa, aikaistin pyykin pesua yhdellä päivällä.

Klo 17: VERENPAINEEN MITTAUKSET 
Suoritin "ajokorttilääkärin" tälle viikolle määräämät verenpaineen mittaukset 3-4/16 ongelmitta.

Klo 12 alkaen: ILTAPÄIVÄ
Keräsin kahteen isoon IKEA-kassiin pyykit, jotka aion pestä tänä iltana taloyhtiön pesutuvasssa.  - Sitten laadin ja lähetin taloyhtiömme isännöitsijälle ja kirjanpitäjälle aineistopyynnön toiminnantarkastusta varten. Sen jälkeen lähetin isännöitsijälle ja hallitukselle kysymyksen, millä aikataululla he aikovat lähettää osakkaille yhtiökokouskutsun, jonka liitteenä pitää olla laatimani toiminnantarkastuskertomus. Korostin viestissä sitä, että minulle pitää jättää vähintään viikko työskentelyaikaa sen jälkeen, kun olen saanut tilinpäätöksen ja muun pyytämäni aineiston tarkastettavaksi.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Pääruokana vaimoni juuri paistama kassler, keitetty peruna ja hänen tekemänsä tuore salaatti. Juomana tomaattimehu ja myöhemmin pieni murukahvi.

Klo 9-11: AAMUPÄIVÄ
Aamutoimet. Laitoin tämän päiväkirjablogin ajan tasalle. Lisäsin yhden valokuvan verkkoalbumiin ARD 4.

Klo 6-8: AAMU
Keitin puuroa kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista, söin siitä puolet ja yhden paistetun kananmunan. Klo 6.30 alkaen yritin mitata verenpaineen kolme kertaa, mutta jokaisella kerralla mittarin näyttöön tuli vain virheilmoitus "E4". Mittausten aikana se käynnistyi monta kertaa uudelleen ja lisäsi painetta niin, että se teki jo kipeää ja näytöllä oli korkeimmillaan lukema "300". Harmistuneena mietin, mitä tekisin. Noin klo 8 yritin vielä kaksi kertaa mitata verenpaineen. Silloin se onnistui ja sain normaalit lukemat. Sen jälkeen yritin vielä jatkaa nukkumista siinä kuitenkaan onnistumatta.

Viikon 17/2023 avaus:
Nyt alkavalla viikolla on jokaiselle päivälle ikäviä velvollisuuksia. Kerron niistä kunkin päivän kohdalla. Päiväkohtaisiin tehtävälistoihin merkitsemieni tehtävien lisäksi minun pitää saada taloyhtiön toiminnantarkastusta varten pyytämäni aineisto ja aloittaa sen käsittely. Kaiken huippu on, että joku ulkomaalainen terveyskeskusläääkäri, joka oli saanut tehtäväkseen määritellä, mitä tutkimuksia pitää tehdä ennen perjantaiksi sovittua terveyskeskuslääkärin vastaanottoa ajokortin uudistamista varten, on vaatinut, että minun pitää mitata verenpaine neljänä edeltävänä päivänä 2 kertaa aamulla ja 2 kertaa illalla eli yhteensä 16 mittauskertaa! Keneltäkään muulta tuntemaltani henkilöltä ei ole sellaista vaadittu ajokortin uudistamiseksi. Minulla on verenpainelääkitys ja siihen liittyvä seuranta Malmin sisätautipoliklinikalta, mutta sieltä en voi pyytää lääkärintodistusta ajokorttia varten.