2023-05-22

Viikko 21/2023

Tämä raportti kertoo vuoden 2023 kalenteriviikosta 21, joka alkoi maanantaista 22.5.2023 ja päättyi sunnuntaihin 28.5.2023. Dokumentoin eri päivien tapahtumia tälle sivulle siten, että tuorein sisältö on ylimpänä. Linkistä http://timontti.ahjos.info/Viikot/2023/21-23.html   avautuu sama sisältö siten, että sivu alkaa maanantai-aamusta ja tuorein sisältö on alimpana. Kirjoitan tuoreen tekstin aina ensin tähän blogiin ja kopioin sen vasta hiukan myöhemmin tuolle toiselle sivustolle.


Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.

Sunnuntai 28.5.2023:

Klo 16 jälkeen: KIRJEENVAIHTOA ja ULKOILUA
Kävin vielä sähköpostikirjeenvaihtoa USA:ssa ja Kirkkonummella asuvien ystävieni kanssa. Sitten kävelin Malmin sairaalapuistossa vakiolenkin, minkä varrella voi istahtaa kahdelle puistonpenkille lepäämään. Lopuksi istuskelin jonkin aikaa autossa. Toin autosta kotiin ladattavaksi melko hiljattain ostamani Bilteman kannettavan akun, joka tuntuu edelleen antavan sähköä valvontakameralle, mutta sen valo ja akun varaustilaa ilmaiseva merkkivalo eivät pala.

Klo 12-16: ILTAPÄIVÄ - TALOYHTIÖN TOIMINNANTARKASTUS JATKUU
Sain jo valmiiksi osakkaille jaettavan toiminnantarkastuskertomuksen luonnoksen, mutta paljon on vielä tutkittavaa sen varmistamiseksi, että lausuntoni vastaa todellisuutta eikä siitä puutu mitään olennaista. Nyt on kuitenkin voimat loppu, joten lähden ulos pienelle kävelylenkille.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ruokana Atrian "Metsästäjänpihvit ja sienikastike", jonka viimeinen käyttöpäivä oli tänään, sekä vaimoni tekemä salaatti. Juomana tomaattimehu sekä vähän myöhemmin tietokoneen ääressä pieni kupillinen murukahvia ja pari Pågenin pientä kanelikorvapuustia.

Klo 10-11: AAMUPÄIVÄ - TOIMINNANTARKASTUSTA
Kirjoitin toiminnantarkastuskertomuksen luonnokseen alustavasti niistä epäkohdista, joihin kiinnitin eilen huomiota. Koska toiminnantarkastus on ensisijaisesti laillisuuvalvontaa, joudun jokaisen moitteen kohdalla varmistamaan ajantasaisesta lainsäädännöstä, että minulla ei ole laista vanhentuneita tietoja.

Klo 8.20-10: AAMU
Kävin parvekkeella hengittämässä. Söin eilen keittämäni kaurapuuron loppuun ja paistoin yhden kananmunan. Luin Pentiltä Baltimoresta tulleen viestin sekä some-uutiset ja eräiden keskusteluryhmien tuoreet viestit. Allogeenisen kantasolusiirron saaneiden Facebook-ryhmässä oli minulle osoitettu neutropeniaa koskeva viesti. Vastasin siihen. Suoritin aamutoimet. Siirryin tietokoneen ääreen kirjoittamaan tätä.

Lauantai 27.5.2023:

Klo 18-19: ILTAKÄVELY - AKKUONGELMA
Kävelin Malmin sairaalapuistossa ja istuin lopuksi autossani, missä huomasin, että Biltemasta huhtikuussa ostamani valvontakameran akun valo ja akun latauksen merkkivalot eivät toimi. Täytyy tutkia myöhemmin, onko kysymys viasta vai latauksen puutteesta.

Klo 12: ILTAPÄIVÄ - TALOYHTIÖN TOIMINNANTARKASTUSTA
Siirryin työhuoneeseen kaurakeksien ja pienen kahvikupillisen kanssa. Avasin taloyhtiön aineiston pöytätietokoneella ja pidin samalla kännykässä auki Iltasanomien suoraa lähetystä RKP:n puoluetoimiston ovelta Yrjönkatu 27, missä odoteltiin heidän eduskuntaryhmän kokouksen päättymistä ja tiedotusta, hyväksyvätkö he hallitusneuvottelijoiden eiliset paperit maahanmuutosta ja ilmastosta.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ruokana vaimoni tänä aamuna paistamaa kassleria, parsakaalia ja salaattia. Juomana tomaattimehu. 

Klo 9-11: AAMUPÄIVÄ
Aamutoimet ja valmistautumista päivän ohjelmaan. Tänään korkeimmalla prioriteetilla on taloyhtiön toiminnantarkastus, kun olen saanut jo kaiken isännöitsijältä pyytämäni aineiston. 

Klo 5.30-6.30: AAMU
Keitin puuroa kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista ja söin siitä puolet kevytmaidon ja Becelin kanssa. Kävin parvekkeella hengittämässä. Sitten söin vielä paistetun kananmunan. Katsoin some-uutiset, muutaman keskustelufoorumin ja sähköpostin. Pentti oli lähettänyt valokuvan kotipihaltaan Baltimoresta. Menin takaisin nukkumaan.

Perjantai 26.5.2023:

Klo 12 alkaen: ILTAPÄIVÄ
Piti jatkaa taloyhtiön toiminnantarkastusta, mutta kun minua väsytti hirveästi, menin ruokalevolle ja nukuin noin klo 13.20:en saakka. Silloin nautin ensin työhuoneessa tietokoneen ääressä pienen kupillisen murukahvia karjalanpiirakan kanssa ja aloin sitten kirjoittaa tätä blogia. - Sitten tutkin taloyhtiön pöytäkirjoja ja lopuksi täydensin teksteillä eilen perustamaani luokkakokousalbumien esittelysivua.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ruokana vaimoni paistamat kanasuikaleet ja hänen tekemä salaatti. Juomana tomaattimehu.

Klo 850-10.30: AAMUPÄIVÄ
Laadin sivuston www.svision.net viikkopäivityksen. Jaoin sen yhdessä Google-ryhmässä ja kahdessa Facebook-ryhmässä. Aamutoimet. Vaihdoin puhtaat lakanat.

Klo 8.20-8.40: AAMU
Kävin parvekkeella hengittämässä ja toin sieltä sisälle eilen keittämäni kaurasuurimopuuron lopun, jonka söin kevytmaidon ja Becelin kanssa. Luin Tuulalta ja Pentiltä USA:sta saamani sähköpostiviestit. 

Torstai 25.5.2023:

Klo 18-21: LUOKKAKOKOUSTEN VALOKUVA-ALBUMISIVUSTO
Olen laatinut vuodesta 2007 alkaen vuoden 1967 ylioppilasluokkamme pitämistä luokkakokouksista valokuva-albumit photos.google.comiin (Google Kuvat). Eräs entinen luokkatoverini pyysi, että laatisin taas sellaisen albumin tämän viikon tiistaina pidetystä kokouksesta. Eri henkilöt ovat lähetelleet ottamiaan valokuvia muille sähköpostin liitteenä. Laadin sellaisen albumin jo eilen, mutta tänään laadin omalle web-sivustolleni sellaisen sivun, jossa on linkit kaikkien luokkakokousten albumeihin vuodesta 2007 alkaen. Niitä kokouksia on pidetty 12 kertaa. Lähetin sen linkin entisille luokkatovereilleni, mutta en viitsi julkaista sitä täällä. 

Klo 17-18: SAUNA
Saunavuoro taloyhtiön saunassa.

Klo 12-16: ILTAPÄIVÄ - TALOYHTIÖN TOIMINNANTARKASTUSTA
Siirryin työhuoneeseen tietokoneen ääreen pienen murukahvikupillisen kanssa. Ensin lähetin Facebookissa luokkatoveri Tuulalle syntymäpäiväonnittelun. Sitten aloin tutkia eilen saamaani taloyhtiömme kirjanpidollista aineistoa. - Pyysin isännöitsijältä vielä eräitä asiakirjoja. Lupasin, että jos saan ne ennen viikonloppua eli viimeistään huomenna, luultavasti pystyn antamaan osakkaille yhtiökokouskutsun liitteenä lähetettävän toiminnantarkastuskertomuksen maanantaina 29.5.2023. Yllättäen sainkin ne pyytämäni asiakirjat isännöitsijältä jo tänään. Lähetin hänelle kiitosviestin nopeasta toiminnasta.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ruokana Saarioisen "Häränmurekepihvi ja kermaiset kasvikset", jonka viimeinen käyttöpäivä oli tänään. Juomana tomaattimehu.

Klo 7-11: AAMUPÄIVÄ
Jatkoin nukkumista klo 10:en. Sitten aamutoimet, some-uutiset, sähköpostien ja eräiden keskusteluryhmien tuoreiden viestien katsomiset. Ei ollut muuta mihin minun pitäisi regoida kuin Facebookin lähettämä ilmoitus luokkatoverini Tuulan syntymäpäivästä.

Klo 5-7: AAMU
Laiton kaurapuuron valmistumaan ja kävin parvekkeella hengittämässä. Laadin yhden entisen luokkatoverini eilen lähettämän pyynnön mukaisen valokuva-albumin "Luokkakokouksia" photos.google.comiin. Tallensin sinne tämän viikon tiistaina Kasvitieteellisessä puutarhassa Kaisaniemessä otetut valokuvat, joita siellä kokoontuneet entiset luokkatoverini olivat ottaneet ja lähettäneet. Itse en siellä ollut. Jaoin linkin uuteen albumiin kaikille luokkatovereilleni, söin puuron ja menin takaisin nukkumaan.

Keskiviikko 24.5.2023:

Klo 13-17: TALOYHTIÖN ASIOITA
Isännöitsijätoimiston kiinteistösihteeri teki Hausvise -järjestelmään jonkin lisämäärityksen, jonka jälkeen minulle avautui siellä luettevaksi paljon kirjanpidollista aneistoa. Huomasin kuitenkin, että pöytäkirjoja siellä ei ole. Pyysin niitä vielä erikseen ja sain ne pian sähköpostin liitteinä. Luin muistiinpanoja tehden vuonna 2022 pidettyjen hallituksen kokousten pöytäkirjat sekä varsinaisen ja ylimääräisen yhtiökokouksen pöytäkirjat. 

Klo 12-13: ILTAPÄIVÄ - TALOYHTIÖN ASIOITA
Olin saanut toissapäivänä viestin, jonka avulla perustin itselleni käyttäjätunnuksen isännöitsijätoimiston uuteen Hausvise -järjestelmään.  Pääsin sillä järjestelmään sisään, mutta näin siellä vain ohjesivuja ja erilaisia tyhjiä datasivuja, mutta en onnistunut saamaan esille mitään meidän taloyhtiötä koskevia tietoja. Lähetin taloyhtiömme isännöitsijälle ja kirjanpitäjälle, sekä tiedoksi hallitukselle, sähköpostitse luettelon asiakirjoista, jotka haluan nähdä suorittaessani toiminnantarkastusta. Olin lähettänyt saman luettelon jo huhtikuussa, mutta en ole saanut nähtäväksi vielä yhtään siinä mainittua asiakirjaa.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ruokana 3 paistettua bratwurstia ja vaimoni tekemää monipuolista salaattia. Juomana tomaattimehu. Vähän myöhemmin pieni kupillinen murukahvia työhuoneessa tietokoneen ääressä.

Klo 8-11: AAMUPÄIVÄ
Nukahdin ja nukuin sikeästi ihan klo 11:en saakka, nähden erilaisia unia. Herättyäni vaimoni näytti uuden tiedotteen, jonka mukaan asunnon ilmanvaihdon mittaus ja säätö tehdäänkin vasta 6.-9.6.2023. 

Klo 7.10-7.50: AAMU
Heti herättyäni mittasin verenpaineen kaksi kertaa, tuloksina "135/71 51 mahdollisia sydämen rytmihäiriöitä havaittu" ja "E4". Sitten kävin parvekkeella hengittämässä ja söin eilen keittämäni kaurasuurimopuuron loppuun. Suoritin aamutoimet poikkeuksellisesti jo tässä vaiheessa, koska varauduin siihen, että asunnon ilmavaihdon mittaajat ja säätäjät voivat tulla jo heti klo 8 jälkeen. Petasin sängyn ja menin päivävaatteissa sen päälle odottamaan ovikellon soimista.  

Tiistai 23.5.2023

Klo 19-20: ILTA
Vasta illalla avasin tietokoneen ja täydensin tämän blogin ruokatunnista eteenpäin. Sitä ennen olin kyllä kirjoittanut kolmelle sähköpostiystävälleni sängyssä puhelimella viestin, jossa kiinnitin huomiota siihen, että pääjohtajat Erkki Pesonen, Jaakko Lassila ja hänen seuraajansa Yrjö Niskanen kuolivat kaikki 75 vuoden iässä eli juuri siinä iässä, jonka olen pari päivää sitten saavuttanut.

Klo 12-17: ILTAPÄIVÄ
Ruokalevon jälkeen lähdin rollaattorilla S-marketiin. Jätin vanhentuneen ajokortin postilaatikkoon uuden ajokortin mukana tulleessa kirjekuoressa, joka oli osoitettu Liikenne- ja viestintävirastolle. Tein ns. täydentäviä ostoksia. Kävelin kotiin tullessa loppumatkan samassa talossa asuvan pariskunnan kanssa jutellen. - Olin oudon väsynyt koko iltapäivän enkä jaksanut tehdä muuta hyödyllistä. 

Klo 11-12: RUOKATUNTI
Söin aiemmilta päiviltä jääneet kanansuikaleet, nakit ja makaronit, juomana tomaattimehu ja vähän myöhemmin pieni kupillinen murukahvia. 

Klo 9-11: AAMUPÄIVÄ
Aamutoimet. Aloitan Ilkka Koppelomäen verkkokurssin "Mielenhallinnan voima" viikon 5.  -  Kävin läpi mainitun kurssin oppitunnit  44-45/65. Luin sähköpostit. Olin saanut rekisteröitymiskutsun isännöitsijätoimiston uuteen kirjanpitojärjestelmään, jonka käyttöönotto on viivästyttänyt tilinpäätöksen valmistumista. Nyt pääsen siis vihdoin aloittamaan toiminnantarkastuksen. Käyn kuitenkin ennen sitä vielä ulkona asioilla.

Klo 7-8.30: AAMU
Pitkästä aikaa keitin kaurapuuroa kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista. Söin siitä puolet kevytmaidon ja Becelin kanssa. Loput vein parvekkeelle odottamaan huomista. Paistoin ja söin myös yhden kananmunan ja kävin parvekkeella hengittämässä.


Maanantai 22.5.2023:

Klo 17: TYÖPÄIVÄN PÄÄTTEEKSI
Totesin, että Microsoft ToDo-ohjelmassa on edelleen samat 8 tehtävää kohdassa "Aiemmin" ja 10 tehtävää kohdassa "Tänään". Ne siirtyvät kaikki huomiselle, missä on ennestään 3 tehtävää kohdassa "Huomenna".

Klo 12 alkaen: ILTAPÄIVÄ
Siirryin työhuoneeseen pienen murukahvikupillisen kanssa. Vaimoni oli laittanut työpöydälle aamulla jaetun tiedotteen, jonka mukaan talossamme tehdään "24.-26.2023" - siis kuukautta mainitsematta - asuntokohtainen  "Ilmanvaihdon Säätö ja Mittaus": "Remonti vaikutus asumiseen noin 5-10 min. Asukkaan tulee järjestää pääsy K, KH, WC, S, VH. Mahdollisesti likaantuvat tai särkyvät esineet on siirrettävä pois työkohteen läheisyydestä."  - Posti ilmoitti, että Yliopiston apteekin lähetys saapuu tänään klo 14:37-15:37. Otin sen vastaan ja maksoin Klarnan laskun YA:lle. - Posti toi myös uuden ajokorttini. Täydensin sitä koskeneen artikkelin lupaamallani tavalla blogissa ja Facebookissa.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Jääkaapista piti valita jotakin aiemmin tehtyä ruokaa. Valitsin keiton, jonka söin Vaasan Verso Ruispalan kanssa juomatta mitään. 

Klo 7-11: AAMUPÄIVÄ
Sain puhelimeeni tekstiviestin ja ilmoituksen, että puhelimen muisti on täynnä. Yritin poistaa viestejä puhelimen muistista, mutta en heti muistanut, kuinka se tehdään. Silloin käynnistyi vahingossa kaksi kertaa puhelu henkilölle, jolle ole viimeksi soittanut. Se oli vaimoni. Yritin kummallakin kerralla heti sulkea alkavan puhelun, jolloin koko puhelin sammui ja jouduin käynnistämään sen uudelleen. Vaimoni puhelin ehti kuitenkin soida ja hän kertoi vihaisena miellyttävän unen katkenneen puhelimen soittoon. Lopulta sain kuitenkin parikymmentä tekstiviestiä poistetuksi. Kun näin tuoreen viestin sisällön, avasin älypuhelimessa Omaposti -sovelluksen ja hoidin pyydetyn asian siinä. Posti kysyi, haluanko Yliopiston apteekista lähetetyn paketin tuotavaksi tänään klo 12-16 vai vasta huomenna johonkin aikaan. Valitsin: tuodaan tänään, soitetaan ovikelloa ja luovutetaan henkilökohtaisesti.  

Klo 6.15-6.50: AAMU
Yritin mitata verenpaineen, mutta tuloksena oli vain virheilmoituksia E3 ja E4. Laitoin sen laitteen akut 6 tunnin lataukseen. Söin loppuun myslin, joka oli valmistajan mukaan parasta ennen viime viikon keskiviikkoa ja valmistettu tasan vuosi aiemmin 17.5.2022. Se oli "ALPEN - No Added Sugar Swiss Style Muesli". Tämän jälkeen minulla on aamupuuroa varten noin 2,5 kg kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoita, joiden "Parasta ennen" -päivä on heinäkuussa. Paistoin ja söin lisäksi yhden kananmunan, kävin parvekkeella hengittämässä, luin Pentin Baltimoresta lähettämän viestin, some-uutiset sekä muutamaan keskusteluryhmään ja omalle Facebook- aikajanalleni kirjoitetut  tuoreet viestit. Ei ollut mitään sellaista, mihin minun pitäisi heti reagoida. Yritin jatkaa nukkumista.

"Työviikon" 21/2023 avaus:
Tällä viikolla aion keskittyä taloyhtiön asioiden hoitoon. Aluksi hoputan toiminnantarkastajana isännöitsijää, että saisin tietyt asiakirjat nähtäviksi. Jos autokorjaamosta ilmoitetaan, että marraskuussa pysäköintipaikalla kolhittuun autooni tilatut varaosat ovat Saksasta saapuneet, vien auton korjaamolle Vantaalle ja tulen taksilla- junalla- bussilla kotiin. Edelleenkin odotan pelon sekaisin sitä, milloin taloyhtiön lähettämä remonttimies tulee uudistamaan asuntomme saunan ja pesuhuoneen. Se on periaatteessa meille etu, mutta remontti kestää kuulemma kuivauksineen 1,5 kuukautta. Sinä aikana emme voi käyttää suihkua vaan joudumme käymään suihkussa taloyhtiön saunassa silloin kun siellä ei ole kenenkään saunavuoro. Onneksi tässä asunnossa wc ei ole siinä samassa yhteydessä. -