2024-10-15

Viikko 42 / 2024

Tämä raportti kertoo vuoden 2024 kalenteriviikosta 42, joka alkoi maanantaista 14.10.2024 ja päättyy sunnuntaihin 20.10.2024. Muutin tämän blogin sivujen esitystapaa 19.1.2024 alkaen siten, että tuorein päivä on edelleen ylimpänä, mutta kunkin päivän sisällä tapahtumat etenevät nyt ylhäältä alaspäin. Linkistä http://timontti.ahjos.info/Viikot/2024/42-24.html avautuu sama sisältö siten, että sivu alkaa maanantai-aamusta ja tuorein sisältö on alimpana. Kirjoitan tuoreen tekstin aina ensin tähän blogiin ja kopioin sen vasta hiukan myöhemmin tuolle toiselle sivustolle.

Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista
Lukijan oletetaan tietävän ennestään pysyvällä sivulla Selitykset kerrotut asiat ("Päivän pohteet" päivitetty 22.8.2024), muilta osin 11.5.2024.)

Torstai 17.10.2024:
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Kuntosali. Vaihtelevia tehtäviä.
VIIKON ERITYISTEHTÄVÄ: Säätiön pankkiasioiden siirto Danske Bankista Alisapankkiin.
  • En käynyt kuntosalilla enkä edes ulkona koko päivänä.

  • Tyhjensin säätiön Danske Bankissa olevan maksuliiketilin Alisapankissa avatulle säästötilille siten, että sille jäi vain noin 100 euroa pankin palvelumaksuja varten. Alisapankin säästötilin korko on nyt 2,25%. Dansken maksuliiketili on koroton.

  • Lähetin Danske Bankiin viestin, jossa pyysin lopettamaan maksuliiketilin ja siirtämään tilille palvelumaksujen jälkeen jäävän saldon Alisapankkiin säästötilille. Samalla ilmoitin, että tämä lopettaa säätiön (11 vuotta kestäneen) asiakkuuden Danske Bankissa, mutta pysyn siellä edelleen henkilöasiakkaana.

  • Kävin läpi säätiön sopimuskansion ja siirsin siitä kaikki Danske Bankin tilejä koskevat tiedotteet vuoden 2024 aineistomapin osaan "10. Vanhentunutta arkistoitavaa aineistoa".

  • Tallensin Alisapankin sivustolta omalle koneelle yrityksen käyttötilin ja yrityksen säästötilin sopimusehdot, jotka molemmat ovat 19-sivuisia asiakirjoja. Tulostin kummastakin sivut 1-2 saman paperin eri puolille ja laitoin ne edellä mainittuun säätiön sopimuskansioon.
MUITA ASIOITA:
  • Kävin kellarikomerolla etsimässä lämpimämpiä päällystakkeja kuin mitä olen nyt tähän saakka käyttänyt. Etsimäni kaksi takkia eivät olleetkaan kellarikomerossa, vaan eteisen naulakossa vaimoni takkien välissä. Yhden kellarista löytämäni takin päätimme viedä Kierrätyskeskukseen. Viime aikoina käyttämäni lyhyen ja ohuen vaalean kesätakin ja vaaleat kesäfarkut jätin pesukoneen viereen odottamaan pesua.

Keskiviikko 16.10.2024:
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Kävely. Kielitaidon kertaaminen tai kartuttaminen (venäjän alkeet).
VIIKON ERITYISTEHTÄVÄ: Säätiön pankkiasioiden siirto Danske Bankista Alisapankkiin.
  • Koko päivä meni perustamani säätiön pankkiasioiden ja kirjanpidon käsittelyssä sekä niitä koskeneissa Facebook- ja sähköpostikeskusteluissa. 

  • Iltaan mennessä Danske Bankin verkkosijoitustilille oli hyvitetty sille kertynyt korko, tilin saldo oli siirretty Danske Bankin maksuliiketilille ja tili oli lopetettu. Tein vastaavat kirjaukset säätiön kirjanpitoon.

  • Avasin Alisapankin säästötilin säätiön kirjanpitoon.

Tiistai 15.10.2024:
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Kävely. Muistelmien valmistelu.
VIIKON ERITYISTEHTÄVÄ: Säätiön pankkiasioiden siirto Danske Bankista Alisapankkiin.
  • Kävely ja kuntosali: Kävin tänään kuntosalilla, koska en siellä eilen käynyt. Menomatkalla poikkesin Malmin Nova-kauppakeskuksessa Yliopiston apteekissa ostamassa minulle hammaslääkärin 3 kuukauden kuuriksi määräämää fluorihammastahnaa (Duraphat 5mg/g).
MUITA ASIOITA:
  • Kotiin tultuani aloin päivittää tätä päiväkirjablogia: Viimeistelin ensin viikon 41 ja perustin sitten alkaneen viikon 42.

  • Klo 14:30 kävin Danske Bankin verkkopankissa katsomassa, onko eilen pyytämäni säätiön Verkkosijoitustilin lopetus jo tehty. Siellä oli virkailijan vastaus, jonka mukaan hän lopettaa Verkkosijoitustilin pyyntöni mukaisesti, mutta ei ollut sitä vielä lopettanut. - Kävin klo 16:15 katsomassa samaa asiaa, mutta tiliä ei ollut vielä lopetettu. Ehkä se toteutuu vasta yön aikana.

  • Aloin tutkia tekoälyltä saamani onnittelukortin ja siitä muokkaamani onnittelukortin resoluutioita. Mietin, pystyisinkö tekemään samoista lähtötiedostoista parempiresoluutioisen lopputuloksen. Aion myös kysyä tekoälyltä, voisiko se antaa minulle parempiresoluutioisen onnittelukortin. 

  • Eilen olin siepannut tekoälyn tekemän onnittelukortin kuvan pöytäkoneeni näytöltä ja korvannut GIMP-ohjelmalla siinä olleen piirretyn kasvokuvan syntymäpäiväsankarin kasvokuvalla. Ifolorilta eilen tilaamani onnittelukortin kansilehden kuvan koko oli 490x689 px eli 730 kt. Siitä Ifolor valitti, että resoluutio on liian matala. Tänään latasin tekoälyn tekemän onnittelukortin kuvan sen systeemin latauspainikkeella, jolloin sieltä tuli koneelleni tiedosto, jossa kortinkuvan mitat on 1024x1792 px. Kun lisäsin siihen GIMP:illä syntymäpäiväsankarin kasvokuvan, png-muotoisen kuvatiedostoon kooksi tuli 2,35 megatavua. Sen liitin tänään tekemääni uuteen tilaukseen, jonka Ifolor hyväksyi valittamatta.

Maanantai 14.10.2024:
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Kuntosali. Viikon erityistehtävien aloitus tai tarpeettomien tavaroiden tai tiedostojen karsinta.
VIIKON ERITYISTEHTÄVÄ: Säätiön pankkiasioiden siirto Danske Bankista Alisapankkiin.
  • Kuntosali: Siirsin tiistaille, koska maanantaille klo 13 oli varattu aika auton katsastukseen.

  • Perustamani säätiön hallituksen jäsenet olivat lähettäneet Alisapankin heiltä perjantaina pyytämät kuvat virallisista henkilöllisyystodistuksista. Niinpä sain maanantaina aamupäivällä Alisapankista ilmoituksen, että voin aloittaa tilien perustamisen. Vastasin viestillä, jossa kiitin kyseistä virkailijaa kaikin puolin hyvästä palvelusta.

  • Perustin Alisapankkiin ensin korottoman ja kuluttoman käyttötilin ja siirsin sille Danske Bankin Verkkosijoitustililtä kaikki täydet tuhannet eurot. Tein täysillä kymmenillä tuhansilla euroilla kaksi saman suuruista määräaikaistalletusta, ensimmäisen 5 kuukauden ajaksi 2,97% korolla ja toisen 3 kuukauden ajaksi 3,15% korolla. Loppu jäi käyttötilille juoksevia kuluja varten. 

  • Jätin Danske Bankiin viestin, jossa pyysin lopettamaan Verkkosijoitustilin sekä siirtämään sen saldon ja kertyneen koron saman säätiön Maksuliiketilille.
MUITA ASIOITA:
  • Aamuyöllä valvoin klo 3:en saakka. Ensin suunnittelin säätiön pankkisuhteen siirron vaiheita ja niiden kirjaamista säätiön kirjanpitoon. Sitten keksin, että annan lähiaikojen syntymäpäiväsankarille tekoälyn suunnitteleman onnittelukortin. Mietin ja kirjoitin ToDo-ohjelmaan sanamuodon, minkälaisen pyynnön tekoälylle esitän. Sitten hain älypuhelimella, mistä voi tilata onnittelukortin omalla kuvalla. Tuon kaiken tein sängyssä ja sitten nukuin klo 10:en saakka.

  • Aamupäivällä lähetin tekoälylle yöllä miettimäni pyynnön. Se antoi minulle yhdessä minuutissa kaksi onnittelukorttia, joista toiseen sisältyi päivänsankarin kasvokuva pyöreässä kehyksessä. Tiesin, että minulla on sopiva valokuva, mutta en tiennyt, kuinka saisin siitä pään ja hartiat pyöreään kehykseen. Lähetin sitä koskevan neuvontapyynnön Messengerillä naiselle, joka julkaisee Facebookissa jatkuvasti hienoja valokuvia ja istui monta vuotta sitten GIMP-kurssilla edessäni.

  • Katsastus, aika varattu klo 13: Kävimme autoni vuosikatsastuksessa Itäväylän A-katsastuksessa. Mitään korjaustarvetta ei löytynyt. Sain maksusta Tradekan jäsenkortilla 15% alennuksen.

  • Kotiin tultuani luin edellä mainitun naisen vastauksen lähettämääni neuvontapyyntöön. Päivitin ensin GIMP-ohjelman pöytätietokoneellani tuoreimpaan versioon. Sitten aloitin kyseisen onnittelukortin teon, mutta totesin, etten ihan hänen neuvoillaan saa sitä tehdyksi, vaan minun piti kerrata GIMP-peruskurssin aineistosta joitakin perusasioita.

  • Lopulta sain onnittelukortin valmiiksi. Etsin ifolor.netistä sopivan korttipohjan ja tein tilauksen. Systeemi valitti, että kuvassani on liian matala resoluutio eikä se ehkä tulostu kunnollisena. Tein tilauksen siitä huolimatta, koska heillä on pitkä toimitusaika - ehkä jopa 12 arkipäivää. Parempi, että minulla on antaa lahjan mukana edes epäterävä persoonallinen onnittelukortti kuin jokin kaupasta ostettu.

Viikon 42 avaus:
Perustamani säätiön pankkiasioiden siirtoa Danske Bankista Alisapankkiin on jo pitkälle valmisteltu, mutta uusia tilejä ei ole vielä avattu, joten tilisiirtoja ei ole vielä voinut tehdä. Näin ollen se prosessi jatkuu vielä tällä viikolla. Maanantaiksi on varattu auton katsastus. Siitä ei etukäteen tiedä, pakottaako se teettämään autoon joitakin korjauksia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset ja kommentit ovat tervetulleita! Kirjoita tähän tai Facebookiin aikajanalleni.