2024-06-10

Viikko 24 / 2024

Tämä raportti kertoo vuoden 2024 kalenteriviikosta 24, joka alkoi maanantaista 10.6.2024 ja päättyi sunnuntaihin 16.6.2024. Muutin tämän blogin sivujen esitystapaa 19.1.2024 alkaen siten, että tuorein päivä on edelleen ylimpänä, mutta kunkin päivän sisällä tapahtumat etenevät nyt ylhäältä alaspäin. Linkistä http://timontti.ahjos.info/Viikot/2024/24-24.html avautuu sama sisältö siten, että sivu alkaa maanantai-aamusta ja tuorein sisältö on alimpana. Kirjoitan tuoreen tekstin aina ensin tähän blogiin ja kopioin sen vasta hiukan myöhemmin tuolle toiselle sivustolle.

Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista
Lukijan oletetaan tietävän ennestään pysyvällä sivulla Selitykset kerrotut asiat (päivitetty 11.5.2024, "Päivän pohteet" päivitetty 4.5.2024).

Sunnuntai 16.6.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Taloushallinto. HTML-kieliset sivustot. Viikkoraportointi.
  • Laitoin säätiön kirjanpidon ajan tasalle. Yhtiön kirjanpito olikin jo ajan tasalla. Paljon aikaa kului sellaisen sähköpostiviestin etsimiseen, minkä liitteenä oli säätiön tilintarkastajan kesäkuussa maksamani lasku. Lopulta muistin, että se lasku tulikin kirjepostina. Olin laittanut sen oikeaan mappiin, mutta väärän välilehden taakse, mistä sen lopulta löysin. Skannasin sen tietokoneelle siihen kansioon, minne olisin sen ladannut, jos se olisi tullut sähköpostin liitteenä.

  • Pakkasin varastossa säilytettävään alumiinisalkkuun perustamani säätiön ja omistamani yhtiön sellaisen kirjanpidollisen aineiston vuosilta 2022-2023, jota en enää tarvitse kotona. 

  • Olen ihmetellyt sitä, että Google väittää aina minulle lähettämissään sivustoraporteissa monien ahjos.info -sivuston tiedostojen olevan kopioita ja kertoo siksi jättäneensä ne Googlen hakemiston ulkopuolelle. Olen monta kertaa yrittäyt selvittää Googlen ohjesivujen avulla, mitä tiedostoja se pitää alkuperäisinä, mutta en ole siinä onnistunut. Ahjos.info -sivuston tiedostot eivät nimittäin ole kopioita vaan ainoita alkuperäiskappaleita. Tänään alkuillasta nukkuessani keksin selvittää asiaa toisella tavalla: Tein Google-haun "mister ahos" ja katsoin, löytääkö se sellaisen hakemistostaan ja jos löytää, miltä sivulta. Se löytyi kansiosta ahjos.info/muistoja kuten pitikin. Mutta sama aineisto avautuu myös osoitteilla ahjos.net/muistoja ja kanfi.com/muistoja . Kysymys ei siis ole siitä, että ensinmainittu kansio sisältäisi kopioita vaan siitä, että sinne on uudelleenohjauksia osoitteista ahjos.net ja kanfi.com. Kanfi.com oli alkuperäinen sivustoni, mutta nyt se on vain uudelleenohjausosoite. Sivustolta ahjos.net siirsin sivustolle ahjos.info yksityisluontoisen aineiston luovuttaessani sen säätiölle, mutta jätin sinne vielä linkin siellä aiemmin olleen aineiston uuteen osoitteeseein..  

MUUT ASIAT:
  • Aamulla vielä sängyssä maatessani mieleeni tuli tämä ongelma ja siihen ratkaisu, jonka toimivuuden kävin heti testaamassa ja totesin, että se poisti ongelman: Kun kopioin VHS-nauhoja tietokoneen levylle, kirjoitan kopioidun nauhan sisällön LUETTELO-nimiseen Google Sheets -taulukkolaskentatyökirjaan, joka on Googlen palvelimella Drive.google.comissa. Kun olen sitten ladannut sen luettelotiedoston omalle koneelle Excel-formaatissa, lopputulos ei ole ollut luettava, koska taulukon sarakkeiden leveydet eivät ole siinä oikein vaan ne joutuu säätämään jokaisen latauksen jälkeen uudelleen. Mutta kun latauksen omalle koneelle tekee PDF-formaatissa, lopputulos on luettava ja sarakkeiden leveydet ovat samat kuin drive.google.comissa.

Lauantai 15.6.2024:
PÄIVÄN POHDE: Asunnon siivousta.
  • Aikomuksena pestä oman työhuoneeni ikkunat. Ikkunat on pokineen vaihdettu sen jälkeen, kun olen niitä viimeksi pessyt, eikä minulla ole kokemusta edes siitä, kuinka nämä uudet ikkunat avataan. 

  • Klo 15: Työhuoneeni ikkunat pesty siltä osin kuin sain ne auki. Ikkunat ovat kolminkertaiset enkä saanut kahta sisintä ikkunaa avattua irti toisistaan. Luin ikkunoiden mukana tulleen 20-sivuisen vihkosen "Kaski-ikkunat - käyttö ja huolto", mutta siitäkään ei ollut apua. - Lopuksi imuroin eteisen, vessan ja keittiön lattiat.

  • Vaimoni kertoi kotiin tultuaan, että näissä uusissa ikkunoissamme kahta sisintä lasia ei voikaan avata niin, että pääsisi pesemään niiden välistä. Eihän siihen pitäisi olla tarvettakaan, jos ne on pölytiiviisti samassa pokassa. Onhan se helpotus, että ruutua kohti on vain 4 pestävää pintaa eikä 6 kuten oli aiemmin.
MUITA ASIOITA:
  • Kirjoitin Helsingin kaupungin palautesysteemiin ilmoituksen vaaralliseksi muuttuneesta jalankulkijoiden liikennevalosta Ylä-Malmilla Kirkonkyläntien ja Syystien risteyksessä.  Se palautesysteemi vaikuttaa oikein hyvältä. Kun kirjoitin palautteeni mobiilivarmenteella kirjautuneena ja annoin sähköpostiosoitteeni, sain heti sähköpostiin kuittauksen palautteeni vastaanotosta ja siinä linkin sivulle, josta voin seurata palautteeni käsittelyä. Erityisesti ilahduin siitä, ettei missään vaiheessa pakotettu noudattamaan englanninkielisiä neuvoja tai käyttämään englanninkielisiä painikkeita kuten viime aikoina valtion virastojen sivustoilla.

Perjantai 14.6.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Tekniikka ja tallenteet
  • Aamupäivällä en saanut VHS-nauhurista kuvaa näkymään, mutta kotilounaan jälkeen se taas onnistui. Tänään kopioin tietokoneen levylle ensin kaksi VHS-nauhaa, joilla on Blomqvistin tanssikurssit 1 ja 2. Ostin ne nauhat suoraan häneltä itseltään 1980-luvulla yhteensä 600 markalla. Tiedän hinnan toisen nauhan kotelossa olevasta kuitista. Sen jälkeen kopioin Laila Kinnusen kuoleman jälkeen vuonna 2000 esitetyn ohjelman, jossa hän itse kertoi omasta elämästään. Lopuksi kopioin Olli Mustosen esittämän Beethovenin pianokonsertto 5:n sekä puoli tuntia lyhyitä sekalaisia tv-ohjelmia. - Ulkona en käynyt koko päivänä.

Torstai 13.6.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Vaihtelevia tehtäviä.
  • Laadin ja lähetin testamenttini tarkastaneelle juristille kiitokset ja omat kommenttini hänen tarkastusraportissa mainitsemista asioita. Oli huojentavaa saada tietää, että hän ei löytänyt testamentistani sellaista muotovirhettä, joka tekisi sen mitättömäksi. 
MUITA ASIOITA
  • Kävin S-marketissa kävellen rollaattorin kanssa.

  • Lämmitin illalla saunan.

Keskiviikko 12.6.2024 - Helsinki-päivä:
PÄIVÄN POHTEET: Kielitaidon kertaaminen tai kartuttaminen (venäjän alkeet)
  • Kun tänään on Venäjän itsenäisyyspäivä, joka on siellä yleinen vapaapäivä, niin minä pidin sen kunniaksi vapaapäivän venäjänkielen alkeiden opiskelusta. Tutkiskelin sen sijaan EU-parlamenttivaalin tuloksia yms.
MUITA ASIOITA:
  • Luin ja jaoin ystävilleni uuden saksalaisen puolueen "Bündnis Sahra Wagenknecht" esittelyn. Tässä suomenkielinen esittely https://fi.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCndnis_Sahra_Wagenknecht 
    ja linkki puolueen erinomaiselle saksankieliselle kotisivustolle: https://buendnis-sahra-wagenknecht.de/

  • Tein tavanomaisen noin 200 euron tilauksemme Yliopiston apteekin verkkokauppaan, missä oli tänään viimeistä päivää voimassa tarjous "Kosmetiikka ja ravintolisät jopa -30% kanta-asiakkaille". En tilannut mitään kosmetiikkaa, mutta ravintolisistä ja vitamiineista sain -20% ja lisäksi kupongin, jolla saa heinäkuussa -15%. 

  • Etsin aamulla viestipalvelu X:ssä näkemääni kaaviota, jossa Suomen uudet mepit oli sijoitettu arvokartalle. Pitkän etsimisen jälkeen se löytyi Ylen vaalikoneesta. Lähetin siitä kopion eräillä lisätiedoilla täydennettynä sähköpostiryhmälleni.

Tiistai 11.6.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Tarpeettomien tavaroiden tai tiedostojen karsinta.
  • Vaimoni suostumuksella siirsin työhuoneen kaapista kaksi VHS-nauhaa eteiseen sekajätteen keräilylaatikkoon. Niissä nauhoissa ei ollut mitään merkintää, mitä ne sisältävät, mutta olin selvittänyt niiden sisällön. Jäi epäselväksi, ovatko ne hänen tai minun. Kummassakin on amerikkalainen elokuva, jota emme pidä kopioimisen arvoisena. Toisella nauhalla on elokuvan jälkeen pitkä nauhoitus melko nuoren Elviksen live-showsta, jonka olen jo kopionut tietokoneelle.
MUITA ASIOITA:
  • Olin kotona koko päivän tehden erilaisia pakollisia juoksevia asioita, joita olivat mm. Ilkka Koppelomäen SMH-systeemin mukaisen viikkosuunnittelulomakkeen täyttäminen viime viikolta ja avaaminen tälle viikolle sekä kuukausisuunnitelman laadinta kesäkuulle. Säätiön tilintarkastajan lasku saapui ja maksoin sen heti.

  • Kopioin viikonlopun automatkalta autokameran kuvaamista videoista mielestäni tallentamisen arvoiset pätkät tietokoneen levylle.

Maanantai 10.6.2024:
PÄIVÄN POHTEET: Muistelmien valmistelu tai viikon erityistehtävien aloitus.
  • Tälle viikolle ei ole mitään erityistehtävää. Maanantaina en kuitenkaan jaksanut vielä jatkaa muistelmien valmistelua.

  • Eilen oli EU-parlamenttivaalien varsinainen vaalipäivä. Analyytikot selittävät Li Anderssonin huippuhyvää tulosta ja perussuomalaisten huonoa tulosta kyseisten puolueiden sisäpoliittisilla linjauksilla. He eivät kehtaa sanoa, että Li Andersson miellyttää persoonallisuudellaan monia sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät tunne mitään sympatiaa Vasemmistoliitto-puoluetta kohtaan. Vastaavasti esimerkiksi minä en nyt äänestänyt - kuten normaalisti - perussuomalaisen puolueen ehdokasta, koska heillä ei ollut sopivaa henkilöä ehdokkaana.

  • Kirjoitin jo iltayöstä puhelimella viestiluonnoksen, jonka viimeistelin aamulla ja lähetin sen jo klo 9:10 Perussuomalaiset-puolueen puheenjohtalle ja puoluesihteerille sekä aiemmissa EU-vaaleissa äänestämälleni Laura Huhtasaarelle ja näissä vaaleissa äänestämälleni Pekka Toverille. Halusin tuoda esille ja korostaa sitä, että esimerkiksi oma valintani ei ollut puoluepoliittinen kannanotto Kokoomuksen hyväksi vaan halusin valita parhaan mahdollisen henkilön edustamaan siellä Suomea.  Viestini kopio on tässä blogissa tämän kirjoituksen edellä. Pekka Toveri vastasi siihen heti näin: "Kiitän luottamuksesta Timo. Teen parhaani ollakseni sen arvoinen. PeTo" 

  • Iltapäivällä Perussuomalaiset-puolueen puoluesihteeri vastasi viestiini "Kiitos viestistä ja huomioistanne ja hyvää kesää! Ystävällisin terveisin ..."

  • Katsoin viikonlopun matkalla autokameran korteille tallentuneet videot. Kirjoitin paperille eri osuuksien videonpätkien numerot. Kopioin talteen vasta pari kohtausta. Keskustelen myöhemmin vaimoni kanssa, mitä muuta kannattaa tallentaa. 

  • Nukuin puolen päivän jälkeen pari tuntia. Minulla ei ollut univajetta, mutta oli vielä paljon stressiä viime viikolta. Illalla menin autoon iltakahville ja aloin kirjoittaa tätä blogia siellä kannettavalla Chromebook-tietokoneella. Latasin samalla verkkovirralla autossani olevan turvakameran akkua. Kun lopuksi lähdin ottamaan johtoa pois sähkötolpasta, huomasin, että  koiraa ulkoiluttava vanha nainen oli ohi kävellessään irroittanut sähköjohtoni pistorasiasta!

Viikon 24 avaus:
Viime viikko oli niin stressaava joka päivä maanantaista sunnuntaihin saakka, että nyt alkavalla viikolla sallin itselleni tarpeellista lepoa ja vapautta normaalista viikon työohjelmasta. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset ja kommentit ovat tervetulleita! Kirjoita tähän tai Facebookiin aikajanalleni.