2024-09-09

Viikko 37 / 2024

Tämä raportti kertoo vuoden 2024 kalenteriviikosta 37, joka alkoi maanantaista 9.9.2024 ja päättyi sunnuntaihin 15.9.2024. Muutin tämän blogin sivujen esitystapaa 19.1.2024 alkaen siten, että tuorein päivä on edelleen ylimpänä, mutta kunkin päivän sisällä tapahtumat etenevät nyt ylhäältä alaspäin. Linkistä http://timontti.ahjos.info/Viikot/2024/37-24.html avautuu sama sisältö siten, että sivu alkaa maanantai-aamusta ja tuorein sisältö on alimpana. Kirjoitan tuoreen tekstin aina ensin tähän blogiin ja kopioin sen vasta hiukan myöhemmin tuolle toiselle sivustolle.

Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista
Lukijan oletetaan tietävän ennestään pysyvällä sivulla Selitykset kerrotut asiat ("Päivän pohteet" päivitetty 22.8.2024), muilta osin 11.5.2024.)

Sunnuntai 15.9.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Punnitus. Kävely. Taloushallinto. HTML-kieliset sivustot. Viikkoraportointi.
  • Punnitus: Punnituksen ja rasvaprosentin arvioinnin jälkeen vertasin tuloksia elokuun puolivälin tuloksiin ja totesin, että mitään selvää muutosta ei mittaustuloksissa ole.

  • Kävely: Väsymys jatkui enkä jaksanut käydä ollenkaan ulkona, vaikka iltapäivällä ei enää satanut.

  • Taloushallinto: Suunnittelin mielessäni henkilökohtaisia raha-asioitani vuoden vaihteeseen saakka.

MUITA ASIOITA:
  • Kirjoittelin viestejä sähköpostiin, Messengeriin ja Facebookiin.

  • Pöytätietokoneessani on sellainen ongelma, että näyttö menee toisinaan vähän väliä hetkeksi pimeäksi. Toisinaan se taas toimii ongelmitta monta tuntia. Päätin kokeilla, onko siitä apua, jos vaihdan näytön VGA-kaapelin DVI- tai HDMI-kaapeliksi. Totesin, että minulla on käyttämätön DVI- ja HDMI-kaapeli, joista DVI-kaapeli sopii näytössä olevaan porttiin. Tietokoneessani ei kuitenkaan ole DVI-porttia. Siksi etsin netistä sopivaa sovitinta ja löysin sellaisen Kärkkäisen verkkokaupasta. Tilasin sellaisen. Arvioitu postituspäivä on alkavan viikon torstai 19.9.2024.

Lauantai 14.9.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Kävely. Asunnon siivousta. Sauna?
  • Klo 16 mennessä en ole käynyt ulkona, en ole siivonnut asuntoa enkä lämmittänyt saunaa. Käsittämätön saamattomuus vaivaa. Sähköpostiviestejä ja Facebook-kirjoituksia olen lukenut ja kirjoittanut.
MUITA ASIOITA:
  • Eilen illalla epäilemäni asia toteutui: Facebook-ryhmässä "Paikka kaikelle" -aloittamani keskustelu Facebookin aiheettomasti poistamista viesteistä on kadonnut näkyvistä. Minun aloitusviestini näkyy kyllä minulle merkittynä "Odottaa hyväksymistä", mutta ilman muiden siihen kirjoittamia kommentteja, joissa he kertoivat, minkälaisia viestejä heiltä oli poistettu.>

  • Jotakin hyödyllistä sentään sain aikaan: Kopioin videoarkistostani erilleen sellaiset kuvaamani videot, joissa esiintyy eräs tietty henkilö. Aion antaa hänelle syntymäpäivälahjaksi kaikki kuvaamani valokuvat ja videot, joissa hän esiintyy. Videoilta pitää kyllä vielä poistaa muu sisältö ja muuntaa VOB-tiedostot mp4-formaattiin.

Perjantai 13.9.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Kävely. Tekniikka ja tallenteet.
  • Tänän en käynyt ulkona enkä edistynyt muissakaan viikko-ohjelman mukaisissa tehtävissä.
MUITA ASIOITA:
  • Sen sijaan kirjoitin monta hyvää, pitkää ja syvällistä sähköpostivestiä, joita en kaikkia vielä lähettänyt. Tätä kirjoittaessani klo 19 jälkeen minulla on sellainen selittämätön tunne, että päivä ei mennyt hukkaan. Tosi hyvää ja terveellistä vaimoni tekemää ruokaa söin sekä lounaaksi että illemmalla. Ehkä hyvä olo johtuu osittain siitä. Saunassakaan en jaksanut käydä, vaikka vaimoni sen lämmitti.

  • Facebook-seinälläni jaoin Elon Muskin jakaman hauskan ja taidokkaasti tekoälyä käyttäen tehdyn TikTok-videon, missä hän tanssii Donald Trumpin kanssa.

  • Illan päätteeksi osallistuin "Paikka kaikelle"-ryhmässä keskusteluun Facebookin suorittamasta viestien poistamisesta, joka tuntuu epäloogiselta ja epäoikeudenmukaiselta.

  • Olin jo mennyt nukkumaan, kun mieleeni tuli tallentaa tuo edellä mainittu keskustelu omalle koneelle siltä varalta, että se ehkä poistetaan. Käynnistin siis pöytätietokoneen uudelleen ja otin sen keskustelun talteen.

Torstai 12.9.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Kuntosali. Vaihtelevia tehtäviä.
  • Kuntosali: Menin yhdellä bussilla, jolloin oli pakko kävellä aika pitkä matka molemmissa päissä. Kuntosalilla tein vakio-ohjelmani. Kotiin tulin kahdella bussilla, jolloin ei tarvinut kävellä kuin kadun ylitse matkan molemmissa päissä.

  • Söin vaimoni tekemän kotilounaan, jonka pääruokana oli voissa paistetut muikut.

  • Sitten nukuin koko iltapäivän. En ymmärrä, miksi olen niin väsynyt. Illalla vastasin pariin Facebook-viestiin, kirjoitin tätä ja alan silittää pesemiäni vaatteita.

Keskiviikko 11.9.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Kävely. Kielitaidon kertaaminen tai kartuttaminen (venäjän alkeet).
  • Kävely: Kävin rollaattorilla ostoksilla läheisessä S-marketissa.

  • Kielitaito: Tein vain jokaviikkoisen testin, osaanko kirjoittaa kaikki venäläiset painokirjaimet aakkosjärjestyksessä. Nyt muistin kaikki oikein.
MUITA ASIOITA:
  • 15-vuotishääpäivämme kunniaksi pidimme kotona kahdestaan pienen juhlahetken.

  • Minulla on kaksi pysyvästi USA:ssa asuvaa suomalaista ystävää sekä yksi Suomessa asuva serkku, joiden kanssa olen käyny sähköpostitse kirjeenvaihtoa, koska he eivät ole liittyneet Facebookiin. Alun perin he eivät tunteneet toisiaan, mutta aloin lähettää heille yhteisviestejä, ettei minun tarvinut keskustella jokaisen kanssa erikseen samoista asioista. Vähitellen he alkoivat löytää keskenään myös sellaisia keskustelunaiheita, joihin minulla ei ole mitään sanottavaa, kuten musiikki, erityisesti pianon soittaminen, amerikkalaiset sairausvakuutukset ja omakotitalon remontointi. Viime aikoina olen kuitenkin alkanut kysyä itseltäni, yritänkö pitää sitä ryhmää väkisin koossa. Kun olen lähettänyt jonkin viestin kaikille kolmelle, kaksi heistä vastaa usein vain minulle, mutta ei koko ryhmälle.  Yleisesti voi todeta saman kuin minkä olen Facebookissakin todennut, että mitä pinnallisempi viesti, sitä herkemmin siihen vastataan. Kun olen paljastanut jotakin itselleni hyvin merkittävää, siihen ei ehkä ole vastattu mitään, vaikka juuri sellaisiin viesteihin odottaa eniten jotakin palautetta. 

  • Nyt teen sellaisen testin, että en lähetä edellä mainitulle sähköpostiryhmälle enkä myöskään Facebookiin linkkiä tämän viikon blogiin. Kaikki kyllä tietää, mistä tämä löytyy, jos on uteliaisuutta kaivaa tämä esille. Kiinnostuneena jään odottamaan, herättääkö tämä mitään kommentteja, jos en väkisin tyrkytä tätä kenellekään luettavaksi.

Tiistai 10.9.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Kävely. Muistelmien valmistelu.
  • Kävely: Tämä oli jo neljäs peräkkäinen päivä, jolloin en jaksanut käydä ulkona. 
  • Muistelmien valmistelu. Tätäkään en jaksanut tänään tehdä.
MUITA ASIOITA:
  • Keskustelin Facebook-kavereitteni kanssa ajankohtaisista tietoturva-asioista.

  • Katsoin WebOpettaja Esa Riutan 45 minuutin pituisen opetusvideon "ChatGPT:n oppitunti - perusteet ja parhaat kikat (kokoelma)".

Maanantai 9.9.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Kuntosali. Viikon erityistehtävien aloitus tai tarpeettomien tavaroiden tai tiedostojen karsinta.
  • Kuntosali: Aamulla tunsin oloni lievästi vilustuneeksi tai muuten heikoksi. Arvelin, että silloin ei ole viisasta käydä kuntosalilla enkä mennyt sinne. Syötyäni illalla keittämääni kaurasuurimopuuroa ja yhden paistetun kananmunan jatkoin nukkumista lähes klo 11:en saakka, jolloin suoritin aamutoimet ja otin myös kylmän suihkun.

  • Tämä oli jo kolmas peräkkäinen päivä, kun en käynyt lainkaan ulkona. Kuitenkin oli myönteistä huomata, että iltapäivällä minulla oli pitkästä aikaa sellainen energinen tunne, että mietin "Mitähän tekisin seuraavaksi?". Purin sen energian kirjoittamalla tuon alempana mainitun pitkän viestin entisen kouluni historiasta ja nykyisyydestä.

MUITA ASIOITA:
  • Olen valmistellut eräälle henkilölle syntymäpäivälahjaksi sellaista muistitikkua, johon kopioin kaikki sellaiset valokuvat ja videot, joissa hän esiintyy. Valokuvien osalta se on jo valmis, mutta tänään lisäsin siihen yhden videon siten, että poimin yhtenäisen pätkän pidemmästä videosta GOMcam ja GOMmix -ohjelmilla.

  • Tein vasta nyt Ilkka Koppelomäen SMH-systeemin mukaisen kuukausisuunnitelman syyskuulle.

  • Kirjoitin ja lähetin USA:ssa pysyvästi asuvalle Pentille pitkän selvityksen yhteisen oppikoulumme "Hykkylän" aiemmista vaiheista sen edeltäjäkoulun Viipurin Reaalilukio perustamisesta tasan 150 vuotta sitten (eli vuodesta 1874 saakka) sekä sen muuttumisesta nykyiseksi Helsingin Luonnontiedelukioksi.

Viikon 37 avaus:
Tällekään viikolle ei ole mitään erityistehtävää. Edelleenkin pitäisi vain suorittaa viikko-ohjelman mukaisia tehtäviä ja lisäksi purkaa pitkäksi venynyttä tekemättömien töiden listaa. Pian alkavat painaa päälle syksyn erityistehtävät, jotka pitää tehdä syys-lokakuussa. Kuten jo edellisen viikon avauksessa tarkemmin kerroin, tilannettani vaikeuttaa se, että minulla on nyt vajausta punasoluista ja matala hemoglobiini. Eli aivoni ja lihakseni eivät saa happea normaalia määrää. Matala hemoglobiini aiheuttaa väsymystä ja suorituskyvyn laskua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset ja kommentit ovat tervetulleita! Kirjoita tähän tai Facebookiin aikajanalleni.