2024-10-07

Viikko 41 / 2024

Tämä raportti kertoo vuoden 2024 kalenteriviikosta 41, joka alkoi maanantaista 7.10.2024 ja päättyi sunnuntaihin 13.10.2024. Muutin tämän blogin sivujen esitystapaa 19.1.2024 alkaen siten, että tuorein päivä on edelleen ylimpänä, mutta kunkin päivän sisällä tapahtumat etenevät nyt ylhäältä alaspäin. Linkistä http://timontti.ahjos.info/Viikot/2024/41-24.html avautuu sama sisältö siten, että sivu alkaa maanantai-aamusta ja tuorein sisältö on alimpana. Kirjoitan tuoreen tekstin aina ensin tähän blogiin ja kopioin sen vasta hiukan myöhemmin tuolle toiselle sivustolle.

Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista
Lukijan oletetaan tietävän ennestään pysyvällä sivulla Selitykset kerrotut asiat ("Päivän pohteet" päivitetty 22.8.2024), muilta osin 11.5.2024.)

Sunnuntai 13.10.2024:  PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Punnitus. Kävely. Taloushallinto. HTML-kieliset sivustot. Viikkoraportointi.
VIIKON ERITYISTEHTÄVÄ: Säätiön pankkiasioiden siirto Danske Bankista Alisapankkiin.
  • Punnitus: Suoritin jokaviikkoisen punnituksen ja mittaukset. Vyötäröni ympärysmitta on sen mukaan nyt lyhentynyt elokuun alun 103 cm:stä 101 cm:in. Silloin aloitin lääkäri Antti Heikkilän suositteleman ohjelman. Miehellä katsotaan olevan keskivartalolihavuutta, jos vyötärön ympärysmitta on yli 102 cm.

  • Taloushallinto: Laitoin omistamani osakeyhtiön juoksevan kirjanpidon ajan tasalle sekä myös drive.google.comissa, pöytäkoneen kovalevyllä ja varmuuskopiolevyllä olevan kirjanpidollisen aineiston.
MUITA ASIOITA:
  • Kysyin Facebookissa "Stadin slangi"-ryhmässä: "Osaako joku selittää, miksi Helsingissä sanotaan "bonjaatsä?" vaikka Venäjällä tuo verbi kirjoitetaan P- eikä B-alkuisena (понятно?)" - Siihen on tiistaiaamuun 15.10.2024 mennessä tullut 39 tykkäystä ja 61 kommenttia.

Lauantai 12.10.2024:
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Kävely. Asunnon siivousta. Sauna?
VIIKON ERITYISTEHTÄVÄ: Säätiön pankkiasioiden siirto Danske Bankista Alisapankkiin.
  • Kävely: Kävin kyynärsauvan ja sateenvarjon kanssa S-marketissa ostamassa maitoja. Poikkesin nyt ensimmäistä kertaa Malmin S-marketin taloon hiljattain avatussa uudessa apteekissa. Vein sinne lääkejätteisin yhden purkillisen käyttämiäni Nivestim-ruiskuja ja olisin ostanut 3 tuubia hammaslääkärin minulle hiljattain 3 kuukauden kuuriksi määräämää Duraphat 5mg/g fluoridihammastahnaa, jonka ensimmäinen tuubi on minulta pian loppumassa. Farmaseutti sanoi, että sitä heillä on kyllä ollut, mutta juuri tänään sitä on myyty yllättävän paljon ja se on loppunut.

  • Asunnon siivous: En siivonnut enempää kuin että poimin käsin olohuoneen parketille pudonneita ruukkukukkien lehtiä ja muita näkyviä pieniä roskia.

  • Luonnostelin Gmailiin sähköpostiviestin, jolla ilmoitan perustamani säätiön hallitukselle ja tilintarkastajalle säätiön asiakkuuden päättymisestä Danske Bankissa ja alkamisesta Alisapankissa. Viimeistelen ja lähetän sen vasta sitten, kun se tulee ajankohtaiseksi. Ilmoitan siinä mm. kaikki uudet tilinumerot ja kuinka Alisapankin systeemiin kirjaudutaan.

  • Sauna: Tätä kirjoittaessani sauna on lämpenemässä.
MUITA ASIOITA:
  • Irroitin neljästä vuosina 1983-84 kuvaamastani videotiedostosta erillisiksi mp4-tiedostoiksi sellaiset kohtaukset, joissa pian 50-päivää viettävä mies esiintyy. Kopioin ne muistitikulle, jossa on jo ennestään hänestä paljon valokuvia ja muutama video.

  • Illalla keitin taas kaurasuurimopuuroa aamuksi, kuten teen yleensä joka kolmas ilta sitä täällä erikseen mainitsematta.

Perjantai 11.10.2024:
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Kävely. Tekniikka ja tallenteet.
VIIKON ERITYISTEHTÄVÄ: Säätiön pankkiasioiden siirto Danske Bankista Alisapankkiin.
  • Kävely: Kävin puolen päivän jälkeen autolla. Tarkastimme maanantaiksi varattua katsastusta varten vaimoni kanssa, että kaikki valot palavat ja täytin pissapojan säiliön. Kytkin auton sähköverkkoon akkujen lataamiseksi. Illalla käyn irrottamassa auton sähköverkosta, josta sähkö katkeaa klo 20.
MUITA ASIOITA:
  • Sain Alisapankista vahvistuksen, että eilen illalla lähettämäni säätiön hallituksen pöytäkirja on vastaanotettu. Ilmeisesti se kelpasi sellaisenaan kun viesti ei sisältänyt mitään huomautusta. Samalla ilmoitettiin, että hallituksen jäsenille on nyt lähetetty viesti, johon vastaamalla he voivat lähettää kuvan henkilöllisyystodistuksestaan suojattuna sähköpostina.

  • Lueskelin netissä olevia julkaisuja Evlistä ja Alisapankista. Kokosin olennaisista tiedoista esittelyn, jonka lähetin perustamani säätiön hallituksen jäsenille.

Torstai 10.10.2024:
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Kuntosali. Vaihtelevia tehtäviä.
VIIKON ERITYISTEHTÄVÄ: Säätiön pankkiasioiden siirto Danske Bankista Alisapankkiin.
  • Kuntosali: Kävin aamulla kuntosalilla suorittamassa vakio-ohjelmani. Menin yhdellä bussilla ja tulin kahdella bussilla. Paluumatkalla toisessa bussissa matkakortinlukija ei ollut toiminnassa, mutta siitä ei ollut minulle hyötyä, kun ensimmäisessä bussissa ostamani lippu oli vielä voimassa. Pysäkkinäytöissä näkyi jälkimmäisen bussin saapumisajan edessä ~, joka tarkoittaa aikataulun mukaista eikä todellista saapumisaikaa. Tuo vahvistaa aiemmin esittämääni oletusta, että kuljettaja ei ole osannut käynnistää järjestelmää, jolloin bussin seuranta eikä matkakortin lukija kumpikaan toimi.

  • Viimeistelin säätiön kirjanpidon valmiiksi odottamaan tilisiirtojen kirjaamista Danskesta Alisapankkiin. Olen kutsunut säätiön hallituksen tänään klo 18 pidettävään Skype-etäkokoukseen, jonka allekirjoitettu pöytäkirja pitää lähettää Alisapankille. Siinä pitää olla päätös asiakkuuden avaamisesta ja määriteltynä tilinkäyttöoikeudet. Alisapankki on lisäksi pyytänyt hallituksen jokaiselta jäseneltä salatulla sähköpostiviestillä virallisen henkilöllisyystodistuksen kuvan. Omani olen jo lähettänyt, samoin kuin muut tarvittavat dokumentit (säätiörekisteriotteen, säätiön säännöt ja viimeisen allekirjoitetun tilinpäätöksen).

  • Säätiön hallituksen kokous pidettiin klo 18:30-19:00. Nyt odottelen hallituksen jäsenten sähköisiä allekirjoituksia kokouspöytäkirjaan.

  • Illan päätteeksi lähetin Alisapankille säätiön hallituksen tämäniltaisen kokouksen pöytäkirjan sähköisesti allekirjoitettuna sekä hallituksen jäsenille kiitoksen ripeästä toiminnasta.

Keskiviikko 9.10.2024:
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Kävely. Kielitaidon kertaaminen tai kartuttaminen (venäjän alkeet).
VIIKON ERITYISTEHTÄVÄ: Säätiön pankkiasioiden siirto Danske Bankista Alisapankkiin.
  • Lähetin perustamani säätiön hallituksen jäsenille päivitetyn luonnoksen huomisen kokouksen pöytäkirjaksi. Kerroin samalla, että Alisapankilta tulee pyyntö lähettää pankille virallisen henkilöllisyystodistuksen kuva.

  • Sain Alisapankista viestin, jossa oli vastaukset aiemmin esittämiini kysymyksiin. Vastasin siihen viestillä, jossa annoin säätiön hallituksen jäsenten sähköpostiosoitteet. Sovittiin, että pankki pyytää heiltä suoraan suojattuna sähköpostina henkilöllisyystodistusten kuvat.

  • Kokeilin eri tapoja muodostaa huomisen kokouksen pöytäkirjasta sellainen PDF-tiedosto, jonka alareunaan sähköisen allekirjoituksen tunnistekoodi tulostuu täysin kirjaimin ja numeroin. Tuntuu siltä, että PDF-tiedosto kannattaa muodostaa valitsemalla tulostimeksi "Microsoft Print to PDF" ja sen asetuksissa tekstin mukauttaminen tulostusalueelle.

  • Kokeilin käyttää Chromebook-tietokoneella Skypeä videopuheluun, mutta en saanut sitä kunnolla toimimaan. Päätin, että kutsun huomenna säätiön hallituksen vain Skype-äänipuheluun, kuten olemme aiemminkin toimineet.

  • Kirjoitin Microsoft ToDo -ohjelmaan 11-kohtaisen luettelon tehtävistä, jotka on vielä tehtävä perustamani säätiön pankkiasioiden siirtämiseksi Danske Bankista Alisapankkiin, vaikka aika paljon on jo tehtynäkin.  Huomenna on siis pidettävä säätiön hallituksen etäkokous ja sen jälkeen pyydettävä kokouspöytäkirjaan hallituksen jäsenten sähköiset allekirjoitukset.


Tiistai 8.10.2024:
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Kävely. Muistelmien valmistelu.
VIIKON ERITYISTEHTÄVÄ: Säätiön pankkiasioiden siirto Danske Bankista Alisapankkiin.
  • En käynyt ulkona enkä valmistellut muistelmia. Sen sijaan kopioin viime viikon päiväkirjablogista lyhennetyt tiedot Ilkka Koppelomäen SMH-systematiikan mukaiselle viikkolomakkeelle ja merkitsin kaikki päivät harmaalla värikoodilla sen merkiksi, että minään päivänä mikään pitkäaikaistavoitteeni ei edistynyt.

  • Sain Alisapankista odottamani asiakirjapyynnön salattuna sähköpostiviestinä. Vastasin siihen kertomalla, että olen kutsunut säätiön hallituksen koolle torstai-illaksi, joten voin lähettää pyydetyn hallituksen kokouspöytäkirjan aikaisintaan perjantaina tai viimeistään maanantaiksi. Liitin vastaukseeni passini kuvan ja kysyin, onko Alisapankilla sellainen toiminto, jolla muut hallituksen jäsenet voisivat oma-aloitteisesti lähettää henkilöllisyystodistuksensa pankille tietoturvallisesti. Lisäksi kysyin, voiko korollista säästötiliä käyttää määräaikaistalletuksen vastatilinä (vaiko vain korotonta käyttötiliä).

MUITA ASIOITA:
  • Kirjoitin useita sähköposti-, Facebook- ja Messenger-viestejä eri henkilöille eri aiheista. Vastasin myös Viikon 40 päiväkirjablogiin tulleeseen kommenttiin.

Maanantai 7.10.2024:
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Kuntosali. Viikon erityistehtävien aloitus tai tarpeettomien tavaroiden tai tiedostojen karsinta.
VIIKON ERITYISTEHTÄVÄ: Säätiön pankkiasioiden siirto Danske Bankista Alisapankkiin.
  • Kuntosali: Kävin aamupäivällä kuntosalissa suorittamassa lääkäri Antti Heikkilän suositteleman vakio-ohjelmani.
MUITA ASIOITA:
  • Kotilounaan syötyäni nukuin lähes klo 16:een. Luultavasti väsymys johtuu tasan viikko sitten saamistani korona- ja influessarokotuksista. Sitten aloin kirjoittaa tätä.

  • Serkkuni suositteli minulle eilen auton uudeksi turvakameraksi rikki menneen tilalle tiettyä kameraa, jota myydään nyt monissa eri kaupoissa (EZVIZ EB8 4G 2K -valvontakamera sisä- ja ulkokäyttöön). Lähetin Verkkokauppa.comiin sitä koskevan kysymyksen koskien kameran asentamista matkailuauton sisätiloihin.

  • Pankkiasiat: Odottelin yhteydenottoa Alisapankista, mutta sitä ei vielä tapahtunut.

Viikon 41 avaus:
Tämän viikon erityistehtävä on perustamani säätiön pankkiasioiden siirto Danske Bankista Alisapankkiin (Alisa Pankki Oyj). Viime viikolla kutsuin hallituksen koolle tämän viikon torstai-illaksi päättämään asiasta ja syötin kaikki saatavilla olevat Alisapankin tarvitsemat tiedot heidän systeemiin. Siihen kuului mm. säätiön säännöt, viimeinen allekirjoitettu tilinpäätös, tuore säätiörekisteriote sekä hallituksen kaikkien jäsenten nimet, henkilötunnukset ja osoitteet. Lopuksi sain ilmoituksen, jonka mukaan asiakkuus on nyt perustettu ja he ottavat yhteyttä minuun 2-3 pankkipäivän kuluessa. Tilinumeroita en vielä saanut. Odotan heidän pyytävän vielä hallituksen kokouspöytäkirjan, jossa on määritelty tilinkäyttöoikeudet, sekä kopiot hallituksen jäsenten henkilöllisyystodistuksista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset ja kommentit ovat tervetulleita! Kirjoita tähän tai Facebookiin aikajanalleni.