2024-04-01

Viikko 14/2024

Tämä raportti kertoo vuoden 2024 kalenteriviikosta 14, joka alkoi maanantaista 1.4.2024 ja päättyi sunnuntaihin 7.4.2024. Muutin tämän blogin sivujen esitystapaa 19.1.2024 alkaen siten, että tuorein päivä on edelleen ylimpänä, mutta kunkin päivän sisällä tapahtumat etenevät nyt ylhäältä alaspäin. Linkistä http://timontti.ahjos.info/Viikot/2024/14-24.html avautuu sama sisältö siten, että sivu alkaa maanantai-aamusta ja tuorein sisältö on alimpana. Kirjoitan tuoreen tekstin aina ensin tähän blogiin ja kopioin sen vasta hiukan myöhemmin tuolle toiselle sivustolle.

Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.

Lukijan oletetaan tietävän ennestään pysyvällä sivulla Selitykset kerrotut asiat (päivitetty 2.4.2024, "Päivän pohteet" päivitetty 31.3.2024).

Sunnuntai 7.4.2024:
PÄIVÄN POHDE: Taloushallinto. HTML-kieliset sivustot. Viikkoraportointi.
 • Ensimmäiseksi laitoin perustamani säätiön kirjanpidon ajan tasalle. Yhtiön kirjanpito oli jo tätä ennenkin ajan tasalla.

 • Sitten tallensin Master Card -luottokorttitilin huhtikuussa erääntyvän laskun pöytätietokoneelle kansioon OMA TALOUS. 

 • Tallensin myös esitäytetyn veroilmoituksen samaan kansioon ja totesin, että mahdollisten korjausten on oltava perillä viimeistään tiistaina 21.5.2024. 

 • Aloin valmistella isänöitsijälle lähetettävää aineistopyyntöä taloyhtiön toiminnantarkastusta varten.

 • Lähetin isännöitsijälle ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle ensin kysymyksen kevään aikataulusta. Puheenjohtaja vastasi nopeasti ja sain tietää, että hallituksen tilinpäätöskokous pidettiin tällä viikolla ja yhtiökokous pidetään keskiviikkona 15.5.2024. Minulla on siis runsas 2 viikkoa aikaa suorittaa toiminnantarkastus.

 • Totesin, että viime vuonna saamani käyttäjätunnus isännöintitoimiston tietojärjestelmään toimii edelleen ja pystyn sillä katsomaan suurimman osan toiminnantarkastusta varten tarvitsemastani aineistosta. Lähetin isännöitsijälle pyynnön, että minulle lähetetään ne luettelemani asiakirjat, joita en sieltä saa. Tärkeimmät sieltä puuttuu eli tilinpäätös, toimintakertomus sekä hallituksen kokousten ja yhtiökokousten pöytäkirjat. Varsinaisen toiminnantarkastuksen voin aloittaa vasta ne saatuani.

 • Viikon 14 kaikki päivät merkitsin vihertävällä värikoodilla.

Lauantai 6.4.2024:
PÄIVÄN POHDE: Asunnon siivous.
 • En tehnyt muuta asunnon siivoukseen kuuluvaa kuin vein tiistaina eteiseen keräämäni kassillisen poistettavia atk-tarvikkeita, vanhojen puhelinliittymien ohjeita yms. sekajätteiden syväkeräilysäiliöön.

 • Kävin sittenkin vielä läpi työhuoneessani yhden vaatekaapiksi suunnitellun kaapin pohjalla olevien laatikoiden sisällöt. Sieltä löytyi mm. se Lidlistä ostamani videokaappaaja (Video Grabber), jota etsin muutama päivä sitten. Se on vanhempaa tekniikkaa kuin nyt ostamani, joka alkoi toimia Windows 11 -koneessa ilman mitään ajureiden asennuksia. Tuon Lidlin myymän tuotteen mukana tuli ohjelma-cd-levy ja muistaakseni sen ohjeessa neuvottiin asentamaan levyllä oleva ajuri ennen Windowsin käynnistystä.
MUITA ASIOITA:
 • Minua jäi eilen illalla vaivaamaan se, että en saanut kahdelta vanhalta VHS-nauhalta tietokoneelle kopioimaani tiedostoon kuvaa ja ääntä toistumaan keskenään synkronoidusti vaan niiden väliin jäi häiritsevä viive. Videokaappausohjelman tukifoorumilla kukaan ei ollut vastannut esittämään kysymykseen, millä asetuksella saisin äänen kuvan kohdalle. Yritin aamupäivällä yhtä itse keksimääni konstia, mutta sekään ei toiminut.

 • Kotilounaan syötyäni kävin rollaattorin kanssa kävellen S-marketissa. Jokin aika sitten kävimme Puuilossa ostamassa yhden CR 2450 -tyyppisen nappipariston autossa olevaan Parklite-pysäköintikiekkoon. Puuilossa yksi sellainen Varta-merkkinen paristo maksoi 3,99 euroa. Sitä ennen olin tutkinut Lidlin nappiparistot ja todennut, että heidän valikoimassa ei ole tuollaista paristoa. Vasta tänään huomasin, että meidän lähimmästä S-marketista saisi kahden sellaisen Varta-merkkisen pariston pakkauksen 4 eurolla!

 • Kauppareissun jälkeen kokeilin videon kopiointia VHS-nauhalta vielä hiukan toisin ja nyt se onnistui toivomallani tavalla ilman viivettä kuvan ja äänen välillä. Kirjoitan tähän muistiin, kuinka sain sen toimimaan:

 • OBS-ohjelman kohdassa "Äänen lisäominaisuudet" valitsin "Videokaappauslaite: Äänen tarkkailu: Tarkkailu ja ulostulo". En käynnistänyt ollenkaan siinä ohjelmassa "Aloita tallennus", vaan käynnistin ohjelman GOMcam ja suoritin tallennuksen sillä.  Vasta tätä kirjoittaessani huomasin, että OBS-ohjelmassa on äänen lisäominaisuuksissa myös valinta "Synkronoinnin viivästys", missä voi valita viivästykseksi positiivisen tai negatiivisen määrän millisekunteja. Ehkä ongelman voisi korjata sillä! Kokeilen sitä joskus myöhemmin.

 • Tämäkin asia kuuluisi oikeastaan perjantain eikä lauantain ohjelmaan: Otin käyttöön uuden 2 teratavun USB-levyn, josta teen videoarkiston. Tätä kirjoittaessani kopioin sille aikanaan paljon käyttämältäni levyltä kansion TV-DVD, jossa on lähinnä televisiosta DVD-levyille tallentamiani ohjelmia sekä uutisvälähdyksiä ja mainoksia, mutta myös jonkin verran videokameralla kuvaamiani videoita. Siinä on näköjään 319 tiedostoa, joiden kopiointi kestää 55 minuuttia. Kopiointia häiritsemättä kirjoitan tätä samaan aikaan kannettavalla Chromebook-tietokoneella.

Perjantai 5.4.2024:
PÄIVÄN POHDE: Tekniikka ja tallenteet
 • Tämän aloitin jo eilen iltapäivällä, kun olin noutanut postista Kärkkäiseltä ostamani videokaappajan. Sen kytkentä VHS-naurin SCART-portin ja tietokoneen USB-porttiin oli helppoa. Aiemmin tällaisten tuotteiden mukana tuli usein jokin ohjelma tai ajureita CD-levyllä. Tässä ei sellaista ollut vaan käyttöohjeessa oli osoite, mistä ohjelman voi ladata. Siinä osoitteessa on hyvä portaali valmistajan sivulle, missä on myös FAQ sekä tuki- ja keskustelufoorumi. 

 • Videokaappaajan mukana paperilla tullut käyttöohje on monikielinen ja siinä on myös suomenkielinen osa. Sen mukaan toimien ohjelma oli helppo asentaa ja saada VHS-nauhurilta kuva näkymään, mutta ääni oli ongelma. Suomenkielisessä käyttöohjeessa nevottiin käyttämään tiettyjä englanninkielisiä painikkeita, mutta ohjelmassa kaikki painikkeet ovat suomenkielisiä ja ääntä koskevat säädöt ovat ohjelmassa paljon monipuolisemmat kuin ohjeessa. Ensimmäisissä kokeiluissa ääni tallentui särkyvänä, mutta sain sen kunnolliseksi, kun kytkin ohjelmassa pois sellaiset äänilähteet, joita minulla ei ole (mikrofoni, taustamusiikki, yms).  Jätin ainoaksi äänilähteeksi vain videokaappauslaitteen ja kun pienensin siinä äänen sisääntulovoimakkuuden lähtöarvoa pienemmäksi, ääni alkoi kuulua hyvälaatuisena. 

 • Videokaappaajan ohjelmassa on erittäin monipuoliset säätömahdollisuudet. Yksi päätettävä asia on tallennettavan kuvan resoluutio. Kysyin ChatGPT-tekoälyrobotilta: "Mikä oli kuvan resoluutio, kun nauhoitettiin televisiosta VHS-nauhalle?" Se vastasi, että Euroopassa yleisin oli 333x576 pikseliä. Se oli Standard Definition (SD) -taso, joka oli vallitseva nauhoitustarkkuus VHS:llä. Tuota lähimmät vaihtoehdot OBSstudio-ohjelmassani ovat 568x320 ja 640x360 pikseliä. Otin käyttöön jälkimmäisen, jotta kuva tulee varmasti kokonaisena eikä esim. kuvan alareunassa oleva teksti jää vajaaksi. Silloin kuvan ylä- ja alapuolelle jää kapea nauha, joka ei häiritse katselua. 

 • Tätä kirjoittaessani kopioin Aurinkomatkojen mainoskasettia vuodelta 1985. Olen valinnut ja nimennyt sen testinauhaksi, jonka tallennan nyt kokonaan ennen nauhurin kuvapään puhdistusta. Kun olen saanut tilaamani kuvapään puhdistusnauhan, tallennan saman kasetin uudelleen ja vertaan niiden laatua. Parhaillaan katsomassani nauhoituksessa äänen laatu on moitteeton eikä kuvassakaan ole muuta vikaa kuin että kuvan keskellä on koko ajan kaksi ohutta vaakasuoraa raitaa. Ne eivät olennaisesti häiritse vanhan nauhan katselua. Televisiosta nauhoitetut videot eivät ole koskaan olleet yhtä tarkkoja kuin mitä nykyisillä digitaalisilla teräväpiirtotelevisioilla näkee. - Jotta tietokoneen käyttö ei aiheuttaisi häiriöitä videon kopiointiin, kirjoitan tätä eri tietokoneella eli kannettavalla Chromebookilla.

 • Tuon jälkeen kopioin vielä vanhimman VHS-nauhani, joka oli vuonna 1983 ostamani kannettavan Salora-nauhurin pakkauksessa. Se on vain 60 minuutin pituinen. Siinä on pari tv-ohjelmaa (taikurishow ja dokumentti lääkäriambulanssin toiminnasta) sekä ensimmäiset lyhyet videokamerakuvaukseni työpaikaltani Kansasta ja kotoa. Oli mukava huomata, että kuvassa ei näkynyt sellaisia raitoja kuin Aurinkomatkojen mainoskasetilla. Omissa kuvauksissani oli liian vähän valoa, joten kuva on hämärä, mutta ääni kuuluu hyvin.

 • Kun lopuksi kuuntelin pöytäkoneen kovalevyltä nuo tänään kopioimani videotiedostot, molemmissa ääni tuli pienellä, mutta häiritsevän pitkällä viiveellä kuvan jälkeen. Lisäksi Aurinkomatkojen kasetilta ääni tuli sisään liian kovana, jolloin se murtui. Se on helppo säätää pienemmälle, mutta en vielä tiedä, kuinka viiveen saa poistetuksi.

 • Kysyin ensin ChatGPT-tekoälyrobotilta neuvoa tuohon viiveeseen kuvan ja äänen välillä. Se antoi pitkän vastauksen, mutta en pysty siitä konkreettisesti päättelemään, mitä minun pitäisi tehdä. Liityin sitten videokaappausohjelman tukifoorumille ja kysyin siellä neuvoa. Tutkin kyllä ennen oman kysymyksen lähettämistä, oliko siellä joku muu jo kysynyt samaa asiaa, mutta en löytänyt sellaista viestiä, vaikka siellä on hyvä hakukone.

Torstai 4.4.2024:
PÄIVÄN POHDE: Vaihtelevia tehtäviä. Sauna?
 • Puolen päivän aikaan oli lyhyt tapaaminen perustamani säätiön tilintarkastajan toimistossa Pukinmäessä. Jätin hänelle vuoden 2023 aineiston tarkastettavaksi. 

 • Sieltä ajoin bussilla kodin ohitse Ala-Malmin torille hakemaan Postin pakettiautomaatista Kärkkäisen v erkkokaupasta tilaamani videosiepparin. Tilasin sen Malmin S-marketissa olevaan Postin pakettiautomaattiin, mutta viime aikoina kaikki sinne tilaamani lähetykset on viety uudessa Postin yrityspisteessä Malminkaari 9:ssä olevaan pakettiautomaattiin. Siellä on sellainen pakettiautomaatti, että asiakas saa jo Omapostiin lokeron numeron ja sen avauskoodin. Jokaisen lokeron luukussa on näppäimistö, jolla pitää näppäillä ensin "C", sitten se numerokoodi ja lopuksi "OK". Olen asioinut siellä ennenkin, mutta nyt en saanut lokeroa auki. Onneksi siinä samassa toimistossa on Postin yrityspalvelu. Kävin sieltä pyytämässä apua. Virkailija ei myöskään saanut sitä lokeroa auki minulle lähetetyllä koodilla. Lopulta hän avasi sen sellaisella konstilla, joka on vain henkilökunnan käytössä, ja sain pakettini. Omapostissa ei vielä illalla kotona katsoessani näy, että paketti on jo noudettu vaan kehotetaan noutamaan se viimeistään 9.4.2024.

 • Kotimatkalla jäin bussista pois S-marketin pysäkillä ja kävin ostamassa lisää mämmiä, Salosen aamiaissämpylöitä, Valion 17% Edam-juustoa ja banaaneja. Enempää ostoksia ei olisi pieneen reppuuni mahtunut Kärkkäisen laatikon lisäksi - itse asiassa jouduin kantamaan sämpyläpussin kädessä muovikassissa. Kaupassa ollessani se bussilippu, jonka ostin kotoa Pukinmäkeen lähtiessäni, meni vanhaksi, joten oli pakko kävellä loppumatka kotiin. En nimittäin salli itselleni, että ostaisin arvolipun yhden pysäkinvälin pituista bussimatkaa varten.

 • Kotiin päästyäni tutustuin heti postista noutamaani videosieppariin. Se aihe kuuluu viikko-ohjelmassani perjantaille, joten kerron siitä tarkemmin vasta huomenna.

 • Olin ilmoittautunut klo 17 alkavaan webinaariin taloyhtiön lukituksesta. En jaksanut katsoa sitä vaan lämmitin saunan ja saunomisen jälkeen nukuin taas ehkä puolitoista tuntia. Sen webinaarin voi varmaankin katsoa myöhemmin tallenteena. Sitäpaitsi olen viime vuoden maaliskuussa viimeksi katsonut ja tallentanut samanaiheisen webinaarin.
MUITA ASIOITA:
 • Sain Helsingin Osuuskauppa Elannon tiedotteen osuuskauppavaaleista 10.4.-22.4.2024. Silloin valitaan neljäksi vuodeksi "HOK-Elannon" edustajisto, joka on osuuskaupan ylin päättävä elin. Äänestää voi sähköisesti tai postitse. Tänään saamassani tiedotteessa on kaikkien ehdokkaitten numerot ja nimet. Ehdokkaita on yhteensä 1079. Luin koko nimilistan läpi. En huomannut siinä yhtään henkilökohtaisesti tuntemaani ihmistä. Ajattelin, että sellaista voisin äänestää. Yhden eläkkeellä olevan demari-sairaanhoitajan kanssa olen joskus muutaman sanan vaihtanut. Hän on myös puolueensa enemmistöstä poiketen äänestänyt kaupunginvaltuustossa sen puolesta, että Malmin lentokenttä pysyisi ilmailukäytössä, vaikka ei itse asu Malmilla. Ehkä äänestän häntä (252 Vepsä Sinikka).

Keskiviikko 3.4.2024:
PÄIVÄN POHDE: Kielitaidon kertaaminen tai kartuttaminen (venäjän alkeet).
 • Tänään alla kerrotut muut asiat veivät huomioni kello 20 saakka.

 • En siis ehtinyt opiskella tänään ollenkaan venäjän alkeita. Klo 20:n jälkeen tein kuitenkin jokaviikkoisen testin, osaanko kirjoittaa venäläiset painokirjaimet aakkosjärjestyksessä. Muuten meni oikein, mutta unohdin taas kirjaimen X.  Se pitäisi olla kyllä helppo muistaa suomalaisten aakkosten kohdan ...STUVX... mukaan, joka vastaa СТУФХ, vaikka Х lausutaankin [ha].
MUITA ASIOITA:
 • Surupäivä: Tänään myös meidän pihassa on lippu puolitangossa sisäministeriön suosituksesta eilisen kouluampumisen vuoksi. 12-vuotias kuudesluokkalainen poika ampui aamulla sukulaisensa luvallisella käsiaseella kolmea luokkatoveriaan Tikkurilassa Viertolan koulun Jokirannan opetuspisteessä. Ensimmäisenä ammuttu poika kuoli siihen paikkaan, kaksi osuman saanutta tyttöä loukkaantui hengenvaarallisesti. Poliisi sai ampujan pian kiinni Siltamäessä, ilmeisesti matkalla kotiinsa. Muut osapuolet ovat kantasuomalaisia, paitsi toinen ammutuista tytöistä on Suomi-Kosovo -kaksoiskansalainen.

 • Nordea: Sain nyt lopultakin pitkähkön prosessin jälkeen yhtiöni asiakkuuden Nordeassa lopetetuksi. Se alkoi yli 35 vuotta sitten, kun avasin yhtiölleni käyttötilin Nordean edeltäjäpankissa (Yhdyspankissa) syksyllä 1988. Niinä vuosina, kun toimin yrittäjänä, kaikki toimeksiantoihin liittyvät laskutukset, palkat, arvonlisäverot, veronpidätykset ja muut maksut kulkivat sen tilin kautta. Nyt eläkkeellä ollessa olen tarvinut sitä lähinnä vain varastokopin vuokran maksuun neljännesvuosittain, mistä Nordean perimä palvelumaksu (noin 27 €/kk eli 324 €/vuosi/) on tuntunut turhan suurelta. Viime vuonna avasin asiakkuuden uudessa  Alisa-pankissa, jossa käyttötilistä ei peritä mitään palvelumaksua. Tästä päivästä alkaen yhtiöni kaikki pankkiasiat on keskitetty Alisaan. Aiemmin yhtiölläni oli talletuksia myös Hypo-pankissa, mutta sen asiakkuuden lopetin jo viime vuonna, koska Alisa maksaa talletuksille yhtä hyvät korot, mutta tarjoaa paljon paremman palvelun kuin Hypo. Tämä on samalla myös "kuolinsiivousta". Kuolemani jälkeen yhtiön asioiden hoito on helpompaa, kun pankkiasioita on vain yhdessä pankissa.

 • Sain Googlelta muutamia erillisiä sähkköpostiviestejä, joiden otsikkona oli  "Uusi syy, joka estää sisällön (sivut) lisäämisen hakemistoon".  Niiden mukaan tässä blogissa on yli 230 sellaista sivua, jotka on kyllä indeksoitu, mutta niitä ei nyt ole Googlen hakemistossa. Luin ohjeita, mutta en ymmärtänyt, mitä minun pitäisi korjata.

 • Lopuksi pakkasin alumiinisalkkuun kaikki perustamani säätiön tilintarkastajalle huomenna vietävät asiakirjat. Tulostin ja lisäsin yhteen kansioon vielä Omaverosta kuitin vuoden 2023 veroilmoituksen jättämisestä.

Tiistai 2.4.2024:
PÄIVÄN POHDE: Tarpeettomien tavaroiden tai tiedostojen karsinta.
 • Pääsin aloittamaan tämän vasta klo 13 aikaan. Selvityskohteena on tänään työhuoneeni kiinteässä kaapissa yksi hyllyväli. Sen korkeus on noin 33 cm, leveys noin 58 cm ja syvyys noin 56 cm. Se tila on täpötäynnä erilaista PC-tekniikkaan liittyvää materiaalia 1990-luvulta alkaen, ml. käytöstä poistettujen laitteiden ja puhelinliittyymien käyttöohjeita, omia muistiinpanojani ja 3,5" ohjelmalevykkeitä. - Pelkästään tuosta yhdestä hyllyvälistä roskakori täyttyi ihan kukkuralleen. Sen alapuolella on toinen samankokoinen hyllyväli täpötäynnä lähinnä 3,5" levykkeitä ja CD-levyjä, joilla on PC-ohjelmia. Sen käsittelyn jätän toiseen kertaan. - Tänään käsittelemäni hyllyväli näyttää nyt aiempaa siistimmältä, mutta on vaikea uskoa, että siinä on nyt roskakorillinen vähemmän tavaraa kuin vielä tänään aamupäivällä.
MUITA ASIOITA:
 • Aamupäivällä sovin perustamani säätiön tilintarkastajan kanssa tapaamisen torstaiksi. Laadin säätiön aineistosta vielä puuttuneen käyttöomaisuusluettelon 31.12.2023.

 • Eräs melko yleisesti tunnettu henkilö hyväksyi Facebookissa kaveripyyntöni, jonka lähetin hänelle jo pari-kolme vuotta sitten.

 • Vaimoni tarjoutui parturoimaan hiukseni. Otin tarjouksen heti vastaan, kun ei ollut varmuutta, milloin tarjous on seuraavan kerran voimassa. - Tämän jälkeen kello oli jo 13.

Maanantai 1.4.2024 - Pääsiäismaanantai - Aprillipäivä:
PÄIVÄN POHDE: Muistelmien valmistelu tai viikon erityistehtävien aloitus.
 • Olin saanut Googlelta raportin, jonka mukaan 47 HTML-sivuani ei ole lisätty Googlen hakukoneeseen, koska Googlen mielestä ne ovat kopioita. Google on ilmoittanut parantavansa hakukoneensa toimintaa siten, että se pyrkii näyttämään tiedon alkuperäisen lähteen eikä siitä tehtyjä kopioita. Tässä tapauksessa Google on pitänyt alkuperäisinä tietolähteinä blogiini tahjos.blogspot.com vuodesta 2010 alkaen kirjoittamiani tekstejä ja hakemiston ulkopuolelle jätettyinä kopioina vuodesta 2020 alkaen niistä sivustolle ahjos.info tekemiäni responsiivisia versioita. - Korjasin tilanteen siten, että poistin blogista 47 vanhaa sivua ja jätin uudemmat responsiiviset versiot.

 • Google lähetti nyt tällaisen viestin ja toisen hiukan erilaisen samasta asiasta: "Vahvistamme ongelman (Sivun hakemistotila) korjaukset sivustolla: http://ahjos.info/ Google on alkanut vahvistaa korjauksiasi Sivun hakemistotila ongelmaan, jotka löytyivät sivustoltasi. Indeksoitu, ei tällä hetkellä hakemistossa vaikuttaa tällä hetkellä 46 sivuun, joten tarkastamme erityisesti sellaisia. Vahvistamisessa voi mennä muutama päivä. Lähetämme sinulle viestin, kun prosessi on valmis. Voit seurata edistymistä alla olevasta linkistä."
MUITA ASIOITA:
 • Kuten jokaisen kuukauden vaihteessa, kirjoitan muistiin sivustoillani olevien verkkolaskurien lukemat. Maaliskuun aikana blogeissani oli käyty noin 1700 kertaa ja muilla sivuilla noin 3200 kertaa.  Yhteismäärä on noin 400 pienempi kuin helmikuussa. Nämä ovat alaspäin pyöristettyjä suuntaa antavia lukuja, koska laskurit ottavat huomioon myös omat käyntini, mutta toisaalta monille sivuilleni pääsee hakukoneilla laskurien ohitse. Vanhoja Youtube-videoitani katsottiin maaliskuussa 84 kertaa, yhtään uutta videota en silloin jakanut.

 • Laadin perustamani säätiön tilintarkastajalle lähetettävän viestin, jossa kerroin, että olen nyt valmis tuomaan viestin liitteessä luetellun aineiston tarkastettavaksi. Ehdotan siinä tapaamista torstaiksi 4.4.2024. 

 • Vuorokausirytmini on hiukan sekaisin: Työskentelin yöllä ja taas aamulla klo 7 alkaen. Sitten nukuin klo 12:en. Iltapäivällä taas työskentelin. Sitten taas nukuin ehkä noin 3 tuntia ja heräsin noin klo 20. Jatkoin työskentelyä: Lähetin säätiön tilintarkastajalle laatimani viestin, huomattuani ja korjattuani siinä yhden olennaisen kirjoitusvirheen. (Olin kirjoittanut "tilintarkastuspöytäkirja" kun piti sanoa "tilintarkastuskertomus".)  Ulkona en käynyt koko pääsiäisenä muualla kuin parvekkeella.  

 • En oikein tiedä, millä värikoodilla tämän päivän merkitsisin. Minun piti tänään jatkaa omien kirjoitusteni skannausta vuosilta 1986-87, mutta sitä en tehnyt lainkaan. Vanhojen kirjoitusten poisto blogista tahjos.blogspot.com poistaa ne ehkä parin viikon ajaksi kokonaan Googlen hakukoneesta, mutta sen jälkeen sinne pitäisi tulla niiden parannetut responsiiviset kopiot ilman aiempaa lukijatilastoa - siis nollasta lähtien. Tilintarkastuksen valmistelu on muistelmien julkaisemisen pakollinen tukitoimi. - Merkitsen tämän päivän vihertävällä värikoodilla, vaikka päivä ei täytä vihertävän määritelmää, mutta ei ihan hyödytönkään ollut.

Viikon 14/2024 avaus:
Alkavan viikon ohjelmassa on normaalin viikko-ohjelman ohessa seuraavat toimenpiteet tässä järjestyksessä:
 • Aion hävittää PC-tarvikkeita, joita olen säästänyt 20-30 vuotta.
 • Aion lopettaa Nordeassa yhtiöni asiakkuuden, jonka avasin Nordean edeltäjäpankissa (Yhdyspankissa) syksyllä 1988 eli yli 35 vuotta sitten.
 • Vien perustamani säätiön aineiston vuodelta 2023 tilintarkastajalle tarkastettavaksi.
 • Pääsen kokeilemaan, vieläkö vanhoilta VHS-nauhoilta saa videot kopioiduiksi tietokoneelle. Vanhimmat nauhat ovat vuodelta 1983, jolloin ostin videokameran ja kannettavan VHS-nauhurin.