2023-08-18

Viikko 32/2023

Tämä raportti kertoo vuoden 2023 kalenteriviikosta 32, joka alkoi maanantaista 7.8.2023 ja päättyi sunnuntaihin 13.8.2023. Dokumentoin eri päivien tapahtumia tälle sivulle siten, että tuorein sisältö on ylimpänä. Linkistä http://timontti.ahjos.info/Viikot/2023/32-23.html avautuu sama sisältö siten, että sivu alkaa maanantai-aamusta ja tuorein sisältö on alimpana. Kirjoitan tuoreen tekstin aina ensin tähän blogiin ja kopioin sen vasta hiukan myöhemmin tuolle toiselle sivustolle.

Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.

Koko tämän viikon kuvauksen kirjoitin vasta viikkoa myöhemmin lyhyistä muistiinpanoista, joissa ei ollut juurikaan muita kellonaikoja kuin heräämisaika.


Sunnuntai 13.8.2023:
  • Kirjoitin viikon 31 päiväkirjablogiin maanantain ja tiistain osuuden (31.7.-1.8.2023).

  • Katsoin myöhemmin suorana ISTV-lähetyksenä edellä mainitusta puoluekokouksesta myös uudelle kaudelle puheenjohtajaksi valitun Riikka Purran linjapuheen. Kiinnitin huomiota siihen, että hän käytti edelleen sanaa "konteksti" eikä korvannut sitä suosittelemallani sanalla "asiayhteys".

  • Katsoin suorana ISTV-lähetyksenä Perussuomalaisten puoluekokouksesta sen osan, missä Jussi Halla-aho valittiin puolueen presidenttiehdokkaaksi. 

  • Kirjoitin Pentille Baltimoreen viestin otsikolla "Läheisten kuolemat ja oma elämä". Lähetin siitä kopion myös muulle sähköpostiryhmälle (= Heikki ja Tuula). 

  • Heräsin klo 5:27. Söin puuroannoksen 3/3 ja lääkkeet.  Kävin suihkussa taloyhtiön saunassa ja menin  sitten "Camping Suvikujalle" eli taloyhtiön pysäköintipaikalla olevaan matkailuautooni. Paistoin siellä nestekaasuliedellä kananmunan, jonka söin Perheleipuri Salosen kahden pienen graham-sämpylän ja murukahvin kanssa.

Lauantai 12.8.2023:
  • Latasin TranscendElite-ohjelman uuden version ja sillä kopiot Drive.google.com -tiedostoista tileiltä timo.ahjos ja timo.3589...   Onneksi avasin tiedoston, mihin olin joskus kirjoittanut ohjeen Drive-tiedostojen kopioinnista tuolla ohjelmalla. Olin välillä unohtanut koko asian ja luullut, että Google-Takeout -tiedostot sisältävät kopion myös Drive-tiedostoista.

  • Latasin ulkoiselle levylle Google-Takeout -tiedostot tililtä timo.3589...

  • Kirjoitin ja julkaisin viikon 31 päiväkirjablogin avaustekstin.

  • Julkaisin Svision.netin viikkopäivityksen ja laadin seuraavan viikon päivityksen viimeistelyä vaille valmiiksi. 

  • Kävin autossa aamukahvilla ja paistoin siellä yhden kananmunan, jonka söin Perheleipuri Salosen kahden pienen graham-sämpylän kanssa. Vein autosta kierrätykseen tyhjentyneet kahvi- ja creamer-purkit. Toin autosta kotikäyttöön kaksi  2,5 dl Valio HYLA Kevytmaito -tölkkiä, joiden "Parasta ennen" -päivä on 3.9.2023.

  • Heräsin vasta klo 8:10. Söin puuroannoksen 2/3 ja aamulääkkeet.

Perjantai 11.8.2023:
Hyvä päivä: Sain pitkästä aikaa paljon kirjoitetuksi ja vaimonikin oli tyytyväinen ravintolakäyntiimme, vaikka "söi itsensä kipeäksi".  (Jälkiruokana oli makeaa suklaa-moussea, mitä ei olisi kannattanut ottaa kovin paljon jos ollenkaan.)

  • Klo 22:30-01:00 kopioin kotona pöytätietokoneella viikon 30 päiväkirjablogin Googlen blogspot-palvelimelta käänteisessä järjestyksessä Ahjos.infoon.

  • Chromebookiin tuli illalla iso käyttöjärjestelmäpäivitys, jonka otin vastaan autossa älypuhelimen mobiilinettiyhteydellä.

  • Katsoin kirjastosta varaukseni tilanteen 426/576.  Varaus koskee Martti J. Karin ja Antero Holmilan kirjaa "Miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii". Sitä kirjaa on pääkaupunkiseudun kirjastoissa 97 kappaletta.

  • Kirjoitin autossa viikon 30 päiväkirjablogin Googlen blogspot-palvelimelle. Jaoin linkin Facebookissa kavereille.

  • Kävin vaimoni kanssa lähiravintolassa lokalfoodbar.fi syömässä lounaaksi paneroitua kampelaa ym.  Sen päälle menin autoon ruokalevolle.

  • Heräsin klo 7:10. Söin illalla keittämästäni puurosta annoksen 1/3, paistetun kananmunan ja aamulääkkeet. Sitten kävin taloyhtiön saunassa aamupesulla ja jatkoin klo 8 nukkumista sängyn päällä päivävaatteissa.

Torstai 10.8.2023:
  • Keitin perjantain aamupuuron kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista ja Valio Kiehu -maidosta jo torstai-iltana ja jätin sen yöksi keraamiseen pataan kannen alle hautumaan..

  • Lähetin Riikka Purralle sähköpostiviestin, jossa ehdotin, että hän käyttäisi puheessaan sanan "konteksti" asemesta sanaa "asiayhteys". En odottanut viestiini vastausta, mutta hän vastasi ja perusteli siinä, että "konteksti" on laajempi kuin pelkkä "asiayhteys". Vastasin vielä siihen, että myös sanan "asiayhteys" voi ymmärtää laajemmin ja mielestäni poliitikon on hyvä käyttää sanoja, jotka äänestäjä ymmärtää.  Kerroin itsekin varmistaneeni googlaamalla sanan "konteksti" merkityksen.  Viikonloppuna katsoin suorana ISTV-lähetyksenä hänen puheensa, jossa hän edelleen käytti sanaa "konteksti".

  • Selvitin Heikki-serkulleni sähköpostitse hänen kysymänsä asian erään jakamani Youtube-videon musiikista. Kerroin hiukan laajemminkin videoitteni musiikeista koko sähköpostiryhmälle Heikki-Pentti-Tuula.

  • En voinut viettää päivää autossani, koska vaimoni lähti sillä isänsä kanssa ruokaostoksille Alppikylän tai Tammiston Lidliin.

  • Heräsin klo 6:30. Syötyäni puuroannoksen 3/3, paistetun munan ja aamulääkkeet menin takaisin nukkumaan klo 7:20.   

Keskiviikko 9.8.2023:
Olen merkinnyt muistiinpanoihini sanan "Lomapäivä" tämän päivän kohdalle. En kuitenkaan käynyt missään kauempana kuin taloyhtiön pysäköintialueelle pysäköidyssä matkailuautossani.
  • Iltapäivällä vaimoni kävi tervehtimässä minua autossa.

  • Lämmitin autossa nestekaasuliedellä paistinpannussa kannen alla vaimoni minulle eilen tekemän lounasannoksen (kassler-pihvi ja riisi). 

  • Vastasin autossa Pentin kysymyksin taloyhtiöasioista. 

  • Kävin suihkussa taloyhtiön saunassa.

  • Heräsin klo 6:20. Söin yhden paistetun kananmunan, aiemmin keittämästäni kaurasuurimopuurosta annoksen 2/3 ja aamulääkkeet (D-vitamiini, verenpainelääke, magnesiumsitraatti). 

Tiistai 8.8.2023:
  • Vaimoni teki minulle lounasruoan valmiiksi huomista varten, kun ilmoitin, että vietän huomisen päivän autossa ja syön lounaan siellä.

  • Sähköpostiryhmässä Tuula-Heikki-Pentti jatkui keskustelu eilen avaamastani aiheesta.

  • Luvatun ja viranomaisten varoittaman "trooppisen" ukkosmyrskyn piti alkaa tänään, mutta meilläpäin emme saaneet sellaisesta muuta havaintoa kuin että tuulen voimakkuus oli ajoittain 8 metriä sekunnissa. Taivas oli puolipilvinen, yhtään salamaa en nähnyt enkä yhtään ukkosen jyrähdystä kuullut. Ei myöskään missään vaiheessa yhtään satanut.

  • Heräsin klo 7:30. Keitin puuroa kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista ja Valio Kiehu -maidosta. Syötyäni siitä annoksen 1/3, paistetun kananmunan ja aamulääkkeet menin takaisin nukkumaan klo 8:16. 

Maanantai 7.8.2023:
  • Viranomaiset olivat varoittaneet maanantaina alkavasta ukkosmyrskystä, mutta nyt ilmoitettiin, että se alkaakin vasta tiistaina.

  • Kirjoitin sähköpostiryhmälle Tuula-Heikki-Pentti aiheesta "Kell onni on, se onnen kätkeköön". Siitä alkoi syvällinen keskustelu aiheesta.

  • Silitin vaimoni edellisenä torstaina Lidlistä minulle ostamat kolme yöpukua, jotka hän oli käynyt taloyhtiön pesutuvassa pesemässä puhtaiksi tehdaspölyistä.  

  • Heräsin klo 5:45. Söin aiemmin keittämäni kaurasuurimopuuron loppuun (annos 3/3) ja yhden paistetun munan, otin aamulääkkeet ja menin takaisin nukkumaan klo 7:20.

Viikon 32/2023 avaus:
Tällä viikolla piti jatkua asuntomme saunan ja pesuhuoneen täysremontti. Purkuvaihe tuli valmiiksi jo viikon 30 torstaina. Sen jälkeen viikoilla 31-32 ei tapahtunut yhtään mitään, koska taloyhtiö ei ollut vielä päättänyt, kuka urakoitsija saa rakennusvaiheen urakan. (Kirjoitan tätä vasta viikon 33 lopulla.) Lähetin aikataulukysymyksen sähköpostitse taloyhtiön isännöitsijälle ja tekniselle isännöitsijälle, joista kumpikaan ei vastannut viikon 32 loppuun mennessä mitään.

Nyt ei siis edelleenkään ole mahdollista tehdä mitään kesälomamatkaa, koska meiltä voidaan milloin tahansa odottaa saunan ja sen pesuhuoneen uudelleen rakentamista koskevia materiaalivalintoja. Marraskuussa kolhittu matkailuautomme odottaa edelleenkin Saksasta jo silloin tilattuja varaosia ja se pitäisi korjata ennen lokakuista katsastusta.

Vietän melko paljon aikaa taloyhtiön pysäköintialueelle pysäköidyssä matkailuautossa, missä minulla on kannettava Chromebook-tietokone. Sillä on helppo kirjoittaa tätä blogia Googlen blogspot.com -palvelimelle, mutta vaikea kopioida tekstiä AHJOS.INFO -sivustolle. Näin ollen jälkimmäinen sivusto voi olla enemmän ajastaan jäljessä, jos en jaksa enää iltaisin työstää tekstiä kotona pöytätietokoneella.