2023-11-08

Viikko 43/2023

Tämä raportti kertoo vuoden 2023 kalenteriviikosta 43, joka alkoi maanantaista 23.10.2023 ja päättyi sunnuntaihin 29.10.2023. Dokumentoin eri päivien tapahtumia tälle sivulle siten, että tuorein sisältö on ylimpänä. Linkistä http://timontti.ahjos.info/Viikot/2023/43-23.html avautuu sama sisältö siten, että sivu alkaa maanantai-aamusta ja tuorein sisältö on alimpana. Kirjoitan tuoreen tekstin aina ensin tähän blogiin ja kopioin sen vasta hiukan myöhemmin tuolle toiselle sivustolle.

Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.

Akuutin korona-sairauden (Covid-19?) vuoksi olen kirjoittanut tämän tekstin vasta viikolla 45 aiemmin tekemistäni lyhyistä muistiinpanoista.

Sunnuntai 29.10.2023:
 • Nukuin koronaa sairastaen lyhyin tauoin koko päivän. Kuumetta ei ollut, mutta oli yskää, lihaskipua ja aivojen väsymystä. Jossakin vaiheessa siirsin kelloja kesäajasta normaaliaikaan. Illalla keitin puuron aamuksi kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista.

 • Näin "F-unen" nro 172, missä olin helikopterissa Gotlannissa. Dokumentoin sen sivulle https://timontti.ahjos.info/F-uneni/2023_F-unet_166-.html .

 • Heräsin klo 5:39. Kuumemittari näytti 36,0º C. Kävin parvekkeella hengittämässä. Söin puuroannoksen 3/3, ehkä myös paistetun kananmunan, ja jatkoin nukkumista.

Lauantai 28.10.2023:
 • Kirjoitin Ilkka Koppelomäen viikkosuunnittelulomakkeelle kiitollisuuden aiheeksi sen, että meillä on hyvät palvelut lähellä, mukaan luettuna tiheä bussiyhteys  kotiovelta Malmin asemalle ja Ala-Malmin torille, missä on mm. Yliopiston apteekki. Malmin S-market on sopivan kävelymatkan päässä kotoa luonnonkaunista koivukujaa pitkin, jonka varrella on tasaisin välimatkoin 4 penkkiä. Myös Malmin sairaalan takaportti on saman "Koivukujan" varrella.

 • Muuten nukuin koko päivän.

 • Kotona joimme vaimoni kanssa Halloween-leivoskahvit. Olin ostanut S-marketista sellaiset leivokset, jollaisia emme olleet aiemmin nähneet. Siinä oli samanmakuinen pohja kuin Runebergin tortuissa, mutta sen päällä Halloween-aiheinen suklaapeite.

 • Kävin bussilla  Ala-Malmilla Yliopiston apteekissa ostamassa vaimolleni eilen Malmin sairaalan päivystyksessä määrätyn reseptilääkkeen. Paluumatkalla jäin bussista S-marketin pysäkillä. Kävin siellä ostoksilla ja kävelin kotiin "Koivukujaa" pitkin. Istuin Malmin sairaalan kohdalla penkillä ja vietin Ilkka Koppelomäen suositteleman "Onnellisuusminuutin", mistä hän on juuri julkaissut kirjan: https://www.adlibris.com/fi/kirja/onnellisuusminuutti-9789523841277

 • Heräsin klo 8:10. Kävin parvekkeella hengittämässä, söin puuroannoksen 2/3 ja ehkä yhden paistetun kananmunan, jonka jälkeen menin takaisin nukkumaan.  Nousin ylös klo 10:40, jolloin kuumemittari näytti 36,1º C. 

Perjantai 27.10.2023:
 • Muuten nukuin koko päivän.

 • Kahden vikailmoitukseni jälkeen Maisassa ollut virhe korjattiin. Korjauksen jälkeen se ei tarjonnut minulle influenssarokotuspaikaksi enää Malmin terveysasemaa vaan Pukinmäen entisen terveysaseman, joka on nyt yksi keskitetyistä rokotuspisteistä. Siellä ensimmäinen vapaa aika oli tiistaina 14.11.2023, kun rokotukset aloitetaan jo maanantaina 6.11.2023.  Samalla kertaa annetaan sekä korona- että influessarokotuksia. Tilasin vain influenssarokotuksen, koska koronarokotuksen saa ottaa vasta 3 kuukauden kuluttua korona-sairaudesta, jota parhaillaan sairastan.

 • Vaimoni lähti isänsä kanssa Malmin sairaalan päivystykseen. Onneksi minun oireeni ovat lievemmät eikä ole tarvetta mennä päivystykseen. Ainoana varsinaisena lääkkeenä olen juonut Orion Pharman mustaherukan makuista Posivil zink - kuumajuomajauhetta, joka sisältää sinkkiä ja C-vitamiinia. Lisäksi olen pitänyt yöllä kurkun lämpimänä kaulaliinalla.

 • Tarkastin autoni katsastustiedot Traficomista ja tallensin ne Drive.google.comiin kansioon OMA TALOUS. Onneksi siellä ei ollut enää mitään merkintää siitä, että auto oli ollut pari päivää ajokiellossa, kun sitä ei ollut katsastettu määräaikana.

 • Iltapäivällä autokorjaamon asiakaspalvelija soitti ja ilmoitti, että autoni on valmiina noudettavaksi, katsastettuna, pestynä ja kaikki työt tehtyinä. Katsastuksessa oli huomautettu, että takana olevat suuntavilkkuvalot ovat väärän väriset, koska polttimoiden värillinen pinnoite oli osittain ironnut.  Polttimot oli vaadittu vaihdettaviksi kuukauden kuluessa ja ne on nyt jo vaihdettu. Minun ei tarvitse maksaa mitään. Korikorjaus kustannetaan autoa kolhineen vastapuolen liikennevakuutuksesta. Itse tilaamani kaasulaitteiden vuosihuollon sekä katsastuksen korjaamo antaa minulle hyvityksenä kohtuuttoman pitkäksi venyneestä korjaamoajasta.

 • Mittasin lämmön kuumemittarilla ensin klo 8:20, jolloin se näytti 34,8º C, ja uudelleen klo 8:40, jolloin lämpö oli 35,4º C.  Nousin ylös vasta klo 10, jolloin kävin parvekkeella hengittämässä sekä söin puuroannoksen 1/3 ja paistetun kananmunan.

 • Yritin yöllä varata Maisassa ajan influenssarokotukseen, mutta systeemi ei toiminut oikein. Keskustelin siitä Facebookissa tuttujeni kanssa, jotka olivat onnistuneet rokotusajan varaamaan. Minulla oli ongelmana, että Maisa tarjosi minulle rokotuspaikaksi vain Malmin terveysasemaa, jossa ei ollut yhtään rokotusaikoja, koska se ei toimi nyt rokotuspisteenä.

Torstai 26.10.2023:
 • Merkitsin Ilkka Koppelomäen viikkosuunnittelulomakkeelle kiitollisuuden aiheiksi, että sain sairaudestani huolimatta hoidetuksi monta tärkeää asiaa ja että muistin ensimmäisen vaimoni syntymäpäivän, vaikka sitä ei ollut ToDo-listallani.

 • Keitin aamuksi puuroa kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista.

 • Vakuutusyhtiö IF ei ollut aiemmin reagoinut lähettämääni sijaisautopyyntöön ja siitä muistutukseen, mutta nyt he ilmoittivat maksavansa minulle seisontapäiväkorvauksen saatuaan korjaamolta tiedon korjaamopäivistä.

 • Imuroin asunnon, kahta pientä huonetta lukuunottamatta.

 • Peruutin saunavuoromme taloyhtiön saunassa marraskuun alusta alkaen.

 • Kävin bussilla Postin uudella pakettiautomaatilla Ala-Malmilla osoitteessa Malminkaari 9 noutamassa DNA:n verkkokaupasta uutta GPS-paikanninta varten ostamani prepaid-kortin. Olin pyytänyt sen meitä lähellä S-marketissa olevaan pakettiautomaattiin Ylä-Malmille.

 • Lähetin ensimmäiselle vaimolleni onnitteluviestin 75-päivän johdosta. 

 • Heräsin klo 6. Kuumemittari näytti 35,8º C. Kävin parvekkeella hengittämässä. Söin puuroannoksen 3/3 ja ehkä paistetun kananmunan.

Keskiviikko 25.10.2023:
 • Merkitsin Ilkka Koppelomäen viikkosuunnittelulomakkeelle kiitollisuuden aiheeksi, että olen saanut nukkua paljon ja koronaoireeni ovat melko lieviä.

 • Olin varannut taloyhtiön pesutuvan illaksi klo 19-21 ja mankelin seuraavaksi aamuksi klo 8-10, mutta en lähtenyt sairaana peruuttamaan varauksiani enkä myöskään käyttänyt niitä. Siellä on sellainen sääntö, että ellei pesutuvan varannut ota sitä haltuunsa 30 minuutin kuluessa varatun ajan alkamisesta, muut saavat käyttää sitä.

 • Katsoin uteliaisuuttani Traficom.fi -sivustolta tiedot autostani, jonka katsastuksen määräaika oli  päättynyt edellisenä päivänä 24.10.2023. Sieltä tuli heti esille selvä teksti: "Auto on ajokiellossa. Autoa ei ole katsastettu." Meille jäi tuossa vaiheessa pelko, joka myöhemmin osoittautui aiheettomaksi, jääkö auton historiaan pysyvästi merkintä, että se on ollut välillä ajokiellossa. Sellainen merkintä pakottaisi myyntitilanteessa selittämään, miksi auto oli pitkään korjaamolla, mikä puolestaan voisi vaikuttaa auton myyntihintaan. Silloin epäiltäisiin, että auto oli pahasti kolaroitu, eikä kukaan uskoisi, että auto oli vähäisten asunto-osan naarmujen vuoksi kuukauden korjaamolla

 • Vastaanotin Yliopiston apteekkiin edellisellä viikolla tekemämme tilauksen. Siinä ei ollut muuta koronaan liittyvää kuin yksi viiden sylkinäytteestä otettavan kotitestin pakkaus.

 • Heräsin klo 6:33, kuumemittari 36,6º C. Kävin parvekkeella hengittämässä. Söin puuroannoksen 2/3 ja paistetun kananmunan.  Sitten menin takaisin nukkumaan.

 • Aamuyöllä näin "F-unen" nro 171, missä tapasin tv-sarjasta tutun hahmon. Dokumentoin unen myöhemmin sivulle https://timontti.ahjos.info/F-uneni/2023_F-unet_166-.html

Tiistai 24.10.2023:
 • Merkitsin Ilkka Koppelomäen viikkosuunnittelulomakkeelle kiitollisuuden aiheeksi, että Viikin Prismasta tilaamamme ruokatarvikkeet ovat aina tulleet täsmälleen tilauksen ja maksukuitin mukaisesti. Aina ei kaikkia tilaamiamme tuotteita ole ollut saatavissa, mutta sellaiset tuotteet on jätetty pois tai korvattu antamiemme ohjeiden mukaisesti, joita on joskus kysytty puhelimitse. 

 • Taloustutkimuksesta soitettiin ja kysyttiin, voisinko käyttää muutaman minuutin erääseen tutkimukseen. Vastasin myöntävästi. Ensimmäinen kysymys: "Onko teillä auto käytettävissä?". Vastasin myönteisesti enkä kertonut, että autoni oli silloin jo neljättä viikkoa korikorjaamolla. Hän totesi, että sitten en kuulu sen tutkimuksen kohderyhmään, kiitti ja sulki puhelimen.

 • Joskus iltapäivällä vastaanotin ja tarkastin Viikin Prismasta tuodun ruokatarviketilauksemme (5 pahvilaatikollista 226,13 eurolla).

 • Nukuin koko aamupäivän ja jopa normaalisti klo 11 alkavan ruokatuntini ohitse.

 • Heräsin klo 4:00. Kuumemittarin lukema 37,3º C. Kävin parvekkeella hengittämässä, söin puuroannoksen 1/3 ja paistetun kananmunan. Menin takaisin nukkumaan klo 6:46.

Maanantai 23.10.2023:
 • Muuta en sitten jaksanut tehdä vaan nukuin lyhyitä taukoja lukuunottamatta koko päivän. Illalla keitin aamuksi puuroa kansanedustaja Kinnarin kaurasuurimoista.

 • Kirjoitin päiväkirjablogiin edellisen viikon (42) keskiviikon lopun ja torstain.

 • Täydensin vaimoni kanssa edellisenä päivänä laatimaamme ruoka-kauppatilausta S-kaupat.fi -palvelussa.  Valitsemme siellä ostokset aina Viikin Prisman valikoimasta, vaikka nykyisin tarjolla on myös Pukinmäen S-marketin valikoima. Meillä on sellainen mielikuva, että S-marketissa on suppeampi valikoima ja osittain kalliimmat hinnat kuin Prismassa. Toisaalta olen kyllä myös huomannut, että Viikin Prismassa ei ole kaikkia niitä tuotteita, joita olen tottunut ostamaan Malmin S-marketista.

 • Soitin Pukinmäen kirjastoon. Sain kuulla vain puhelinvastaajasta kirjaston aukioloajat kolmella kielellä ja siihen puhelu päättyi. Kukaan ihminen ei siis vastannut. - Sitten soitin Malmin kirjastoon. Siellä puhelimeen vastasi oikein ystävällinen nainen, joka pidensi kirjani laina-aikaa vielä neljällä viikolla todeten, että hän voi sen tehdä, kun kirjaan ei ole varauksia. Olin jo ennen puhelua itsekin todennut, että kyseistä kirjaa oli viidessä kirjastossa hyllyssä heti lainattavissa. Lopuksi hän toivotti minulle paranemista.

 • Minulla erääntyi kirjastossa yhden kirjan laina-aika. Koska olin uudistanut sen lainauksen verkon kautta jo viisi kertaa, sitä ei voinut enää verkon kautta uudistaa, vaan se piti joko palauttaa tai käydä kirjastossa uudistamassa. Pitkään mietin, lähdenkö sairaana rollaattorin kanssa kävellen Pukinmäen kirjastoon.

 • Heräsin klo 5:55, kävin parvekkeella hengittämässä, mittasin onko kuumetta: 37,1ºC. Syötyäni puuroannoksen 3/3 menin klo 9 takaisin nukkumaan. Päiväkirjablogi oli aamulla 4,5 päivää ajasta jäljessä.


Viikon 43/2023 avaus:

Koronatartuntamme todettiin tätä viikkoa edeltäneenä sunnuntaina 22.10.2023, koskien siis minua, vaimoani ja hänen isäänsä, joka asuu kanssamme samassa talossa. (Oma isäni kuoli aikanaan 22.10.1971.)

Tällä viikolla nukuin normaalin yöunen lisäksi myös kaikki päivät siten, että keräsin voimia vain aivan pakollisten tehtävien suorittamiseen. Yleensä aina jonkin yhden asian toimittamisen jälkeen menin takaisin nukkumaan.

Monta kuukautta työn alla ollut asuntomme kylpyhuoneremontti tuli urakoitsijan osalta täysin valmiiksi, mutta meidän tehtäväksi jäi vielä saunan seinäpaneelien viimeistely saunasuoja-aineella sekä puuvalmiina asennetun saunan oven käsittely samalla aineella ja sen varustaminen kahvoilla. Niitä emme ole päässeet ostamaan, kun marraskuussa kolhittu autoni on ollut syyskuun lopusta alkaen korikorjaamolla. Pyytämääni sijaisautoa vakuutusyhtiö ei myöntänyt. Auton omatoiminen vuokraaminen olisi hankalaa, kun en tiedä, kuinka pitkän ajan kuluttua oma autoni on taas käytettävissä.