2024-09-30

Viikko 40 / 2024

Tämä raportti kertoo vuoden 2024 kalenteriviikosta 40, joka alkoi maanantaista 30.9.2024 ja päättyy sunnuntaihin 6.10.2024. Muutin tämän blogin sivujen esitystapaa 19.1.2024 alkaen siten, että tuorein päivä on edelleen ylimpänä, mutta kunkin päivän sisällä tapahtumat etenevät nyt ylhäältä alaspäin. Linkistä http://timontti.ahjos.info/Viikot/2024/40-24.html avautuu sama sisältö siten, että sivu alkaa maanantai-aamusta ja tuorein sisältö on alimpana. Kirjoitan tuoreen tekstin aina ensin tähän blogiin ja kopioin sen vasta hiukan myöhemmin tuolle toiselle sivustolle.

Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista
Lukijan oletetaan tietävän ennestään pysyvällä sivulla Selitykset kerrotut asiat ("Päivän pohteet" päivitetty 22.8.2024), muilta osin 11.5.2024.)

Sunnuntai 6.10.2024:
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Punnitus. Kävely. Taloushallinto. HTML-kieliset sivustot. Viikkoraportointi.
  • Punnitus: Punnitsin aamulla itseni ja suoritin rasvaprosentin arvioinnin. Kuukauden aikana vyötäröni ympärysmitta on lyhentynyt yhdellä sentillä ja on nyt 102 cm. Miestä pidetään vyötärölihavana, kun vyötärön ympärysmitta on yli 102 cm, joten olen nyt päässyt sille rajalle.

  • Taloushallinto: Tänään en tehnyt mitään, mutta eilen lauantaina tein paljon oikeastaan tälle päivälle kuuluneita kirjanpidollisia töitä.

  • Viikkoraportointi: Parhaillaan työn alla.
MUITA ASIOITA:
  • Kävin autolla vuokravarastolla. Vein sinne tuoresisältöisen varmuuskopiolevyn ja edunvalvontavaltakirjan kaksoiskappaleen. Toinen alkuperäiskappale on kotona vaimollani, jonka valtuutin edunvalvojakseni. Vastaavasti toin varastosta kotiin sinne aiemmin viemäni varmuuskopiolevyn.

  • Paluumatkalla poikkesin S-marketissa. Ostin ruokatarvikkeiden lisäksi yhden riisin eli 500 arkin paketin kopiopaperia. Pyysin kassamyyjää siirtämään HSL:n matkakortille ostamani arvon sille kortille. Hän ei oikein tiennyt, kuinka se tehdään, mutta kun hän näytti matkakorttiani heidän koneelle, siihen tuli heti ilmoitus, että kortin tiedot on päivitetty eikä sitten muuta tarvinut tehdä. Tuosta ei peritty mitään maksua, mutta kysyttyäni sain tietää, että kun ostaa heiltä arvoa kortille, siitä peritään 1 euron latausmaksu.

  • Kotiin päästyäni päivitin varastosta hakemani varmuuskopiolevyn tiedostot ajan tasalle. Minulla on siihen tarkoitukseen erittäin kätevä ohjelma nimeltään "CopyTo Synchronizer".

Lauantai 5.10.2024:
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Kävely. Asunnon siivousta. Sauna?
  • Kävely: Aioin käydä iltapäivällä rollaattorilla S-marketissa. Mutta kun olin tehnyt kaikki alempana mainitut kirjanpidolliset työt, tunsin oloni niin heikoksi, etten jaksanut käydä missään kodin ulkopuolella. Ehkä 5 päivää sitten saamani korona- ja influenssarokotukset alkavat nyt vaikuttaa.

  • Sauna lämmitettiin ja saunottiin.
MUITA ASIOTA:
  • Muutin ensi viikon perjantaiksi autolle varaamani katsastusajan seuraavan viikon maanantaille 14.10.2024.

  • Suunnittelin ja valmistelin perustamani säätiön pankkiasioiden siirtoa Danske Bankista Alisapankkiin. Asian vaatima hallituksen kokous on kutsuttu koolle torstai-illaksi 10.10.2024. 

  • Laitoin säätiön kirjanpidon ajan tasalle.

  • Luin Iltalehdestä ja Ilta-Sanomista, että syyskuussa karmealla tavalla kuollut lääkäri oli minun tuntema. Hän putosi Helsingin keskustassa pimeässä 5-6 metriä syvään remonttimonttuun. Sain häneltä lääkärintodistuksen ajokorttia varten vuosina 2008 ja 2018 Malmin Terveystalossa. Kerroin siitä ja jaoin em. lehtien artikkelit Facebookissa julkisesti sekä sähköpostiryhmälle.

Perjantai 4.10.2024:
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Tekniikka ja tallenteet.
  • En tehnyt viikko-ohjelman mukaisia tehtäviä, kun koko päivä kului säätiön pankkiasioissa.
MUITA ASIOITA:
  • Sain muutama päivä sitten Danske Bankista ilmoituksen, että heille pitäää lähettää kopiot perustamani säätiön hallituksen kaikkien jäsenten henkilöllisyystodistuksista eli joko passista tai henkilökortin molemmilta puolilta, ajokortti ei kelpaa. Lähetin kopion omasta passistani, mutta en aio edes kertoa pyynnöstä muille hallituksen jäsenille, koska olemme juuri lopettamassa säätiön asiakkuuden Danske Bankissa. En myöskään kertonut asiasta säätiön hallituksen varajäsenelle, joka sattumalta juuri tänään soitti minulle, koska pankki ei tarvitse hallituksen varajäsenten henkilöllisyystodistuksia.

  • Valmistelin asiakkuuden avaamista Alisapankissa perustamalleni säätiölle. Sitä varten ostin Patentti- ja rekisterihallitukselta säätiön rekisteriotteen, jonka sai heti ladattua PDF-tiedostona 4,02 euron maksua vastaan. Täytin Alisapankin yritysasiakkuuden avaussivuille kaikki niissä kysytyt tiedot sekä säätiöstä että hallituksen jäsenistä. Liitin lomakkeeseen siinä pyydetyt säätiön säännöt, säätiörekisteriotteen ja viimeisen allekirjoitetun tilinpäätöksen. Siihen olisi pitänyt vielä liittää hallituksen pöytäkirja, mutta sen voin lähettää vasta sitten kun tätä asiaa koskeva hallituksen kokous on pidetty.

  • Alisapankin systeemi vastasi edellä mainittuun lähetykseeni ilmoituksella, että asiakkuus on nyt avattu ja heiltä otetaan minuun yhteyttä 2-3 pankkipäivän kuluessa. Arvaan, että silloin todetaan tarvittavan vielä hallituksen pöytäkirja, jossa on päätös asiakkuuden avaamisesta Alisapankissa ja määritelty tilinkäyttövaltuudet.

  • Varasin autolleni katsastusajan ensi viikon perjantaille 11.10.2024 klo 13.

  • Saatuani tiedon, että perustamani säätiön hallituksen jäsenille sopii ensi viikon torstai kokouspäiväksi, vahvistin kokousajan torstaille.

Torstai 3.10.2024:
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN:Kuntosali. Vaihtelevia tehtäviä.
  • Kuntosali: Ostin kuntosalilla lokakuun kuukausilipun. Suoritin siellä vakio-ohjelmani. Sen jälkeen söin kuntosalin läheisessä lounasravintolassa lounaan (kalapata ja muusi).

  • Kävin vaimoni kanssa päästämässä vedet auton raikasvesisäiliöstä ja lämminvesivaraajasta sadevesiviemäriin Pukinmäen urheilukentän pysäköintialueella. Kotipihalle tultuamme jätin auton kaksi hanaa ja suihkun auki sekä kaadoin tilkan pakkaskestävää lasinpesunestettä molempiin viemäreihin. Teippasin taas sähkötauluun lapun, jossa kielletään käynnistämästä vesipumppua vedettömänä.
MUITA ASIOITA:
  • Heti aamulla herättyäni kirjoitin näkemäni unen muistiin sivulle https://timontti.ahjos.info/F-uneni/2024_F-unet_175-.html

  • Illalla lähetin perustamani säätiön hallituksen jäsenille kutsun hallituksen kokoukseen, jossa päätettäisiin säätiön pankkiasioiden siirrosta Danske Bankista Alisapankkiin. Liitin kutsuun luonnoksen allekirjoitusvalmiista pöytäkirjasta, jollaisen pankki vaatii asiakkuutta avattaessa. Kokous pidettäisiin lokakuussa erikseen sovittavana aikana.

  • Lopuksi otin vastaan Yliopiston apteekista viime viikolla tekemämme tilauksen, jonka DB Schenker toimitti meille kotiin.

Keskiviikko 2.10.2024:
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Kävely. Kielitaidon kertaaminen tai kartuttaminen.
  • Kävely: En kävellyt enempää kuin mitä alempana kerrotulla asiointiretkellä tuli kävellyksi.

  • Kielitaitoa en tänään kerrannut enkä kartuttanut.
MUITA ASIOITA:
  • Päivän tärkein tehtävä oli käydä Nordean Senaatintorin konttorissa pankin tallelokerolla vaihtamassa kaksi siellä olevan testamentin liitettä tuoreempiin versioihin. 

  • Tänään kävin toisen kerran tänä vuonna Helsingin keskustassa. Selvisin retkestä yhdellä AB-vyöhykkeen arvolipulla seuraavasti: Bussilla 70 kotiovelta Ylä-Malmilta Oopperan pysäkille - raitiovaunulla 4 Oopperan pysäkiltä Senaatintorin pysäkille - asiointi Nordean Senaatintorin konttorissa - raitiovaunulla 4 Senaaatintorin pysäkiltä Oopperan pysäkille - bussilla 70 Oopperan pysäkiltä kotitalon kohdalle Ylä-Malmille. 

    Lippuni 80 minuutin pituinen voimassaoloaika päättyi klo 14:08 eli täsmälleen samalla minuutilla, jolloin bussin 70 piti aikataulun mukaan lähteä Oopperan pysäkiltä. Se tuli onneksi siten, että matkakortinlukija hyväksyi vielä lippuni.

  • Linjan 4 raitiovaunuihinkin on jo vaihdettu uudet matkakortinlukijat, joten matkakortille eilen ostamani arvo ei tällä retkellä siirtynyt matkakortille.

  • Esitin Facebookissa Allogeenisen kantasolusiirron saaneiden ryhmässä kysymyksen, onko jollakin tallessa Kolmiosairaalan osaston 7A seinällä aikanaan ollut ohje, minkälaista liikuntaa saa harjoittaa, kun on vajausta verihiutaleista eli trombosyyteistä. Kun sitä ohjetta ei ilmeisesti kenelläkään ole, kysyin neuvoa ChatGPT-tekoälyrobotilta. Tallensin saamani vastauksen sivulle www.ahjos.info/ai/020_Trombosytopenia.html ja jaoin tuon linkin edellä mainitussa Facebook-ryhmässä.

  • Sain Danske Bankilta viestin, jossa vaaditaan lähettämään heille perustamani säätiön kaikkien hallituksen jäsenten henkilöllisyystodistusten kopiot. Vastasin viestiin esittämällä muutamia kysymyksiä, kuten onko heillä jokin sähköinen menetelmä, jolla sellainen hallituksen jäsen, jolla ei ole Danske Bankin pankkiavaimia, voisi lähettää henkilöllisyystodistuksensa kopion heille tietoturvallisesti.


Tiistai 1.10.2024: 
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Kävely. Muistelmien valmistelu.
  • Ajoin aamulla taksilla Herttoniemeen, missä Malmin sisätautipoliklinikka on toiminut pari vuotta Malmin sairaalan vesivahinkoremontin vuoksi. Onneksi olin valinnut Taksi Helsinki -sovelluksessa kiinteän hinnan 31,70 euroa, jolloin minua ei haitannut, että taksi ajoi turhan pitkää reittiä. Kotiinpäin tulin busseilla 79 ja 69. 

  • Edellä mainitussa poliklinikassa minulle tehtiin leukemiahoitoon liittyvä seurantatarkastus sisätautilääkärin toimesta. Olin lisännyt lääkelistaani elokuussa "YA Kalaöljy E-EPA + E-DHA Vahva Omega-3, 2 kapselia / vrk." Sen lääkäri kehotti lopettamaan, koska se aiheuttaa minulle hänen mukaansa verenvuotoriskin, kun B-Trom = 135, viitearvojen alarajan ollessa 150. Siis verihiutaleita eli trombosyyttejä on liian vähän.

MUITA ASIOITA:
  • Skannasin, kopioin ja järjestelin viikonloppuna allekirjoitettuja papereita valmistautuen viemään niistä osan huomenna pankin tallelokeroon Nordean Senaatintorin konttoriin.

  • Latasin kotitietokoneella HSL:n sivustolla verkkopankista 50 euroa arvoa matkakortille toivoen, että huomenna käyttämässäni linjan 4 raitiovaunussa on vielä vanha matkakortinlukija, joka siirtää ostetun arvon matkakortin muistiin. Busseissa on jo uudet matkakortinlukijat, joissa ei ole sitä toimintoa. Ellei se onnistu raitiovaunussakaan, poikkean seuraavalla kuntosalireissulla Malmin rautatieaseman laiturilla, missä on HSL:n lippuautomaatti.

Maanantai 30.9.2024:
PÄIVÄN POHTEET VIIKKO-OHJELMAN MUKAAN: Kuntosali. Viikon erityistehtävien aloitus tai tarpeettomien tavaroiden tai tiedostojen karsinta.
  • En käynyt tänään kuntosalilla, koska olin varannut ajan koronarokotukseen klo 8:40 Malmin terveysasemalle. Oman ikäluokkani koronarokotukset alkoivat Helsingissä juuri tänään ja ensimmäinen varattavissa oleva aika oli klo 8:30. Kun heräsin jo ennen kuutta, lähdin rokotuspaikalle paljon etuajassa. Heti terveysaseman ovesta sisään astuttuani minut ohjattiin pyytämättäni rokotukseen ja klo 8 olin jo saanut sekä korona- että influenssarokotuksen. Tämä oli minulle jo kuudes koronarokotus. Vuonna 2023 en sitä ottanut, koska sairastimme koronan lokakuussa ja rokotukset alkoivat marraskuussa. Sairastetun taudin jälkeen olisin saanut ottaa rokotuksen vasta 3 kuukauden kuluttua eli helmikuussa, mutta silloin en hakeutunut rokotukseen.

  • Sain tänään koronarokotuksen vasempaan olkapäähän ja kausi-influenssarokotuksen oikeaan olkapäähän.

  • Kävely: Vaikka en käynyt kuntosalilla, sain kuitenkin liikuntaa, kun kävelin rollaattorin kanssa ensin rokotukseen Malmin terveysasemalle, sieltä S-Marketiin ja edelleen kotiin. Rokotuksen jälkeen kaipasin piristystä ja kävin Syystien palvelukeskuksessa juomassa pienen kupin kahvia. Mitään leivonnaista en sen kanssa syönyt. Minulla on ollut aiemmin sellainen käsitys, että kahvin juominen on epäterveellistä ja sitä pitäisi välttää, mutta hiljattain olen lukenut artikkeleita, joiden mukaan 2-3 kupillista kahvia päivässä olisi hyväksi sekä aivoveritulpan että maksan rasvoittumisen estämisen kannalta. 
MUITA ASIOITA:
  • Valmistauduin huomisaamuiseen sisätautilääkärin vastaanottoon laatimalla, tulostamalla ja pakkaamalla reppuuni kaikki vastaanotolla käsiteltävät paperit. Suuritöisin niistä oli lääkelistan laadinta. Ensin ajattelin tulostaa sen vain Maisasta, mutta kun tulostin sen ensin vain omalle koneelle PDF-muodossa, näin, että siitä tulee aika sekava 4-sivuinen tuloste. Siksi laadin siitä tyhjälle pohjalle asiakirjan, johon poimin Maisasta vain relevantit tiedot. Lopputulos on siisti ja helposti luettava 2-sivuinen dokumentti, jonka tulostin yhdelle paperille.

  • Nukuin iltapäivällä monta tuntia, ilmeisesti rokotusten aiheuttamasta väsymyksestä johtuen. Sen jälkeen lisäsin aamulla mukaan otettavaan aineiston kolmen kysymyksen muistilistan asioista, joita aion kysyä sisätautilääkäriltä huomisella vastaanotolla.

Viikon 40 avaus:
Tämän viikon jokaiselle päivälle on (valitettavasti) sellaista ennalta määrättyä ohjelmaa, joka ohittaa prioriteetissä normaalin viikko-ohjelman mukaiset pohteet. Kerron siitä tarkemmin kunkin päivän kohdalla.



3 kommenttia:

  1. Kävin ottamassa rokotukset torstaina, 3.10., ja uni maittoi minullekin sinä päivänä. Muita oireita ei ole ilmaantunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ukki tuosta kommentista! Se paljasti minulle ongelman, jonka korjauksen onnistumista testaan tällä viestillä. Lähetän tämän eri sähköpostiosoitteesta kuin missä tämä blogi on. Sain kommenttisi hyväksymispyynnön tietylle Google-tilille, mutta kun yritin hyväksyä kommenttisi, sainkin ilmoituksen, että sillä tilillä ei ole siihen oikeutta. Sain sen hyväksytyksi vasta sen jälkeen kun olin lähettänyt sen ilmoituksen samalle tilille, missä tämä blogi on. Muutin nyt blogin asetuksissa sähköpostiosoitteen, mihin valvontailmoitukset lähetetään. Tällä kommentilla testaan, toimiiko tekemäni korjaus.

      Poista
    2. Nyt se toimii hyvin! Kiitos myötävaikuttamisesta! :)

      Poista

Kysymykset ja kommentit ovat tervetulleita! Kirjoita tähän tai Facebookiin aikajanalleni.