2023-08-28

Viikko 33/2023

Tämä raportti kertoo vuoden 2023 kalenteriviikosta 33, joka alkoi maanantaista 14.8.2023 ja päättyi sunnuntaihin 20.8.2023. Dokumentoin eri päivien tapahtumia tälle sivulle siten, että tuorein sisältö on ylimpänä. Linkistä http://timontti.ahjos.info/Viikot/2023/33-23.html avautuu sama sisältö siten, että sivu alkaa maanantai-aamusta ja tuorein sisältö on alimpana. Kirjoitan tuoreen tekstin aina ensin tähän blogiin ja kopioin sen vasta hiukan myöhemmin tuolle toiselle sivustolle.

Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.

Koko tämän viikon kuvauksen kirjoitin vasta 2 viikkoa myöhemmin lyhyistä muistiinpanoista, joissa ei ollut juurikaan muita kellonaikoja kuin heräämisaika. Muista syömisistä kuin aamupuurosta ja sen yhteydessä paistamastani kananmunasta en tehnyt muistiinpanoja. 


Sunnuntai 20.8.2023:
 • Kävelin "Koivukujalla" Malmin sairaalapuistossa ja join autossani taloyhtiön pysäköintipaikalla O'Boy-kaakaota Perheleipuri Salosen graham-sämpylän kanssa.

 • Aloitin tekstitiedoston  "Tuotetilaukset" laadinnan.  Laadin sen Drive.google.comissa ja lähetin sen luonnostasoisena PDF-tiedostona kylpyhuoneurakoitsijalle ja vaimolleni. Siihen kirjoitan täsmällisesti kaikki materiaalivalintamme. Siinä on päiväys ja merkintä "Keskeneräinen". Täydennän tekstiä sitä mukaa kun suunnitelmat tarkentuvat ja toteutuvat.

 • Heräsin klo 6:40. Söin illalla keittämästäni kaurasuurimopuurosta annoksen 1/3 ja yhden paistetun kananmunan. Klo 7:55 menin takaisin nukkumaan nauttien lepopäivästä. 

Lauantai 19.8.2023:
 • Viikon idea: Keitin aamupuuron jo illalla! Aamulla tekee yleensä mieli syödä puuro heti eikä odottaa sen valmistumista, joka kestää noin tunnin: Ensin lämmitän keraamisessa padassa sähkölieden maksimilämmöllä 4 dl Valio Kiehu -maitoa kiehuvaksi. Sitten lisään 1 dl kaurasuurimoita ja huuhdon mitan 1 dl kylmällä vedellä, jolloin maito lakkaa hetkeksi kiehumasta. Kun se alkaa taas kiehua, säädän lämmön 5/12:ksi ja jätän puuron siihen 39 minuutin ajaksi. Lopuksi ripottelen siihen hiukan suolaa, sekoitan, sammutan sähkön ja jätän puuron kannen alle hautumaan vähintään 10 minuutiksi. Kun keitän sen illalla, jätän sen hautumaan koko yöksi. Aamulla syön siitä annoksen 1/3 ja laitan loput pienessä pyöreässä metallipurkissa jääkaappiin seuraavina aamuina syötäväksi. Näin valmistettu puuro on mielestäni erittäin herkullista ja lukemani mukaan myös terveellistä. Syön sen sitten Valio Kevytmaidon kanssa ja laitan lautaselle "voisilmäksi" Becel Oliivia. 

 • Vaimoni piirsi paperille pesuhuoneen kalustussuunnitelman, josta keskustelimme.

 • Kotiin tultuani kuulin vaimoltani, että virolainen mies ei tulekaan sunnuntaina jatkamaan remonttia, koska "pomo oli kieltänyt".  Se oli meille helpotus, koska jotenkin vieraan miehen läsnäolo asunnossa kuitenkin haittaa rentoutumista, vaikka hän ei varsinaisesti mitenkään häiritse vaan tekee omaa työtään saunassa ja pesuhuoneessa.

 • Testasin uutta SD-kortinlukijaa. Chromebookissa se toimi hyvin. Motorola/Android -älypuhelimessa muut tiedostotyypit näkyivät hyvin paitsi tuulilasikameran kuvaamat AVI-tiedostot. Puhelimessani ei siis ole ohjelmaa, joka osaisi näyttää sen tyyppisiä tiedostoja. Latasin Google Play -kaupasta yksitellen kolme eri ohjelmaa, joiden luvattiin näyttävän myös AVI-tiedostoja tai konvertoivan niitä MP4-tiedostoiksi, mutta mikään niistä ei näyttänyt tuulilasikameran tekemiä AVI-tiedostoja. Poistin ne ohjemat puhelimestani. Loppujen lopuksi on tärkeintä, että kyseisiä videoita voi katsoa autossa Chromebookin 15,6" näytöllä.

 • Söin lounaaksi Atrian valmisannoksen "Metsästäjän pihvi sienikastikkeella" Saarioisen raikkaan kasvissalaatin kanssa. Atrian annos oli tarkoitettu lämmitettäväksi mikrossa, mutta yhtä hyvin sen voi lämmittää paistinpannulla kannen alla. Mielestäni pannulla siitä tulee jopa parempaa kuin mikrossa, joka tunnetusti hiukan pilaa kaikkia liharuokia.

 • Vastasin Pentin Baltimoresta lähettämään sähköpostiviestiin.

 • Kylpyhuoneen remonttimies oli ilmoittanut tulevansa työhön klo 9. Minä poistuin sitä ennen autooni. Keitin siellä nestekaasulla aamukahvin, paistoin yhden kananmunan ja söin kaksi Perheleipomo Salosen pientä graham-sämpylää. Ne ovat hyvän makuisia ja lisäksi siitä käteviä, että valmiiksi leikatun sämpylän puolikkaalla voi pyyhkiä hyväpintaisen paistinpannun niin puhtaaksi, että sitä ei tarvitse vedellä pestä.

 • Heräsin klo 6:08. Söin toissa-aamuna keittämästäni kaurasuurimopuurosta annoksen 3/3.  Kävin aamupesulla taloyhtiön saunassa. 

Perjantai 18.8.2023:
 • Kylpyhuoneremontti jatkui tällä viikolla joka paivä. Vietin paljon aikaa matkailuautossani talon pysäköintipaikalla.  Remonttia tekevä virolainen mies kysyi, saako hän tulla työhön myös lauantaina ja sunnuntaina. Annoimme luvan kuultuamme, että hän ei tee silloin sellaisia töitä, jotka häiritsevät naapureita.

 • En yleensä tee muistiinpanoja aterioista, mutta tämän päivän kohdalle olen merkinnyt, että vaimoni teki erityisen herkullista kampela-sipuli-ruokaa, jota söin keitettyjen perunoiden kanssa.

 • Kävin S-marketissa ostamassa ruokatarvikkeita ja noutamassa siellä olevasta Postin pakettiautomaatista Verkkokauppa.comista tilamaani SD-kortinlukijan, jolla voi katsoa autossa tuulilasikameran kortille tallentuneita videoita älypuhelimella tai kannettavalla tietokoneella. Tietokoneella voin kopioida kiinnostavia videonpätkiä kovalevylle ja lähettää niitä suoraan esim. Googlen palvelimelle, Facebookiin tai Youtubeen. Minulla oli vastaavanlainen SD-kortinlukija aiemminkin, mutta se varastettiin, kun autoon murtauduttiin. Siinä oli micro-USB-liitin, mutta tämä uusi on USB-C-liitäntäinen. Nykyisessä älypuhelimessani ja autossa käyttämässäni Chromebook-tietokoneessa on USB-C-portti.

 • Kirjoitin viikon 32 päiväkirjablogin sekä Googlen blogspot-palvelimelle että Ahjos.infoon. Jaoin sen linkin Facebook-kavereilleni ja sähköpostiryhmälle Heikki-Pentti-Tuula.

 • Viimeistelin ja jaoin sivustoni Svision.net viikkopäivityksen yhteen Google-ryhmään ja kahteen Facebook-ryhmään. Laadin seuraavan viikon päivityksen viimeistelyä vaille valmiiksi.

 • Totesin eläkkeeni tulleen jo tilille, koska sen normaali maksupäivä, joka on kuukauden 20. päivä, sattuu nyt sunnuntaiksi.

 • Heräsin klo 6.03. Söin eilen aamulla keittämästäni kaurasuurimopuurosta annoksen 2/3. 

Torstai 17.8.2023:
 • Lähetin isännöitsijälle ja tekniselle isännöitsijälle kopion kirjoittamastani muistiosta keskiviikkoaamuisesta tapaamisestamme urakoitsijan kanssa.

 • Vaimoni toi Lidlistä yllätystuliaisina autoon minulle ja isälleen karjalanpiirakoita ja mansikkajäätelötuutteja.

 • K-Raudasta poistuessamme huomasin Vantaanportin Lidlin mainoskyltin ihan siinä lähellä. Menimme vaihtelun vuoksi sinne, kun tarkoituksemme oli käydä seuraavaksi Tammiston Lidlissä. Vaimoni meni kauppaan ja minä jäin hänen isänsä kanssa autoon. Tilasin siinä odotellessa Gigantin verkkokaupasta 6 kpl ladattavia C-kokoisia akkuparistoja työvaloon, jonka akut eivät enää lataudu kunnolla. Olin ostanut ne Malmin Lidlistä 4.1.2013 eli jo yli 10 vuotta sitten. Ne olivat Tronic-merkkisiä, mikä lienee Lidlin oma tuotemerkki.  K-Raudassa yksi kahden ladattavan Varta C-akkupariston pakkaus olisi maksanut yli 19 euroa, mutta Gigantin verkkokaupasta sillä hinnalla sai kolme sellaista pakkausta Duracell-merkkisiä akkuparistoja.

 • Kävimme uudelleen K-Rauta Vantaanportissa kuvaamassa halvemmat lattialaatat. Olin hintaa katsomatta valinnut edellisenä päivänä lähes 70 €/m2 hintaiset lattialaatat pelkästään sillä perusteella, että myyjän mukaan ne kuuluivat liukkaudenestoluokkaan R10. Kotona päädyimme kuitenkin siihen, että meille kelpaa alle 40 €/m2 hintaiset liukkaudenestoluokan R9 lattialaatat. Sormella tunnustellen niiden karheudessa ei tuntunut eroa, mutta R10-laatan pinta on karheampi. 

 • Lähetin isännöitsijälle ehdotukseni ylimääräisen yhtiökokouksen pöytäkirjan tekstiksi koskien pysäköintialueen eräitä vieraspaikkoja koskevaa asiaa, jonka olen pyytänyt kokouksen esityslistalle.

 • Heräsin klo 6:00. Keitin puuroa kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista ja söin siitä annoksen 1/3 ja yhden paistetun kananmunan. Kävin aamupesulla taloyhtiön saunassa.

Keskiviikko 16.8.2023:
 • Kävin vaimoni kanssa K-Rauta Vantaanportissa valitsemassa kylpyhuonelaattoja ja kalusteita. Seinä- ja lattialaattojen valinnassa saimme pätevän myyjän apua ja teimme lopulliset valinnat. Se olikin kiireellisin asia. Katsoimme toisen myyjän opastuksella allaskaappeja ja pesualtaita, hyllykaappeja yms. Otimme esitteet mukaan, mutta emme vielä tehneet lopullisia valintoja.

 • Otin talteen S-pankissa lopettamani Tuottotilin viimeisen tiliotteen. 

 • Jaoin Facebookin Malmi -ryhmässä 16.8.2015 kuvaamani Youtube-videon "F18-Hornet Malmin taivaalla" https://www.youtube.com/watch?v=NtI7X6MtLNQ

 • Kylpyhuoneurakoitsija tuli yllättäen jo klo 7:50. Kävimme (urakoitsija, vaimoni ja minä) keittiön pöydän ääressä pitkässä keskustelussa läpi remontin aikataulun, kiireelliset osakkaan tehtävät, vähemmän kiireelliset osakkaan tehtävät, saunan ja pesuhuoneen kalustoa koskevat toivomukset sekä muut asiat, joista keskusteltiin, mutta päätöksiä ei vielä tehty. Kirjoitin tapaamisesta muistion ja lähetin sen sähköpostina urakoitsijalle ja vaimolleni tarkastettavaksi. Lisäsin siihen vielä pari päätettävää asiaa, joista ei vielä keskusteltu.

 • Heräsin klo 5:50. Söin toissapäivänä keittämästäni kaurasuurimopuurosta osan 3/3 ja yhden paistetun kananmunan.

Tiistai 15.8.2023:
 • Nukuin noin klo 18-19:35. Sen jälkeen kävin valokuvaamassa pesuhuonetta.

 • Kylpyhuoneremontti jatkui putkimiehen toimesta. Hän asensi valkoisia muoviputken näköisiä putkia, joiden sisällä on kuitenkin kupariputki. Aiemmin vesi on tullut alakerrasta pesualtaan alle, missä on avattava luukku. Siitä on mennyt rakenteiden sisäiset putket suihkuun, pesukoneen hanaan sekä pesuhuoneen ja saunan lämpöpattereihin. Koko sauna+pesuhuone on rakennettu aikanaan jossakin Forssan lähellä Palkki-konsernin tehtaassa, tuotu sieltä rekka-autolla Helsinkiin ja nostettu nostokurjella paikalleen. Putkimies asensi nyt useita valkoisia putkia, jotka menevät sieltä lavuaarin alta pesuhuoneen kattoon, missä on toiset sulkuventtiilit. Sieltä niitä jatketaan myöhemmin kevyen välikaton yläpuolella eri käyttöpisteiden kohdalle, missä ne tulevat pinta-asennuksina ylhäältä alas. Saunan patterin putket tulee pesuhuoneessa ylhäältä alas ja menee sitten seinän läpi saunaan. Nuo asennukset tehtäneen viikolla 35.

 • Sain Alisapankista sähköpostiviestin, jossa ilmoitettiin, että he ovat nostaneet Säästötilin koron 3,25 %:in. Minulla ei ole siellä henkilökohtaista tiliä. Yhtiölläni kyllä on.

 • Nordea ei ilmoita määräaikaistalletusten korkoja edes Kauppalehden toimittajalle. Ne saa tietää vain verkkopankissa sille rahamäärälle, mikä kysyjällä on juuri sillä hetkellä jollakin tietyllä Nordean tilillä sijoitettavissa. Käytin nyt tilaisuutta hyväkseni ja kokeilin, paljonko Nordea maksaisi korkoa eri pituisille määräaikaistalletuksille: 3 kk 1,3%, 6 kk 2,7%, 12 kk 2,7%,  24 kk 2,5%, Joustotalletustili 2,4%. Avasin tietyn suuruisen Joustotalletustilin, jolle annoin nimeksi "EloJousto". Se on saman suuruinen kuin toukokuussa tekemäni "ToukoJousto". Loput S-pankista siirtämästäni summasta siirsin Dansken Turvatilille, jonka korko on tällä hetkellä 2,762%. Vaikka Nordea maksaa huonompaa korkoa, minulla on muita syitä pitää asiakassuhteeni siellä tietyllä tasolla.

 • S-pankissa erääntyi marraskuussa tekemäni määräaikaistalletus, jonka olin tehnyt 9 kuukauden ajaksi vuosikorolla 1,3274%. Se oli siihen aikaan hyvä korko. Aamulla totesin jo ennen kello kuutta, että S-pankki oli siirtänyt erääntyneen määrän korollisella Tuottotilille, jonka korko ei ole kuitenkaan yhtä hyvä kuin mitä eräät muut pankit maksavat. Siirsin ensin erääntyneen pyöreän summan Nordeaan Etutilille. Ilmoitin Tuottotilin lopetettavaksi siten, että tilin saldo ja kertynyt korko siirretään S-pankissa käyttötilille, joka on samalla S-ryhmän bonusten etutili.

 • Heräsin klo 5:40. Söin eilen keittämästäni kaurasuurimopuurosta annoksen 2/3 ja yhden paistetun kananmunan. Kävin aamupesulla taloyhtiön saunassa.

Maanantai 14.8.2023:
 • Esitin Facebookin Malmi-ryhmässä kysymyksen "Onko Malmilla kaikki, mitä ihminen tarvitsee?" Kerroin siinä käyneeni kesän aikana kolme kertaa Malmin ulkopuolella, koska täällä ei ole: 1) Pankin tallelokeroita, 2) Normaalikokoista Lidliä, 3) Motonetia. Avauksestani alkoi keskustelu, johon tuli kahdessa tunnissa 37 kommenttia ja kaikkiaan yli 100 kommenttia. Ehkä hauskin niistä oli: "Mies voi lähteä Malmilta, mutta Malmi ei lähde miehestä."

 • Kirjoitin lyhyistä muistiinpanoista viikon 31 päiväkirjablogin. Jaoin sen Facebook-kavereilleni ja sähköpostiryhmälle Heikki-Pentti-Tuula.

 • Kävin vaimoni kanssa tutkimassa huoneistosaunamme yksityiskohtia ja suunnittelimme, minkälaiseksi sen haluamme. 

 • Kylpyhuoneurakoitsija soitti. Hän kertoi saaneensa jatkourakan ja että remontti jatkuu huomenna. Hän kysyi, aloitetaanko kello 7:30 vai 8. Sovittiin, että aloitetaan klo 8 ja että töitä tehdään klo 8 ja klo 18 välisenä aikana.

 • Heräsin klo 6:40. Keitin puuroa kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista ja söin siitä annoksen 1/3 sekä yhden paistetun kananmunan.

Viikon 33/2023 avaus:
Kaksi viikkoa tauolla ollut asuntomme "kylpyhuoneremontti" (= sauna ja sen pesuhuone) jatkui ilman ennakkoilmoitusta tällä viikolla. Siihen liittyen minulta ja vaimoltani odotettiin tällä viikolla pitkävaikutteisia päätöksiä erilaisista tuote- ja materiaalivalinnoista. Se aiheutti meille kovan stressin.

Marraskuussa kolhittu matkailuautomme odottaa edelleenkin Saksasta jo silloin tilattuja varaosia ja se pitäisi korjata ennen lokakuista katsastusta.