2024-09-02

Viikko 36 /2024

Tämä raportti kertoo vuoden 2024 kalenteriviikosta 36, joka alkoi maanantaista 2.9.2024 ja päättyi sunnuntaihin 8.9.2024. Muutin tämän blogin sivujen esitystapaa 19.1.2024 alkaen siten, että tuorein päivä on edelleen ylimpänä, mutta kunkin päivän sisällä tapahtumat etenevät nyt ylhäältä alaspäin. Linkistä http://timontti.ahjos.info/Viikot/2024/36-24.html avautuu sama sisältö siten, että sivu alkaa maanantai-aamusta ja tuorein sisältö on alimpana. Kirjoitan tuoreen tekstin aina ensin tähän blogiin ja kopioin sen vasta hiukan myöhemmin tuolle toiselle sivustolle.

Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista
Lukijan oletetaan tietävän ennestään pysyvällä sivulla Selitykset kerrotut asiat ("Päivän pohteet" päivitetty 22.8.2024), muilta osin 11.5.2024.)

Sunnuntai 8.9.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Punnitus. Kävely. Taloushallinto. HTML-kieliset sivustot. Viikkoraportointi.
  • Punnitus: Suoritin punnituksen ja rasvaprosentin arvioinnin.

  • Laadin SMH-viikkoraportin sunnuntaita vaille valmiiksi. Avasin viikon 28 SMH-viikkoraportin.

  • Nukuin iltapäivällä pari tuntia. Näin sellaisen unen, että olin ostanut uuden melko hienon Volvo henkilöauton ja olin lähdössä ostamaan siihen talvirenkaita. Unissa asun yleensä Kumpulassa Limingantiellä, kuten taas tässäkin unessa.

  • Tunsin oloni sen verran sairaalloiseksi, etten käynyt lainkaan ulkona, ja päätin olla huomenna menemättä kuntosalille.
MUITA ASIOITA:
  • Vastasin Pentin viestiin, koskien Hykkylää. Lähetin sähköpostiryhmälle ruokalistojen vertailun, minkälaista ruokaa kaupunki tarjoaa lukiolaisille ja vanhuksille. Serkkuni lähetti vastaavat vertailutiedot Lahdesta. Minä täydensin vertailua vielä Malmilla toimivan Saga-hoivakodin ruokalistalla.

  • Suunnittelin serkkuni ja vaimoni kanssa, milloin voisimme kokoontua allekirjoittamaan useita asiakirjoja, joihin tarvitaan kaksi samanaikaisesti läsnä ollutta todistajaa. Ensimmäinen kaikille sopiva päivä näyttää nyt olevan keskiviikko 25.9.2024.

  • Tutkin uteliaisuuttani, miten Saksan etumatka Suomeen on kehittynyt tv-sarjan Lemmen viemää (Sturm der Liebe) esittämisessä ja kirjoitin siitä yhteen Facebook-ryhmään. En enää itse seuraa kyseistä sarjaa.

Lauantai 7.9.2024:
PÄIVÄN POHTET: Kävely. Asunnon siivousta. Sauna?
  • En tehnyt mitään ylempänä mainittua. Siitä olen pahoillani ja pettynyt itseeni. Mutta olen iloinen alla mainituista asioista ja erityisesti siitä, että Google on nyt indeksoinut ja lisännyt hakukoneeseensa ahjos.net/ravinto -kansion tiedostot, jotka korvasivat aiemmin ahjos.net/zone -kansiossa olleet tiedostot. Uuden kansion tiedostot ovat responsiivisia, vanhan kansion tiedostot eivät sitä olleet.
MUITA ASIOITA:
  • Facebook-ryhmässä "Paikka kaikelle" keskusteltiin VHS-nauhojen kopioinnista tietokoneelle. Kun minulta kysyttiin, kuinka sen teen, kirjoitin täsmällisen kuvauksen ja julkaisin sen sitten myös tässä blogissa: https://timontti.blogspot.com/2024/09/vhs-nauhojen-kopiointi-tietokonelevylle.html

  • Kysyin ChatGPT:ltä neuvoa, minkälainen htaccess-tiedosto ohjaisi muotoa http://ahjos.net/zone/tiedostonimi olevat kutsut osoitteeseen http://ahjos.net/ravinto/tiedostonimi. Saamani vastauksen perusteella laatimani htaccess-tiedosto ei toimi ihan tuolla tavalla, vaan se ohjaa kaikki tuollaiset kutsut avaamaan tiedoston http://ahjos.net/ravinto/index.html. Sekin on ihan hyvä toiminto, joten jätän sen sellaiseksi.

  • Kerroin Pentille ja muille, mitä entisestä koulustamme on tullut (Hykkylä -> HELLU).

Perjantai 6.9.204:
PÄIVÄN POHTEET: Kävely. Tekniikka ja tallenteet.
  • Tallenteet: Kopioin myöhempää käyttöä varten erilliseen tiedostokansioon valokuva-arkistostani kuvat ja videot, joissa esiintyy eräs tietty henkilö. Se oli vain 2-3 tunnin työ, mutta sikäli merkittävä, että tänään sain pitkästä aikaa tehdyksi jotakin viikko-ohjelmani mukaista työtä.

  • Kävely: Illemmalla kävelin Malmin sairaalapuistossa vakiolenkkini, tällä kertaa myötäpäivään.

  • Tekniikka: Pöytätietokoneessani on jokin ongelma, josta on vaikea tietää, onko se keskusyksikössä vai näyttölaitteessa vai johtuuko se jostakin ulkopuolisesta häiriöstä. Näyttö sammuu usein lyhyeksi ajaksi ja siihen tulee silloin pieni ikkuna, jossa lukee "No VGA signal" tai vain "VGA". Tänään en aio tehdä tuolle asialle vielä mitään muuta kuin kirjoittaa muistiin päiviä ja kellonaikoja, milloin häiriö on esiintynyt. Silloin kun meillä oli vielä vessassa perinteinen loisteputkilamppu, pöytätietokoneen näyttö pimeni aina vähäksi aikaa, kun vessaan sytytettiin valo.
MUITA ASIOITA:
  • Aamupäivä meni kokonaan siihen, että vastasin kahdella pitkällä viestillä saamaani sähköpostiviestiin. Minun pitäisi kyllä oppia olemaan provosoitumatta kun provosoidaan ja jättää omaan arvoonsa sellaiset viestit, joissa ei noudateta tavanomaista pidättyvyyttä arvostella henkilökohtaisia asioitani.

  • Samalla kun maksoin Klarnan laskun eilen toimitetuista apteekkitavaroista katsoin EU- ja US- rahastojeni päivän arvot. Niiden arvo vaihtelee kuukauden sisällä melkoisesti. Nyt niille kertynyt arvonnousu on lähellä nollaa ja elokuussa se käväisi jopa tappion puolella, mutta nousi taas raportointipäiväksi 20.8. oikein hyväksi.

Torstai 5.9.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Kuntosali. Vaihtelevia tehtäviä.
  • Kuntosali: Aamulla ajoin yhdellä bussilla kuntosalin suuntaan, jolloin bussimatkan molemmissa päissä tulee kävelyäkin kohtuullinen määrä. Toiseen suuntaan tulin kahdella bussilla, joiden pysäkit ovat kuntosaliin ja kotiin nähden vain kadun ylityksen päässä. Bussin vaihdon tein niiden yhteisellä pysäkillä, jolla voi vielä istua penkillä. - Kuntosalissa suoritin vakio-ohjelmani, joka perustuu lääkäri Antti Heikkilän suositukseen.

  • Iltapäivän loikoilin kotona tekemättä mitään hyödyllistä. Tänään oli aika helteinen päivä.
MUITA ASIOITA:
  • Klo 16 alkaen katselin Iltasanomien ISTV:stä suorana lähetyksenä kolmen auton nostoa Vantaanjoesta. Ensimmäinen putosi kaksi kertaa takaisin veteen kun se oli jo osittain näkyvissä, mutta saatiin sitten ylös. Se oli 1980 alun Datsun, joka oli aikanaan varastettu. Se oli Pikkukosken uimarannan läheisyydessä 4,5 metrin syvyydessä. Tätä kirjoittaessani katson samalla toisen auton nostoyritystä. Se on 1970-luvulla uponnut Morris 850, joka on Oulunkylässä Käskynhaltijantien sillan lähellä noin 3 metrin syvyydessä. Siitä saatiin ylös vain 2 ovea ja  jäi mietittäväksi, kuinka siihen saadaan nostoliina kiinni, kun se on mudassa pyörillään ja siitä on katto irronnut. Kolmas auto oli edellisen lähelle jo 1960-luvulla uponnut Ford, joka saatiin nostetuksi. Suora lähetys loppui klo 20:45.

Keskiviikko 4.9.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Kävely. Kielitaidon kertaaminen tai kartuttaminen.
  • Kielitaito: Tein pitkästä aikaa testin, osaanko kirjoittaa venäläiset painokirjaimet aakkosjärjestyksessä. Muistin muut oikein, mutta unohdin kirjaimet Е ja Ё.

  • Kävely: Iltapäivällä vaimoni halusi lämmittää saunan ja minäkin saunoin, mutta sen jälkeen illemmalla kävelin noin puolen tunnin vakiolenkkini Malmin sairaalapuistossa. Lopuksi istuin autossani ja laitoin lämpömittarin kuvan Facebookiin. Se näytti 27,2º C klo 19:20.

MUITA ASIOITA:
  • Laskin, että matkailuautoni käyttövoimavero, jota puhekielessä sanotaan dieselveroksi, nousee hallituksen esityksen mukaan 511 % eli nykyisestä 114,98 eurosta/vuosi 702,63 euroon/vuosi. Kerroin siitä myös Facebookissa, mutta korostin siinä, että saatuani kalliin leukemia- ja selkäleikkaushoidon lähes ilmaiseksi, päätin, etten koskaan valita veroista. Joten tämäkään ei ole valitus vaan vain toteamus.

Tiistai 3.9.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Kävely. Muistelmien valmistelu.
  • Kävely: Kävelin noin puolen tunnin vakiolenkkini Malmin sairaalapuistossa ja istuin sen loppuvaiheissa autossani.

  • Muistelmien valmistelu ei tänään edistynyt lainkaan.
MUITA ASIOITA:
  • Sain aamulla Maisaan ilmoituksen, joka koski minulle 24.9. annettavaa hammashoitoa edeltävää verikoetta.

  • Veronpalautus vuodelta 2023 saapui tililleni Danske Bankiin. Sain 7,16 euroa enemmän kuin veropäätöksessä oli luvattu. 

  • Luin USA:ssa asuvalta Pentiltä saamani pitkän viestin ja vastasin siihen yhtä pitkästi. Se koski Klarnan käyttöä maksukanavana. Sitten kirjoitin hänelle vielä toisen pitkän viestin "Maksutavat suomalaisissa verkkokaupoissa". Jaoin samoista viesteistä kopiot kahdelle muulle sähköpostikaverilleni, joista toinen täydensi kirjoitustani illemmalla omilla kokemuksillaan.

  • Eräs entinen luokkatoverini lähetti joukkoviestin, jossa hän kertoi allekirjoittaneensa adressin hallituksen "länsiratahankkeen" Turku-Helsinki peruuttamiseksi. Vastasin siihen joukkoviestillä, jossa kysyin, ovatko hankkeen vastustajat ottaneet huomioon Helsinki-Lohja -lähijunan tuomat pitkäaikaiset hyödyt sen välin kunnille. Lähetin myöhemmin entisille luokkatovereilleni vielä toisen viestin, jossa kerroin, että minusta lähijuna Helsinki-Lohja tuntuisi luontevalta HSL:n laajennukselta. Lisäsin kuitenkin, että en ole perehtynyt mihinkään faktoihin.

  • Tutkin Gmailin roskapostikansion sisältöä. Siellä oli yksi Timontille osoitettu mielenkiintoinen viesti, jonka lähettäjää en tunne. Viestissä oli linkki yhteen minun vanhaan kirjoitukseen tässä samassa blogissa. Siinä olin suositellut muutamia työkaluja korvaamaan Picasan, jonka Google silloin lopetti. Hän suositteli erästä ohjelmaa valokuvien pakkaamiseen, mutta sillä samalla sivustolla on paljon muitakin hyviä ohjelmia. Kokeilinkin heti QR-koodin tekoa ja julkaisin Facebookissa sellaisen koodin, joka avaa tämän sivun kopion ahjos.info -sivustolla.

Maanantai 2.9.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Kuntosali. Viikon erityistehtävien aloitus tai tarpeettomien tavaroiden tai tiedostojen karsinta.
  • Kuntosali: Kävin kuntosalilla suorittamassa lääkäri Antti Heikkilän suositukseen perustuvan vakio-ohjelmani. En jäänyt sen jälkeen sinne syömään, koska läheisessä lounasravintolassa ei ollut tänään dieettiini sopivaa pääruokaa, kun taas kotona oli tarjolla vaimoni paistamaa pannusiikaa.

  • Syötyäni nukuin monta tuntia ja noin klo 16 aloitin tämän viikon 36 päiväkirjablogin kirjoittamisen.
MUITA ASIOITA:
  • Heräsin aamulla jo ennen kuutta. Vastasin USA:ssa asuvan Pentin lähettämään viestiin, jossa hän kommentoi viime viikon päiväkirjablogini monia kohtia. Tuntuu todella hyvältä, kun joku viitsii lukea, kommentoida ja esittää kysymyksiä.

  • Luin eilen Saksan kahdessa osavaltiossa pidettyjen vaalien tulokset ja Berliinissä asuvan Pertti Rönkön kirjoituksen, jonka mukaan suomalainen media käsittelee liian suppeasti vaalituloksen taustalla olevia tekijöitä. Suomessa äärioikeistolaiseksi sanotun AfD-puolueen puolueohjelma muistuttaa hänen mukaansa CSU/CDU:n ohjelmaa Franz Josef Straußin ja Helmut Kohlin aikana. 

Viikon 36 avaus:
Tälle viikolle ei ole mitään erityistehtävää. Pitäisi vain suorittaa viikko-ohjelman mukaisia tehtäviä ja lisäksi purkaa pitkäksi venynyttä tekemättömien töiden listaa. Tilannetta vaikeuttaa se, että minulla on nyt vajausta punasoluista ja matala hemoglobiini eli aivoni eivät saa happea normaalia määrää. Perjantaina 30.8.2024 suoritetussa mittauksessa todettiin, että veressäni on punasoluja litraa kohti (B-ERYT) vain 76 % viitearvojen alarajasta ja hemoglobiini on 15 % alle viitearvojen alarajan. Matala hemoglobiini aiheuttaa väsymystä ja suorituskyvyn laskua. Huomattava poikkeama normaalitasosta oli myös bakteerivastustuskyvyssä (matala) ja virusvastustuskyvyssä (korkea), mutta ne eivät vaikuta työkykyyn.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset ja kommentit ovat tervetulleita! Kirjoita tähän tai Facebookiin aikajanalleni.