2023-05-29

Viikko 22/2023

Tämä raportti kertoo vuoden 2023 kalenteriviikosta 22, joka alkoi maanantaista 29.5.2023 ja päättyi sunnuntaihin 4.6.2023. Dokumentoin eri päivien tapahtumia tälle sivulle siten, että tuorein sisältö on ylimpänä. Linkistä http://timontti.ahjos.info/Viikot/2023/22-23.html   avautuu sama sisältö siten, että sivu alkaa maanantai-aamusta ja tuorein sisältö on alimpana. Kirjoitan tuoreen tekstin aina ensin tähän blogiin ja kopioin sen vasta hiukan myöhemmin tuolle toiselle sivustolle.

Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.

Sunnuntai 4.6.2023:
Pidin lomapäivän tämän blogin kirjoittamisesta. Aamupäivällä valmistauduin iltapäivän lounasvierailuun. Sen jälkeen nukuin iltaan saakka autossa kotipihalla. En avannut pöytätietokonetta koko päivänä, mutta puhelimella kirjoitin ja lähetin monta viestiä.  

Lauantai 3.6.2023:

Klo 13-18.30: LOPPU ILTAPÄIVÄ
Työtuolini kädensijojen kahta ruuvia olen joutunut hyvin usein kiristämään. Ostin hiljattain Biltemasta pienen pullon "kierrelukite"- nimistä ainetta. Tänään irroitin ne kaksi ruuvia kokonaan, voitelin ne tuolla aineella ja kiersin ne sitten tiukasti kiinni. Jännä nähdä, onko siitä apua. - Kävin noutamassa ostamani tarratulostimen tarranauhakasetin Postin pakettiautomaatista Malmin S-marketista ja ostin samalla pienen repullisen ruokatarvikkeita. - Siellä kävin rollaattorilla, mutta sen jälkeen kävin autolla tutustumassa lähellä olevan ravintolan pysäköintialueeseen. Olen kutsunut sinne huomiseksi yhden perheen lounaalle. Sen ravintolan vieressä olevalla kentällä on varmasti sunnuntaina riittäväsi tilaa, mutta oli hyvä selvittää henkilökuntaan kuuluvalta mieheltä, että siellä on tällainen käytäntö: Ravintolan asiakkaat saavat 4 tuntia pysäköintiaikaa, kun syöttää auton rekisteritunnuksen sisällä ravintolan eteisessä olevaan laitteeseen. Liikennemerkein on merkitty vain 2 tunnin kiekkopysäköinti, jota Parkkipate Oy valvoo. - Kotiin tultuani söin viimevuotisia pakastemustikoita talkkunajauhon ja kevytmaidon kanssa. Sitten aloin kirjoittaa tätä.

Klo 12 alkaen: PANKKIASIA
Siirryin pienen murukahvikupin kanssa työhuoneeseen pöytätietokoneen ääreen toteuttamaan toimenpiteen, jota olen pitkään harkinnut. Kysymys on 6.2.2008 avaamani asiakassuhteen lopettamisesta Hypo-pankissa, jonka virallinen nimi on Suomen Asuntohypopankki Oy. Minulla on ollut siellä kuluneiden 25 vuoden aikana talletustili ja määräaikaistalletuksia, joille on kaikille maksettu parempaa korkoa kuin mitä olisin saanut muista pankeista, joissa olen ollut asiakkaana. Nyt tilanne on sikäli muuttunut, että korkean ikäni vuoksi en aio enää tehdä pitkiä määräaikaistalletuksia ja avista-tilille saan nyt eräistä muista pankeista parempaa korkoa. Hypolla on muihin pankkeihin verrattuna harmittavan alkeellinen tietojärjestelmä. Siellä joutuu usein odottamaan useita päiviä tai jopa viikkoja sellaisten toimeksiantojen toteutusta, jotka muiden pankkien verkkopankeissa toteutuvat heti saman istunnon aikana. Olen ollut Hypossa sekä henkilöasiakkaana että yritysasiakkaana omistamani osakeyhtiön kautta. Viimeinen henkilökohtainen määräaikaistalletus erääntyi toukokuussa. Lähetin tänään pyynnön, että henkilökohtainen talletustilini lopetetaan ja sen saldo korkoineen siirretään vastatilille toiseen pankkiin, mutta yhtiölläni on siellä vielä yksi joulukuussa erääntyvä määräaikaistalletus.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ruokana vaimon aiemmin tekemä maukas jauheliharuoka ja salaatti, keitettyä parsakaalia ja peruna. Juomana tomaatti- ym. luomumehua. 

Klo 9-11: AAMUPÄIVÄ
Jatkoin nukkumista, kunnes luin some-uutiset, sähköpostit ja eräät keskusteluryhmät. Ei ollut mitään, mihin minun olisi pitänyt vastata. Suunnittelin päivän ohjelmaa, lähinnä yhtä pankkiasiaa, jonka toteutin lounaan jälkeen. Sitten aamutoimet.

Klo 5-7.20: AAMU
Herättyäni keitin puuroa kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista, kävin parvekkeella hengittämässä ja söin puurosta puolet sekä yhden paistetun kananmunan. Luin netistä, että Lemmen viemän jokaisen jakson alussa esitettävästä alkuvideosta tulee maanantaina 5.6.2023 käyttöön uusi versio, joka on jo netissä katsottavissa. Menin tietokoneelle katsomaan sitä ja kirjoitin samalla omalle Google-ryhmälleni siitä tiedotteen. Katsoin sekä nykyisen version että uuden version tarkistaen vielä, oliko nykyinen versio käytössä jo helmikuussa, mistä saakka tällä hetkellä on sarjan jaksoja katsottavissa. Noita katsellessa olin työhuoneessa pöytäkoneen ääressä kuulokkeet korvilla. Alkuvideon aikana soi sarjan tunnussävel. Vaimoni oli vielä nukkumassa, mutta tuli työhuoneen ovelle ihmettelemään, miksi kuuntelen musiikkia kovalla volyymillä. Minulla oli siis kuulokkeet korvissa, mutta kuulokkeen johto ei ollut kytkettynä tietokoneeseen, jolloin ääni kuuluikin "kajauttimista" (Tapani Isorannan termi). Kun sain tiedotteen lähetetyksi, sammutin tietokoneen ja menin takaisin nukkumaan.


Perjantai 2.6.2023:

Klo 16-16.30: HYVIÄ UUTISIA
1) Sain ensin viestin, jonka mukaan eilen noin klo 16.10 Verkkokauppa.comista tilaamani tarratulostimen tarranauhakasetti on nyt noudettavissa Malmin S-marketissa olevasta Postin pakettiautomaatista.
2) Sitten sain Alisapankista viestin, jonka mukaan he maksavat tästä päivästä alkaen säästötilille korkoa 2,5%. Tähän saakka säästötilin korko on ollut siellä 1,95%. Minulla ei ole Alisapankissa vielä henkilökohtaista tiliä. 

Klo 14-16: SIVUSTON SVISION.NET VIIKKOPÄIVITYS 
Ruokatunnin lopuksi join yhden pienen kupillisen murukahvia. Useimpina päivinä en juo kahvia sen enempää. Nyt kuitenkin vaimoni toi Lidlistä Ciabatta-patongin, joka on meidän molempien herkkua. Kutsumme sitä nimellä "epäterveellistä". Kun sitä oli nyt tarjolla, kävin keittiössä syömässä sitä palan Becelin kanssa ja join sen kanssa toisen kupillisen murukahvia. Sitten aloin päivittää sivustoa Svision.net. Se on nykyisin web-julkaisujeni suosituinta sisältöä, jota käytiin toukokuussa lukemassa hiukan yli tuhat kertaa. - Lopuksi jaoin tuoreen viikkopäivityksen yhteen Google-ryhmään ja kahteen Facebook-ryhmään.

Klo 12 alkaen: ILTAPÄIVÄ
Lähetin ensin taloyhtiömme isännöitsijälle ja hallitukselle valokuvan Parkkipaten kyltistä, jollainen on taloyhtiömme vieraspaikoilla. Aiemmin lähettämissäni viesteissä kyseisessä kuvassa näkyvä teksti oli mennyt lukukelvottomaksi, kun pienensin kuvatiedoston sähköpostin liitteeksi soveltuvan kokoiseksi. Nyt pienensin kuvatiedostoa vain rajaamalla kuvan sen olennaiseen sisältöön, jollon teksti säilyi luettavana. - Olin eilen niin ylirasittunut, että en jaksanut käydä saunassa enkä tehdä verkkolaskureitten luentaa, jonka teen yleensä joka kuukauden 1. päivänä. Nyt sen tein. Toukokuun alun jälkeen blogeissani oli käyty 1689 kertaa ja muiden web-sivujeni laskureihin oli kertynyt 2939 käyntiä. Youtube-videoitani oli käyty katsomassa 186 kertaa.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ruokana vaimoni juuri ennen kauppaan lähtöään valmistama maukas jauheliharuoka, keitetty peruna ja vaimoni illalla tekemää salaattia. Juomana tomaattimehu.

Klo 10-11: AAMUPÄIVÄ
Aamutoimet. Tässä vaiheessa avasin älypuhelimen ja totesin, että Pentiltä Baltimoresta oli tullut sähköpostiviesti, mutta ei ollut mitään sellaista, mihin minun pitäisi heti vastata. 

Klo 7-8: AAMU
Kävin parvekkeella hengittämässä, söin sieltä eilen keittämäni kaurasuurimopuuron sekä vaimoni juuri paistaman kananmunan. En lukenut some-uutisia, sähköpostia tai keskusteluryhmiä, koska hiljattain lukemani aivotutkijan mukaan ei ole aivoille hyväksi lukea niitä heti aamulla ensimmäiseksi, kuten minulla on ollut tapana. Menin takaisin nukkumaan.

Torstai 1.6.2023:

Klo 15-16: TARRATULOSTIMEN NAUHAKASETTIEN HINTAVERTAILU ja TILAUS
Tarratulostimeni on aikanaan Lidlistä ostamani Brother, johon sopii TZe-231 -tyyppiset laminoidut tarranauhat. Niitä on eri värisiä, mutta käytän vain sellaista nauhaa, mihin tulostuu mustat kirjaimet valkoisella pohjalla. Se on erittäin hyvä ja suosittu laite, koska tarrat ovat selkeitä lukea,  tarttuvat hyvin erilaisille pinnoille, säilyttävät hyvin värinsä sekä kestävät vettä ja pakkastakin. Olen kiinnostunut vain 12 mm levyisistä nauhoista. Hintavertailuja tehdessä on huomattava, koskeeko hinta 4 vai 8 metrin pituista nauhaa. Googlaamalla "TZe-231" löysin mm. seuraavat liikkeet ja hinnat alkuperäisille Brother-nauhakaseteille:
    ClasOhlson (4m): 13,99€ 
    Kärkkäinen (4m): 8,90€
    Verkkokauppa.com (4m):11,99 tai (8m): 20,99€ 
Prisma ilmoitti normaalihinnaksi 14,95€ ja asiakasomistajahinnaksi 12,71€, mutta ei ilmoittanut nauhan pituutta, onko se 4 vai 8 metriä. Lähetin siitä heille palautteen. Edellä mainittujen lisäksi katsoin kahden ns. tarviketuotteita myyvän liikkeen tarjonnan. Ne nauhat ovat yhteensopivia, mutta eivät ole Brother-yhtiön tuottamia. Päädyin tilaamaan 8 metrin nauhakasetin Verkkokauppa.comista, missä minulla on osoite- ja luottokorttitiedot jo ennestään tallessa. Tilasin toimituksen Postin pakettiautomaattiin Malmin S-marketiin, mistä veloitetaan 4,90€ toimituskulu. Kokonaishinnaksi tuli siten 25,89€ / 8m = 3,24€/metri. Käytännössä useimmat tarrat kuluttavat nauhaa noin 10 cm, joten yhdellä eurolla saa 3 sen pituista tarraa.

Klo 14 jälkeen: HEREILLÄ OLOA
Herättyäni join pienen kupillisen murukahvia kaurakeksien kanssa. Tunsin itseni niin raihnaiseksi, että päätin olla menemättä tänään saunaan, vaikka meillä saunavuoro onkin. Aloin kirjoittaa tätä.

Klo 11-13.45: PÄIVÄUNET
Nukuin sikeästi sängyn päällä päivävaatteissa.

Klo 10.30-11: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ruokana kaksi vaimoni juuri paistamaa bratwurstia, keitetty peruna ja Saarioisen "Raikasta vihannessalaattia". Juomana tomaattimehu.

Klo 8-10: AAMUKÄVELY ja KIRJEENVAIHTO
Vein uuden akun kotoa autoon ja kytkin sen siellä turvakameran akuksi. Sitten otin pysäköintipaikalta ja sen ympäristöstä muutamia valokuvia. Liitin ne ja eräät eilen illalla ja aiemmin ottamani kuvat viestiin, jonka lähetin toiminnantarkastajana taloyhtiömme isännöitsijälle ja hallitukselle.    

Klo 7-8: VALMISTAUTUMISTA
Aamutoimet. Tein tarratulostimella neljä tarraa: auutoni rekisteritunnuksen Bilteman uuden akun päälle ja pohjaan sekä tekstin "BILTEMA" sen akun verkkolaturiin ja autolaturiin. Niitä tehdessä tulostimen tarranauha loppui. Onneksi minulla oli uusi tarranauha avaamattomassa paketissa. Sellainen täytyy muistaa taas jostakin tilata. Ostin sen laitteen aikanaan Lidlistä, mutta siellä ei niitä nauhakasetteja myydä.

Klo 5.00-6.20: AAMU
Keitin puuroa kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista. Söin siitä puolet ja yhden paistetun kananmunan. Katsoin some-uutiset, sähköpostit ja tietyt keskusteluryhmät. Ei ollut mitään, mihin minun olisi pitänyt reagoida. Irroitin Biltemasta takuuvaihdossa saamani uuden akun 36 tunnin alkulatauksesta. Jatkoin nukkumista.

Keskiviikko 31.5.2023:

Klo 18 jälkeen: ILTA
Vaimoni tultua kotiin lyhyeltä lomamatkalta kannoimme yhdessä autosta kotiin loput eilen S-marketista ostamistani hedelmistä, marjoista ynnä muusta.

Klo 14 tilanne: WEBINAARI SÄHKÖAUTOJEN LATAUSJÄRJESTELYISTÄ
Katsoin tallenteen Kotitalolehden webinaarista "Älä yli-investoi sähköautojen lataukseen - Käytännön vinkit toimivaan latausratkaisuun". Olin ilmoittautunut 23.5.2023 pidettyyn webinaariin, mutta en silloin katsonut sitä. Nyt tein siitä vielä oman tallenteen omalle koneelle ja tallensin myös jälkikäteen lähetetyn webinaarissa esitetyn aineiston ja kirjalliset vastaukset webinaarin pitäjille etukäteen lähetettyihin kysymyksiin.

Klo 11.30 alkaen: ILTAPÄIVÄ
Siirryin työhuoneeseen tietokoneen ääreen pienen murukahvikupillisen kanssa ja aloin kirjoittaa tätä. Tämän jälkeen alan tehdä edellä mainitulla tehtävälistalla olevia tälle päivälle merkittyjä tehtäviä alkaen niistä, mitkä voin saada jo tänään pois listalta. Toiminnantarkastuksen jatkamiseen menee vielä monta päivää, joten siitä en nyt voi aloittaa.

Klo 10.30-11.30: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Söin ensimmäistä kertaa elämässäni Atrian Artesaani -sarjaan kuuluvan, eilen S-marketista ostamani annoksen "Härkää puolukka-pippuri-kastikkeella ja kermaperunoita". Johtopäätökseni oli, että en osta sitä toista kertaa. Siinä oli mielestäni liian vähän lihaa. Ainesosaluettelossa on tässä järjestyksessä: kermaperunat 34%, puolukka-pippurikastike 29%, sokeri, muunnettu maissitärkkelys, jodioitu suola, mausteet, maustettu porkkanasekoitus 23%, nautalastu [naudanliha [14%], vesi, jodioitu merisuola]. "Sisältää kasviksia 25% ja perunaa 20%." Siis hyvin pitkälle teollisesti prosessoitua ruokaa, jonka sisältämät kasvikset ja perunan saa halvemmallakin. - Ei jatkoon!

Klo 8-10.30: AAMUPÄIVÄ
Katsoin some-uutiset, eräät keskusteluryhmät ja erään Facebook-kaverini TikTokissa julkaiseman videon. Siitä merkitsin tykkääväni ja oikeasti tykkäsinkin. Kävin Facebookissa keskustelua koronasta ja nykyisestä maskikäytännöstä Keravalla asuvan Kurtin kanssa. Pohdin päivän ohjelmaa. Microsoft ToDo-ohjelmassa on edelleen samat vanhat 9 tehtävää kohdassa "Aiemmin", 6 tehtävää kohdassa "Tänään" ja 4 tehtävää kohdassa "Huomenna".

Klo 7.44 - 8: AAMU
Heti herättyäni katsoin uteliaana, miten USA:ssa ja Kirkkonummella asuvat ystäväni olivat reagoineet heille eilen illalla lähettämiini viesteihin. Keneltäkään heistä ei ollut mitään viestiä. Tosin Tuula ei olisi voinutkaan lähettää mitään, koska hän oli koko yön lentokoneessa matkalla USA:sta Suomeen.  Tunsin itseni sen verran nälkäiseksi, etten alkanut keittää kaurasuurimopuuroa, jonka valmistuminen kestää tunnin. Sen sijaan avasin uuden myslipaketin. Sen "Parasta ennen" -päivä on vasta 16.1.2024. Söin sitä kevytmaidon kanssa ja paistoin yhden kananmunan. Kävin parvekkeella hengittämässä. Menin syötyäni takaisin sänkyyn, mutta en yrittänytkään enää nukkua. 

Tiistai 30.5.2023:

Klo 18.30-22: LEPOA JA NAUTISKELUA
Kirjoitin USA:ssa asuville Pentille ja Tuulalle sekä Kirkkonummella asuvalle Heikille pitkän vastauksen Pentiltä saamaani sähköpostiviestiin. Sitten söin sellaisen välipalan, missä oli pakastemustikoita, talkkunajauhoa ja kevytmaitoa. Huomasin, että talkkunajauhon "Parasta ennen" -päivä oli jo maaliskuussa.  Ostin tänään S-marketin aulasta tuoreitakin mustikoita, mutta ne ovat vielä autossa. Kotiin tullessani sain kädessä kannetuksi vain sen uuden akun ja selkärepussa jääkaappisäilytyksen vaativat ruoat. Kaikki muut ostokset ovat vielä autossa, kuten kurkut, tomaatit, parsakaali, mansikat, mustikat, herneet ja kirsikat ym. - Sitten menin sängyn päälle lepäämään ja nukahdin. Nukuin sikeästi unia nähden, kunnes heräsin klo 21.20. Silloin söin muutaman siivun meetwurstia ja aiemmin avaamastani hedelmäsalaattipurkista jääneen puolikkaan kermavaahdon kanssa. Sen olin laittanut lasipurkissa jääkaappiin. 

Klo 18.20: ILTA - AKUN LATAUS ALKOI
Sanon Biltemassa tänään uuteen vaihtamaani laitetta myöhemmin lyhyesti vain akuksi, koska käytän sitä yleensä vain auton turvakameran akkuna ja ehkä joskus harvoin varastossa akkukäyttöisen pölynimurin akkuna.  Laitoin sen käyttöohjeen mukaiseen 36 tunnin alkulataukseen. Ohjeen mukaan siinä ei ole uutena latausta, mutta kuitenkin sen merkkivalojen mukaan on ja hyvin lyhyen latausajan jälkeen se näyttää olevan täysin latautunut. Ehkä kuitenkin on niin, että akussa voi olla mitattaessa pinnallisesti tietty tavoiteltu jännite, mutta ei kuitenkaan vielä sellaista voimaa, joka riittäisi hyötykäyttöön. Tuo laitehan on tarkoitettu myös auton moottorin käynnistämiseen. 

Klo 17: JÄLLEEN KOTONA
Jätin adressin postilaatikkoon. Sain Biltemasta uuden laitteen toimimattomaksi menneen tilalle.  Lisäksi ostin sieltä "kierrelukitetta". Työtuolini kädensijojen ruuvit löystyvät aina itsekseen ja niitä joutuu usein kiristämään. Kokeilen joku päivä, estäisikö tuo aine niiden löystymisen. Kotimatkalla ostin kotiin itselleni ruokaa huomiseksi sekä herneitä, marjoja ja banaaneja meille molemmille. Kysyin Telegramin kautta vaimoltani, ostaisinko myös hänelle ruokaa huomiseksi, jolloin hänen pitäisi tulla kotiin, mutta hän ei pitänyt sitä tarpeellisena. Ilmeisesti meillä on pakastimessa sellaista, mistä hän valmistaa nopeasti aterian.

Klo 11.30 alkaen: ILTAPÄIVÄ
Aloin kirjoittaa tätä. Kirjoitin hautajaisadressin, jonka aion viedä tänään postilaatikkoon. Löysin siihen hyvin sopivat postimerkit. Klo 12.30 suljen tietokoneen ja lähden autolla postilaatikolle, Biltemaan ja S-marketiin. Postilaatikko on kyllä S-marketin luona, mutta se tyhjennetään jo klo 14, joten on viisainta viedä adressikuori ensin sinne, kun en tiedä, kauanko Bilteman reissu kestää. Toisaalta ei kannata ostaa ruokia autoon lämpenemään. 

Klo 10.30-11.30: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Söin viimeisen ruoan, jonka vaimoni jätti minulle valmiina ennen lähtöään lyhyelle lomamatkalle. Se oli paistettu kassler-pihvi. Söin sen viimeisen tomaatin ja viimeisen kurkunpalan kanssa, pyyhkien kastikkeen lautaselta vaalealla leivällä. Tänään aion käydä S-marketissa ostoksilla paluumatkalla Biltemasta.

Klo 9 -10.30: AAMUPÄIVÄ
Luin Tuulalta ja Pentiltä USA:sta tulleet sähköpostiviestit, some-uutiset ja eräiden keskusteluryhmien tuoreimmat kirjoitukset. Ei ollut mitään sellaista, mihin minun olisi pitänyt heti vastata.  Suoritin aamutoimet. Pakkasin alkuperäiseen myyntipakkaukseensa "apukäynnistimen", jonka aion viedä tänään Biltemaan korjattavaksi tai vaihdettavaksi.  Asensin pitkiin päivähousuihin ohuet henkselit. Ne ovat monta kertaa pudonneet  jalastani. Luin eilen laatimani ja lähettämäni viestit läpi varmistuakseni, huomaanko niissä nyt virheitä. Onneksi en nytkään löytänyt yhtään virhettä.

Klo 5.30-6.45: AAMU
Kävin parvekkeella hengittämässä ja toin sieltä sisään eilen keittämäni kaurasuurimopuuron, jonka söin kevytmaidon ja Becelin kanssa. Lisäksi paistoin ja söin yhden kananmunan. Sitten menin takaisin nukkumaan.

Maanantai 29.5.2023:

Klo 14 -19: ILTAPÄIVÄ
Sain adressin ostetuksi. Niitä oli monen yhdistyksen hyväksi. Valitsin Punaisen Ristin. Se on mielestäni sopivan neutraali silloin, kun ei tiedä vainajan kuolinsyytä. Sen jälkeen tarkastin vielä huolellisesti laatimani taloyhtiön osakkaille yhtiökokouskutsun liitteenä lähetettävän toiminnantarkastuskertomuksen ja lähetin sen sitten PDF-tiedostona sähköpostin liitteenä isännöitsijälle, hallitukselle ja tilintarkastajalle. Sen jälkeen laadin vielä toisen viestin eräästä taloyhtiömme käytössä olevan pysäköintialueen asiasta. Liitin siihen kaksi toissapäivänä ottamaani valokuvaa ja lähetin sen sitten isännöitsijälle ja hallitukselle. - Sitten söin jääkaapista ja parvekkeelta vaimoni minulle jättämiä ruokia. Parveke tuli jo tyhjäksi, jääkaapissa on vielä huominen lounas. Juhlistin toiminnantarkastuskertomuksen valmistumista syömällä kreikkalaista hedelmäsalaattia kermavaahdon kanssa. - Sain Bilteman asiakaspalvelusta vastauksen aamulla lähettämääni kysymykseen, kuinka saan hiljattain ostamani "apukäynnistimen" korjatuksi tai vaihdetuksi toimivaan.

Klo 12 -14: ALKUILTAPÄIVÄ:
Siirryin työhuoneeseen tietokoneen ääreen pienen murukahvikupillisen kanssa kirjoittamaan tätä. Seuraavaksi käyn Malmin K-Citymarketissa katsomassa, onko siellä hautajaisadresseja. Jos on, ostan yhden, mutta kirjoitan sen vasta kotona.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Söin jääkaapista ja parvekkeelta ruokia, jotka vaimoni jätti minulle lähtiessään lyhyelle lomamatkalle. Juomana tomaattimehu.

Klo 8.30-10.30: AAMUPÄIVÄ
Vastasin kahteen Pentin lähettämään viestiin. Suoritin vaimoni antaman luottamustehtävän (parvekkeella olevien sipuleiden kastelun) ja ilmoitin hänelle Telegramin kautta. Laadin ja lähetin Biltemalle sähköpostiviestin, jossa kysyin neuvoa, kuinka saan korjatuksi tai vaihdetuksi hiljattain heiltä ostamani laitteen. Pohdin kriittisesti eilen laatimaani toiminnantarkastuskertomusta, jota en ole vielä lähettänyt isännöitsijälle. Lopuksi aamutoimet.

Klo 7.20-8.20: AAMU
Keitin taas puuroa kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista, kävin parvekkeella hengittämässä ja söin puurosta puolet sekä yhden paistetun kananmunan. Luin Pentiltä ja Tuulalta USA:sta saamani sähköpostiviestit, some-uutiset ja eräät keskusteluryhmät.  

Työviikon 22/2023 avaus:
Tälläkin viikolla aion vielä keskittyä taloyhtiön toiminnantarkastukseen. Jos autokorjaamosta ilmoitetaan, että marraskuussa pysäköntipaikalla kolhittuun autooni tilatut varaosat ovat Saksasta saapuneet, vien auton korjaamolle Vantaalle ja tulen taksilla- junalla- bussilla kotiin.